M. Havel 11. (p.)
J. Beneš 41.
M. Havel 52. (p.)
3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2023 17:00

4.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Tatran se poprvé radoval, béčko Zavidova začalo hrát pozdě


Branky


11. M. Havel (p.) , 41. J. Beneš , 52. M. Havel (p.) - 72. L. Jelínek
14

První vítězství v soutěži vyhlížel Tatran proti zavidovskému béčku. Na první pokus to doma s Janovem nevyšlo, stejně tak rezervě Zavidova se Senomaty. Domácí byli papírovým favoritem a svou roli potvrdili. Hosté začali hrát až na konci zápasu a to už bylo pozdě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta a gól do šatny

Tatran na začátku zápasu nevyužil stoprocentní šanci a málem toho litoval. Krátce poté na druhé straně skončil rohový kop na hlavě Vanického, proti kterému vytáhl dobrý zákrok Adam Beneš. V 11. minutě se hosté provinili nedovoleným zákrokem ve vlastní šestnáctce a museli čelit pokutovému kopu. Aleš Kraus úmysl Marka Havla přečetl, ale jeho razantní pokus k tyči vytěsnit nedokázal - 1:0. Vedení mohl navýšit po propadlém míči na zadní tyči Jan Husák, ale zavidovský brankář se ukázal s dobrým zákrokem.

 

Zelenobílí byli aktivnější a vytvářeli si větší počet šancí než soupeř. Jakub Husák se prezentoval po přiťuknutí od Jana Beneše povedeným pokusem z hranice vápna, ale jeho střelu zastavila tyč. V posledních minutách první půle dostal Jan Beneš míč do levé strany, navedl si ho do šestnáctky a nekompromisní ranou pod břevnou nedal Aleši Krausovi šanci - 2:0. První polovina tak skončila zaslouženým vedením domácího celku.

Zavidov začal pozdě

Hned po pár minutách druhého dějství se Tatran mohl těšit z další odpískané penalty. K té se znovu postavil Marek Havel a i když Aleš Kraus trefil znovu stranu, na pokus domácího hráče byl krátký - 3:0. Tatran držel vedení, ale v poslední dvacetiminutovce ve své dominanci polevil. Toho využila zavidovská rezerva, která se dostávala více do hry a závěr zápasu patřil právě hostujícímu celku.

 

V 72. minutě dostal míč do šestnáctky Matěj Zuda a na hranici malého vápna našel v náběhu čerstvého Luboše Jelínka, který uklízel do prázdné - 3:1. Zavidov byl blízko kontaktní brance, když se prezentoval krásnou střelou ze střední vzdálenosti Denis Matějka, ještě minulou sezonu brankář dorostu SK Rakovník, ale proti jeho pokusu do šibenice vytáhl skvělý zákrok Adam Beneš, který se prolétl vzduchem a užil si tak svou chvilku slávy.

 

B-týmu hostí už nezbývalo příliš času, se skvělým zákrokem se ukázal také Aleš Kraus, který držel pomyslné naděje Zavidova. Obrat se ale nekonal. Vedení mohl na konci utkání navýšit autor druhé branky Jan Beneš, ale svůj samostatný nájezd po prodloužení od velmi dobře hrajícího Miroslava Hájka poslal mimo tři tyče.

 

Galerie od Davida Svobody, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Rakovník
Jan Beneš, útočník: V prvním poločase utkání jsme dominovali a vytvořili si několik zajímavých příležitostí, které jsme ale nedokázali proměnit, protože jsme zvolili špatné řešení v předfinální a finální fázi. Druhý poločas nebyl úplně podle našich představ a rezerva Zavidova nás posledních dvacet minut přehrávala. Pozitivem jsou pro nás tři body, ale náš výkon měl k ideálu daleko. Do dalšího utkání musíme zlepšit spoustu věcí a začít být více dominantnější.

FC 05 Zavidov B
Aleš Kraus, brankář: Do zápasu jsme šli s tím, že chceme urvat tři body. Vstup do zápasu jsme neměli dobrý, první půle se nám příliš nepovedla a prohrávali jsme o dvě branky. Až za stavu 3:0 pro domácí jsme začali hrát a předváděli jsme pěkný fotbal, kterým se chceme prezentovat. Sráží nás individuální chyby, kterých je potřeba se vyvarovat. Máme na čem pracovat.



Sestavy


TJ Tatran Rakovník
A. Beneš [-] - M. Havel [-] (62. Z. Špimr [-] ) , A. Zaspal [-] , J. Husák [-] , J. Husák [-] (66. L. Fidler [-] ) , T. Nguyen [-] , M. Hájek [-] , J. Beneš [-] , M. Kučera [-] , O. Jelínek [-] , J. Kučera [-]

FC 05 Zavidov B
A. Kraus [-] - P. Vitner [-] , E. Pšenička [-] , M. Horvát [-] , J. Jančařík [-] (64. L. Jelínek [-] ) , J. Koc [-] , R. Vanický [-] , L. Kapoun [-] (55. Q. Tran [-] ) , M. Zuda [-] (72. V. Bohuslav [-] ) , D. Matějka [-] , M. Těšínský [-]

ŽK: 90. T. Nguyen - 61. R. Vanický .
Hráči zápasu: M. Hájek , A. Beneš - P. Vitner .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: BENEŠ Vladimír - HAVEL Martin (N), DEVERA Daniel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jan Fujera
Tip experta: výhra domácích

Tady vidím kvalitu na straně domácích. Zavidovská rezerva nevstoupila do soutěže vůbec dobře a Tatran bude chtít poprvé zvítězit.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích