1:2
(0:1)
15. J. Knap (p.)
51. M. Šimon
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2023 16:00

9.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Roztoky padly s Pustověty a židle pod koučem Čáslavským přišla o čtvrtou nohu


Branky


62. M. Ciprian - 15. J. Knap (p.) , 51. M. Šimon
11

Po nezvládnutém derby v Městečku následovalo pro Roztoky další utkání, ve kterém mohly svou reputaci napravit. K Berounce přijely nedaleké Pustověty, které stejně jako domácí TJR chtěly urvat vítězství. Sokolu se to nakonec podařilo a hosté tak berou cenný skalp soupeře, který sestoupil z nejnižší krajské soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brzké odstoupení kapitána

Hned po pěti minutách přišla nepříjemná chvilka pro hostující Sokol, protože ze hry musel odstoupit kapitán Matějovský. Začátek zápasu nabídl šanci na každé straně, skóre se ale nezměnilo. Jinak tomu bylo po čtvrt hodině hry, když byl v roztocké šestnáctce nedovoleně zastaven Jiroušek a pokutový kop proměnil veterán Knap - 0:1. Domácí s rozhodnutím sudího nesouhlasili, na jeho verdiktu to ale nic nezměnilo.

 

Na vedení soupeře chtěli domácí ihned zareagovat a chuť na nich byla znát. Hrálo se nahoru dolů a TJR hrozilo zejména z dobře zahrávaných standardek z kopačky Nejedlého. Pustovětská defenziva ale dokázala odolávat až do závěrečného hvizdu prvního dějství. Na druhé straně pocítila roztocká obrana sílu a kvalitu dua Jiroušek - Holeček, kteří nenechali domácím zadákům chvilku klidu.

Standardka za standardkou

Druhý poločas byl ve znamení standardních situací. Na malém hřišti létal míč spíše vzduchem a čistého času se příliš neodehrálo. A právě ze standardek padaly góly. Pustověty navýšily své vedení hned po pár minutách. Jiroušek našel pěkným centrem Šimona, který na začátku zápasu nahradil kapitána Matějovského, a v 51. minutě poslal koníčkem svůj tým do dvougólového vedení - 0:2.

 

Roztoky stejně jako v prvním poločase chtěly rychle zareagovat. Jen s tím rozdílem, že teď se jim to konečně povedlo. Střela Nejedlého v síti ještě neskončila, po další akci se ale TJR radovalo. Po centrovaném míči nastal před Benešem závar, pustovětského brankáře zachránilo při prvním zakončení břevno, od kterého se však míč odrazil na kopačku Cipriana a ten už rozvlnil síť - 1:2.

 

Roztoky se hnaly za vyrovnáním, měly nepříjemné míče do pustovětské šestnáctky, ale kýžený vyrovnávací gól už nepřišel. Pustověty své vedení udržely a po závěrečném hvizdu se mohly radovat z cenného vítězství. Hořká tečka to navíc byla pro domácího trenéra Petra Čáslavského, který po utkání skončil ve své funkci a trenérský post u Berounky je tak volný.



Ohlasy k zápasu


TJ Roztoky
Petr Čáslavský, trenér: Celý zápas jsme byli lepší, máme 80% držení míče, ale body má soupeř. Penalta za mě nebyla, stejně tak při druhé brance byl otočený aut. Nevím kdo, ale buď hráči nebo vedení rozhodli o mém konci na pozici trenéra.

TJ Sokol Pustověty
Petr Matějovský, kapitán: Do Roztok jsme odjížděli s jednoznačným cílem zvítězit. Od úvodních minut bylo zřejmé, že zvítězit chtějí obě mužstva. Jako první měli možnost prosadit se domácí, svou šanci však nevyužili. Po čtvrthodině hry jsme zahrávali po nedovoleném zákroku penaltu, kterou jsme proměnili. V dalších minutách se hrál fotbal ze strany na stranu. Domácí hrozili především ze standardních situací, které nebezpečně rozehrával Nejedlý. Na druhé straně zlobilo naše útočné duo Holeček - Jiroušek. Druhý poločas byl hodně rozkouskovaný a plný standardních situací. A tak nebylo divu, že další branky padly právě po standardkách. Jako první jsme se prosadili my, ale poté odpověděli i domácí. Zbývající část utkání měla stejný průběh. Domácí se hnali za vyrovnáním a stejně jako v první půli nejvíce hrozili ze standardek. My se soustředili na obranu s možnými brejky, které jsme také nevyužili. Ani na jedné straně už žádná branka nepadla, a tak si odvážíme tři body.



Sestavy


TJ Roztoky
M. Hůla [-] - M. Kaplan [-] (90. D. Barčot [-] ) , K. Sklenička [-] (78. M. Ibl [-] ) , M. Ciprian [-] , P. Hruška [-] , M. Fikejz [-] (78. Š. Masarovič [-] ) , J. Nejedlý [-] , P. Barčot [-] , M. Liprt [-] , V. Horský [-] , M. Farkas [-]

TJ Sokol Pustověty
M. Beneš [-] - T. Černý [-] , J. Knap [-] , P. Holeček [-] , T. Elznic [-] , P. Matějovský [-] (5. M. Šimon [-] ) , O. Hula [-] , J. Hula [-] , P. Hovorka [-] (85. P. Cajthaml [-] ) , J. Jiroušek [-] (75. M. Hanuš [-] ) , T. Volráb [-]

ŽK: 66. M. Kaplan , 91. P. Hruška - 41. J. Jiroušek , 78. M. Šimon , 86. M. Hanuš .
Hráči zápasu: J. Nejedlý - O. Hula , P. Holeček .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - POLÍVKA Zdeněk, KABOUREK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Miroslav Jirásek
Tip experta: remíza

Tipuji dramatický zápas se spoustou emocí a nakonec zaslouženou remizou, se kterou budou spokojena obě mužstva.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů