R. Pokorný 35.
R. Pokorný 78. (p.)
2:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2023 16:30

7.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tatran zkazil luženské posvícení


Branky


35. R. Pokorný , 78. R. Pokorný (p.) - 8. Z. Špimr , 50. S. Rous , 65. D. Dolák
13

V Lužné bylo kromě posvícení na programu také utkání domácí Sparty proti Tatranu. Lužná si chtěla udělat hezké posvícení, což znamenalo jediné - vyhrát. Rakovnický celek šel do zápasu se stejným cílem. A byli to právě hosté, kteří byli o gól úspěšnější a mohli si tak připsat další cenné vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělá divácká návštěvnost

Dle zápisu 250 platících, to je na okresní poměry velmi slušná návštěvnost! Před zraky tolika, a možná ještě více fotbalových nadšenců, nabídla hned 8. minuta první branku. Domácí ztečovali nahrávku hřiště nešťastně do šestnáctky, kde se k míči jako první dostal Špimr a lobem přes M. Pavlíčka otevřel skóre zápasu - 0:1. Lužná chtěla vyrovnat, šance a dobré příležitosti na to měla, ale kýžený úspěch v podobě vyrovnávací branky zatím nepřicházel.

 

I Tatran si vypracoval zajímavé možnosti, v jedné z nich si připsal dobrý zákrok M. Pavlíček. Po půl hodině hry se domácí přeci jen dočkali vyrovnání. Zpětnou nahrávku přes polovinu šestnáctky si našel nikým neatakovaný kanonýr Pokorný, který zamířil z úrovně penalty velmi zkušeně a razantně přesně k tyči - 1:1. Za tohoto stavu šly oba celky do kabin a bylo otázkou, co nabídne druhé dějství.

 

Dva góly Pokyho na bod nestačily

Druhý poločas nabídl hned po pěti odehraných minutách další branku. Zpoza vápna si připravil míč ke střele Rous a mířil přesně k tyči - 1:2. Lužná chtěla posvícenské utkání zvládnout a hnala se za vyrovnáním. Znovu si dokázali domácí vytvořit dobré pozice, ale finální fáze, jako tomu bývá tuto sezonu téměř zvykem, nebyla dobrá. Po hodině hry se navíc individuálně prosadil Dolák, který z úhlu propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:3.

 

Sparta se nepoložila a po Bethelově nedovoleném zákroku na domácího kapitána po závaru v šestnáctce měla možnost vrátit se do hry z penaltového puntíku. Tíhu okamžiku na sebe vzal Pokorný a nemýlil se - 2:3. Tatran se soustředil bez možnosti jediného střídání na udržení vítězství, což se nakonec hostujícímu celku podařilo a svěřenci Václava Ecka tak urvali na horké půdě velmi cenné vítězství.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Adam Špička, trenér: Zápas před slušnou diváckou kulisou jsme chtěli zvládnout. Herně to nebylo špatné, ale bohužel nás stále trápí koncovka a finální fáze celkově. Věřím, že příští týden prolomíme smůlu a konečně budeme budovat naplno.

TJ Tatran Rakovník
Zdeněk Špimr, útočník: Ve velmi improvizované sestavě a opět jen v jedenácti lidech nám vyšel vstup do utkání a po chybě domácích jsme šli do vedení. Pak jsme bohužel nedokázali proměnit další šance a přišel trest a vyrovnání. Druhý poločas jsme začali opět dobře a podařilo se nám odskočit o dvě branky. Závěr už byl z naší strany snahou o udržení výsledku a to se i přes obdržený gól z penalty povedlo a vezeme tři body.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
M. Pavlíček [-] - V. Svoboda [-] (40. J. Lebeda [-] ) , R. Pokorný [-] , T. Kyncl [-] , K. Gjorgjiev [-] , J. Špička [-] , F. Hornof [-] (66. V. Pospíšil [-] ) , D. Vejvoda [-] (87. M. Svoboda [-] ) , M. Koloc [-] , J. Amler [-] (81. K. Krumhanzl [-] ) , R. Grill [-]

TJ Tatran Rakovník
K. Bucek [-] - S. Rous [-] , B. Amauwah [-] , D. Dolák [-] , A. Zaspal [-] , D. Šíma [-] , J. Husák [-] , T. Nguyen [-] , Z. Špimr [-] , O. Jelínek [-] , J. Kučera [-]

Hráči zápasu: R. Pokorný - D. Dolák .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Nejedlo Tomáš - GERHARDT Jiří, CHLÁDEK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Radek Šnajdr
Tip experta: výhra domácích

Doufám, že zabereme a tři body zůstanou doma, kde prostě vyhrávat musíme.

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra hostů