4:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2023 16:30

8.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Čermák popravil svůj bývalý klub v derby dvěma góly


Branky


11

Sobotní odpoledne nabídlo v Ohnivec aréně derby Městečka s Roztoky. První poločas toho až tolik nenabídl a diváci si na gól museli počkat do druhé půle. Zejména ti domácí měli ve druhém poločase důvod k radosti. Jejich oblíbenci totiž začali hrát svůj fotbal, dostali se do vedení, které ve zbytku času navýšili. Roztoky nakonec odjížděly z derby bez vstřelené branky a bez bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ticho před bouří

Na první šanci se nečekalo vůbec dlouho. Hned po pár minutách byl adresátem stříleného centru do roztocké šestnáctky Heger, ale v dobré pozici netrefil míč ideálně. Na druhé straně se dostal k dobrému zakončení po zablokované vlastní střele Nejedlý, ale jeho druhý přízemní pokus dokázal Abrahám udržet. Brankář Městečka se musel mít na pozoru při standardce Nejedlého, po které musel reflexivně zareagovat na hlavičku z těsné blízkosti.

 

I na druhé straně musel zasahovat brankář, to když Hůla vyrážel přízemní křížnou střelu Čermáka, která před ním nepříjemně skočila. Derby bylo dosti soubojové a domácí se nemohli dostat ke své hře. Na obou stranách bylo k vidění zhruba stejně šancí, branka ale žádná. Bylo jen otázkou, co nabídne druhá půle.

Čermák při chuti

Městečko udělalo pár změn v rozestavení, na druhé straně sáhl kouč Petr Čáslavský k jedné změně, když mladíka Barčota nahradil ještě mladší Horský. Právě čerstvého hráče na hřišti přetlačil Čermák, který dostal míč za obranu a skákavou střelou zaměstnal Hůlu, který se musel natahovat, aby míč vyškrábl. V 54. minutě se poprvé měnilo skóre. Obrovský nedůraz dvou bránících hráčů Roztok domácí dokázali potrestat, míč uvnitř vápna vyplaval k Urbanovi a ten nekompromisně zavěsil - 1:0.

 

Další šanci domácích hosté přečkali, střela na vzdálenější tyč mířila těsně vedle, o chvíli později ale přišel druhý zásah. Jůna našel Čermáka, ten si dobře připravil míč na hranice vápna a podél Hůly navýšil vedení - 2:0. Roztoky druhá branka nepoložila a hosté se dokázali po standardní situaci prosadit. Všemu ale předcházel útočný faul, který sudí Beneš nepřehlédl a branka tak neplatila. A znovu udeřilo na druhé straně. Otcovský těžil ze skvělé práce svého spoluhráče, ve středu míče si píchl míč do běhu, vlétl do vápna a podél Hůly mířil přesně za tyč - 3:0.

 

Důležitá pojistka v derby přinesla klid na domácí kopačky. Ohnivec do druhé půle vlétl, dařilo se mu, jeho herní projev byl daleko lepší než v půli první a hráči se konečně vrátili ke své hře, což Roztoky pocítily. Hosté navíc vyrobili hroznou chybu v rozehrávce a Šnídl měl na kopačce čtvrtý gól, sám před Hůlou ale pálil těsně vedle. V další situaci už zvedal ruce Otcovský, jeho krásnou pumelici ale vyškrábl Hůla skvělým zákrokem na břevno!

 

Nepříznivé skóre v závěru neunesl Pirkl, který uviděl po strčení do protihráče rovnou červenou kartu a šel předčasně do sprch. Domácí celek v derby udeřil ještě jednou. Horský si nevedl při bránění vůbec dobře, Čermák mu visel na zádech, obral ho o míč a po kličce Hůlovi slavil proti svému bývalému klubu svůj druhý gól - 4:0.



Ohlasy k zápasu


SK Ohnivec Městečko
Robert Otcovský, hrající trenér: První poločas jsme nehráli dobře, hrál spíše soupeř. Propadali jsme ve středu hřiště, bylo to hodně soubojové a k našemu stylu, který chceme hrát, jsme se vůbec nedostali. Nebyli jsme vůbec v zápase a celkově nebylo ani moc šancí. Do druhé půle jsme udělali pár korektur v rozestavení, byli jsme více trpěliví a předvedli jsme výborný výkon, se kterým přišly i góly. Míč jsme dokázali dát na zem, soupeř nevydržel hrát pořád nátlakový fotbal a nám se podařilo zvítězit. Za druhý poločas zaslouží hráči velkou pochvalu. Bylo to derby, hodně vyhecované.

TJ Roztoky
Petr Čáslavský, trenér: Opakuje se to samé jako každý týden. V těžkém prostředí v Městečku, navíc derby, byl zápas pro nás hratelný. Soupeře jsme ale po vlastní chybě pustili do vedení a poté se už hrálo vabank. Bylo to hodně soubojové, soupeř pak tahal čas a celkově mám z tohoto derby pachuť.



Sestavy


SK Ohnivec Městečko
J. Abrahám [-] - P. Šnídl [-] (86. M. Klymov [-] ) , J. Kučera [-] , V. Hlavatý [-] (65. V. Prokop [-] ) , O. Kolísek [-] , V. Zelenka [-] , R. Otcovský [-] , M. Čermák [-] , J. Urban [-] , J. Jůna [-] , T. Heger [-]

TJ Roztoky
M. Hůla [-] - J. Pirkl [-] , J. Nejedlý [-] , M. Ciprian [-] (78. F. Procházka [-] ) , P. Hruška [-] , M. Fikejz [-] (78. D. Barčot [-] ) , M. Merhaut [-] (59. M. Kaplan [-] ) , P. Barčot [-] (46. V. Horský [-] ) , M. Liprt [-] , O. Čumpelík [-] , M. Farkas [-]

ŽK: 46. M. Čermák , 57. O. Kolísek - 50. J. Nejedlý , 62. O. Čumpelík . ČK: 89. J. Pirkl .
Hráči zápasu: M. Čermák , R. Otcovský , V. Zelenka .
Počet diváků: 140. Rozhodčí: BENEŠ Vladimír - HAMOUZ Michael, LIPRT Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Derby. Bude to vyhrocený a těžký zápas, ale věřím, že odvezeme důležité tři body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů