3:2
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2023 17:00

3.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pavlíkov ztratil v Kněževsi dobře rozjetý zápas, rozhodl veterán Růžička


Branky


13

Pavlíkov nedohrával jarní část minulé sezony v dobrém rozpoložení, Kněževes řešila sestupové starosti. Tomu všemu je konec a nyní se mohly oba celky vrhnout s klidem do nového ročníku. Našlápnuto měl lépe Pavlíkov, který šel rychle do dvougólového vedení. Zkušenost na domácí straně se ale projevila a góly v posledních minutách hosty hodně zabolely.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělý start Pavlíkova

Na hřišti chyběl pavlíkovskému celku František Kalaš, který přestoupil do SK Rakovník. Nahradil ho ale s kapitánskou páskou navrátilec do základní sestavy Adam Mašek, jehož profesorský styl nešlo přehlédnout. Právě z jeho kopačky letěl hned ve 4. minutě nadýchaný rohlíček do kněževeské šestnáctky, kde se míč odrazil nešťastně od P. Čihaře na kopačku Škrlanta a ten mířil přesně - 0:1.

 

Hostující kapitán byl i u další branky, když potáhl míč středem hřiště a vysunul do lajny Kononetse. Jeho centr propadl na zadní tyč, kde uklízel do odkryté branky Hekl - 0:2. Hosté byli při chuti, naopak domácí se do utkání nemohli dostat. Pavlíkov dokázal rozvlnit síť potřetí. Kononets posunul krásnou průnikovkou do středu hřiště na Krause, který podél M. Vršeckého skóroval. Radost hostujícího celku ale zkazil zdvižený praporek pomezního sudí, který viděl minimálně hodně těsný ofsajd.

 

Teprve až tento moment probudil kněževeské hráče a ti za nechutného vedra začali hrát. A hned byli odměněni. V 19. minutě se po nastřelené ruce L. Polcara pískala penalta a Vrábík poslal Peška zkušeně k druhé tyči - 1:2. Domácí hráči byli při chuti, dostávali se daleko více do hry a naopak opaření byli hosté, kteří si už neužívali tolik míče na svých kopačkách jako na začátku utkání.

 

Kněževes se hnala za vyrovnáním. V dobré pozici se ocitl nestárnoucí Růžička, ale hlavou mířil vedle. V další šanci zakročil včas důležitým pádem pod nohy R. Čihaře brankář Pešek, kterého krátce poté protáhl pěknou táhlou střelou při chuti hrající Růžička. Hosté jen přihlíželi, jak se domácí hrnou za vyrovnáním. To mohlo přijít z přímého kopu, ale Vrábík orazítkoval břevno.

 

Kněževeský kapitán byl i v dalších dvou šancí na konci prvního poločasu. Nejprve ho skvěle reflexivně špičkou kopačky vychytal Pešek, který držel svůj tým. V druhé možnosti to už vypadalo na gól, ale ve stoprocentní tutovce mířila hlavou kněževeská třináctka těsně vedle. Velmi zajímavý první poločas skončil těsným vedením Pavlíkova a do druhé poloviny se měli příchozi diváci rozhodně na co těšit.

 

Zkušení frajeři rozhodli

I druhý poločas nabídl zajímavou podívanou. Pavlíkov si vytvořil hned několik gólovek, ale z branky se neradoval. Po hodině hry zahrával Mašek přímý kop a načechral míč na hlavu Kononetse, který v gólové pozici nikým neatakovaný hlavičkou vedle. Po dlouhém nákopu Hornofa z vlastní poloviny hřiště mohl přidat další branku Hekl. To když využil zaváhání domácího stopera, píchl si míč kolem brankáře, ale z úhlu mířil do spojnice prázdné branky!

 

Do další tutovky poslal Mašek útočníka Kononetse, který si připravil dobrou palebnou pozici, ale míč skončil těsně vedle zadní tyče. A zase se potvrdilo fotbalové nepsané pravidlo nedáš, dostaneš. Pavlíkov své tutovky zahodil, a tak přišla řada na Kněževes, která trpělivě čekala na svou šanci a dočkala se ji. Domácí hráči toho měli plné kecky, ale i tak našli poslední síly na vyrovnání a dokonce i na vítězný obrat!

 

Závěrečný tlak vyústil ve vyrovnávací branku Vrábíka, který z úrovně pokutového kopu po pěkném centru trknul do míče jako fotbalista na nejvyšší ligové úrovni a zadělal na drama - 2:2. Vítězství na domácí kopačky trefil dobře hrající veterán Růžička, který napřáhl ze střední vzdálenosti a nedal Peškovi šanci - 3:2. Domácí se tak po skvělé otočce dočkali na úvod soutěže vítězství. Pro Pavlíkov to byla velká rána, protože zápas měl ve svých rukou.

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Dnes musím kluky pochválit za nasazení a obrovskou vůli po vítězství. Do zápasu jsme vstoupili špatně a po deseti minutách prohrávali o dva góly. Podle dění na hřišti jsme asi takovou facku potřebovali, protože od dvacáté minuty jsme hráli dle mojich představ. S nasazením, agresivně a začali jsme si vytvářet šance, po penaltě jsme snížili. Po dlouhé době jsem měl skoro kompletní kádr, a tak jsem mohl ve druhé půli hru oživit pěti střídáními. V závěru se k nám přiklonilo štěstí a povedlo se nám urvat tři body. Musím kluky pochválit jak za tréninkovou morálku v letní přípravě, tak za výkony ve dvou soutěžních utkání, které jsme odehráli.

SK Pavlíkov
Adam Mašek, kapitán: Do utkání jsme dobře vstoupili, domácí jsme zaskočili a prvních 15 - 20 minut patřilo nám, ve kterých jsme vstřelili dvě branky. Pak začali hrát domácí, kteří po penaltě snížili a následně byli nebezpeční zejména ze standardních situací. My přežili několik vyložených šancí soupeře včetně trefeného března z přímého kopu. Druhý poločas jsme opanovali my, když jsme měli rovněž několik vyložených gólovek, avšak jsme nedokázali proměnit. Ke konci jsme se nechali zatlačit, přičemž domácí prodali zkušenost svého kádru a v nastaveném čase nás potrestali dvěma brankami a tři body tak zůstávají u nich. Je to škoda, měli jsme přidat góly z jasných šancí a zapas by se nám dohrával lépe. Taková prohra hodně bolí, ale to je fotbal. Utkání bylo náročné, nabídlo spoustu zajímavých šancí a gólů, tudíž nestranný fanoušek se musel dobře bavit. Vzhledem k průběhu utkání by asi byla spravedlivá remiza, ale fotbal se hraje na góly, kterých dali domácí o jeden víc a nezbývá než jim pogratulovat k vítězství.



Sestavy


FK Kněževes
M. Vršecký [-] - T. Růžička [-] , M. Miksa [-] (77. J. Žemlička [-] ) , J. Vrábík [-] , T. Kejla [-] (58. P. Komžik [-] ) , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] (82. R. Hertl [-] ) , J. Vršecký [-] (75. J. Plaček [-] ) , R. Čihař [-] (58. J. Kříž [-] ) , T. Šíma [-] , P. Čihař [-]

SK Pavlíkov
L. Pešek [-] - M. Škrlant [-] (46. F. Zaspal [-] ) , O. Polcar [-] (46. O. Vávra [-] ) , L. Hekl [-] , A. Mašek [-] , V. Hornof [-] , O. Kraus [-] , V. Kononets [-] (85. D. Hlaváček [-] ) , L. Polcar [-] , D. Řezáč [-] , J. Erben [-]

ŽK: 47. L. Fiška , 52. T. Kejla , 53. T. Růžička - 26. L. Polcar , 31. D. Řezáč .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: BENEŠ Adam - KNAP Dominik, ŠAROCH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Petr Huttr
Tip experta: výhra domácích

Pavlíkov po porážce v poháru od Šanova na domácí stačit nebude.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích