S. Uman 55.
1:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2023 16:30

9.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO+VIDEO: Nučice vyloupily Štítarské Údolí! Ohromil výstavní přímák Chromého


Branky


55. S. Uman - 9. D. Kočí , 48. M. Chromý , 71. D. Kočí
9

Spoustu soubojů a několik nepříliš fér faulů na obou stranách nabídlo klání mezi domácími Štítary a hostujícími Nučicemi. První poločas nabídl jednu střelu na branku, paradoxně tu gólovou. Druhé dějství rozhodl fakt, že útočné standardky mají hosté na špičkové úrovni. Takřka všechny šance Nučic pramenily z precizně zahraných standardek, k čemuž nutno přičíst fakt, že obranné standardní situace jsou dlouhodobou bolístkou Štítar. Jak se zápas vyvíjel?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Důraz

První minutky byly ve znamení soubojů a fyzické hry. Větší šanci diváci ve Štítarském údolí neviděli.

 

 

V 9. minutě šli do vedení Nučice. Růžička pouštěl balón do zamezí, ale jeho nedůrazného počínání využil hostující Černý, který skluzem našel ve vápně Kočího, a ten z blízkosti propasíroval míč za Lepšího v domácí bráně. 0:1

 

 

Nučice hrozily především ze standardek Šulce či dlouhých autů kapitána Chromého. Jedno takové dalekonosné vhazování prodloužil na přední tyči Novák, ale Černý těsně z voleje minul Lepšího bránu.

 

 

Domácí se začínali pomalu osmělovat, ale Nučice dokázaly hrozit. Ve 12. minutě po rychlé narážečce dobře centroval Jícha, ale jeho centr nakonec do brány nespadl. Totéž se dá říct o centru na zadní tyč po pěkném průniku Vlasáka, jenž uzavíral dvacátou třetí minutu.

 

 

Celou první půli lemovaly ostré zákroky na obou stranách, někdy až za hranou důrazu, které musel rozhodčí Pikner trestat žlutými napomenutími. 

 

 

Posledním zajímavým momentem, jinak na šance chudé první půle, byla strkanice ze 32. minuty. Centr z pravé strany pevně lapil hostující brankář Svoboda, který byl dohrán domácím útočníkem a vznikla strkanice. V té se ocitl i domácí Jedlička, jemuž hrozila druhá žlutá karta, která po jeho přistrčení takřka visela ve vzduchu. Domácí lodivod Stach však rychle zareagoval a svého stěžejního stopera ihned vystřídal, tento fakt rozezlil lavičku Nučic, kterážto bylo pevně přesvědčená o chybném neudělení druhé žluté pro domácího stopera. To bylo jakousi tečkou za prvním dějstvím, které skončilo 1:0 pro hostující Nučice. 

 

Když Kocour není ve vápně, obrana má pré

Druhý poločas začal zostra. Hned minutku po úvodním hvizdu vyhrál těžký hlavičkový souboj Kršňák a domácí kapitán Miškovský trefil z voleje jen těsně nad Svobodovu bránu.

 

 

O chvíli později se znovu měnilo skóre. Čtyřicátá osmá minuta patřila nádhernému přímému kopu z dílny hostujícího kapitána Matěje Chromého, který si můžete prohlédnout na videu níže. 0:2

 

 

I druhý poločas byl však ve znamení důrazné hry a sem tam to na hřišti i pořádně zajiskřilo, vodopády emocí byly jevem zcela běžným pro druhé dějství tohoto zápasu.  

 

 

Domácí Štítary se snažili nadechnout k výraznějšímu tlaku, ale byla to vždy standardka Nučic, kdo utnul snažení výběru trenéra Stacha. V 52. minutě mohli vést hosté již o 3 branky. Další krásný centr Šulce ze standardní hlavičkoval do brány Kočí, ale Lepší byl na svém místě, což si můžete prohlédnout ve videu níže.  

 

 

 

A jelikož i z následného rohu se Kočí nezapsal mezi střelce, odpověděly domácí Štítary. Po rohu Nučic se míč odrazil k Samuelovi Umanovi, kterýžto přeběhl od svého vápna až k tomu soupeře a dělovkou trefil přesně k tyči bezmocného Svobody. 1:2 Desátou branku v sezoně domácího mladíka si můžete prohlédnout na videu níže. 

 

 

Štítary cítily šanci a hnali se za vyrovnáním. Pro jejich smůlu však musel domácí trenér znovu vynuceně střídat. Kršňákovi nevydrželo tříslo a musel ho nahradit Nejman. Štítarský mladík byl svědkem pasáže, ve které se více hádalo, než hrálo, což více hrálo do karet hostům. V 63. minutě chtěli domácí fanoušci druhou žlutou kartu pro Kočího za hru vysokou nohou, ale rozhodčí Pikner, stejně jako v případě Jedličky v prvním poločase, k vyloučení nesáhl.

 

 

O tři minutky později přišla další velká šance Nučic. Šulc načepoval další povedený centr na hlavu Kočího, ten však nechal vyniknout Lepšího v domácí bráně. I následný roh se podařilo domácí obraně zneškodnit a Štítar tak stále držely naději na srovnání skóre. 

 

 

Výrazně hůře bylo domácím v 71. minutě. Další povedený roh Šulce neudržel v rukavicích Lepší a pohotový Kočí, známý též jako Kocour, doklepl hlavou do brány, viz video níže.

 

 

Domácí se snažili snížit, ale žádný ze závarů se jim dotáhnout nepovedl, naopak hrozili z brejků hosté. Ale jelikož dobrou střelu Chromého zlikvidoval Lepší a neujal se ani Kočího náběh z poslední minuty, zápas skončil výhrou 3:1 pro hostující Nučice. Nučice celý zápas skvěle využívali silných útočníků v roli Kočího, Nováka a Černého, kteří dokázali udržet těžké míče a povedených výkonů Šulce s Chromým, kteří se starali o hru hostů. Obzvláště bravurně zahrávané standardky Šulce představovaly konstantní nebezpečí pro domácí obranu. 

 



Ohlasy k zápasu


Štítarský SK
Trenér Jakub Stach: Z naší strany absolutně promrhané utkání, Místo, abychom hráli svůj kombinační fotbal, přizpůsobili jsme se totální holomajzně soupeře. Nučice si nebyly schopné dvakrát po sobě přihrát, ale na nás to bohatě stačilo. Hráli jsme dětinský, naivní fotbal a hostům stačilo jen čekat na naše chyby a na standartní situace. Bránění standartních situací bylo z naší strany naprosto tragické a nevyhráli jsme za celý zápas ve vápnech snad jedinou hlavičku. Za mě obrovské zklamání a kruté vystřízlivění po předchozích dvou výhrách.

TJ Nučice
Trenér Petr Samek: Tři venkovní zápasy, devět bodů. To je krása. Do Štítar jsme jeli s jasnou taktikou a pro tři body. Vše jsme zvládli tak jak jsme chtěli, jen za stavu dva nula po našich šancích po rohu jsme po rychlém protiútoku dostali domácí zbytečně do hry. Po třetím gólu bylo jasno. Kluci bojovali. Góly se nám podařilo dát po našem důrazu a ze dvou standardek. Domácí jsme do ničeho nepustili. Všem velká pochvala. Doufám, že to bude vzpruha i na domácí zápasy, kde se nám zatím tak nedaří. Uvidíme, co derby s Kouřimí.



Sestavy


Štítarský SK
M. Lepší [-] - J. Miškovský [-] , S. Huleš [-] , L. Jedlička [-] , T. Opolzer [-] , J. Vlášek [-] , S. Uman [-] , B. Uman [-] , M. Kršňák [-] , Š. Růžička [-] , K. Machurka [-]

TJ Nučice
M. Svoboda [-] - J. Novák [-] , D. Kočí [-] , D. Černý [-] , P. Zápotocký [-] , M. Chromý [-] , J. Jelínek [-] , T. Vlasák [-] , M. Jícha [-] (46. L. Kulhavý [-] ) , M. Šulc [-] , K. Hurtík [-]

ŽK: 14. L. Jedlička , 32. B. Uman , 36. J. Vlášek - 15. M. Jícha , 32. M. Svoboda .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: PIKNER Roman - POLÁK Jakub (N), KOČÍ Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích