P. Pavelek 10. (p.)
P. Pavelek 68. (p.)
2:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2023 15:00

9.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dvě penalty zajistily Štěpánkovicím první vítězství


Branky


10. P. Pavelek (p.) , 68. P. Pavelek (p.)
22

Štěpánkovice měly v uplynulých dnech anglický týden. Po smolné čtvrteční porážce na půdě Albrechtic potřebovaly doma proti Píšti konečně bodovat. Díky včasné přesilovce a dvěma proměněným penaltám se jim nakonec podařilo plán realizovat. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Píšť hrála od desáté minuty v oslabení

Štěpánkovice zaskočily soupeře v úvodu zápasu aktivní hrou dopředu. Nedlouho po startu zápasu vyslal Grigarčík do náběhu Stromského, který orazítkoval spojnici tyče a břevna. Za několik minut ukázal stejný hráč opět svou rychlost, načež ho gólman Blahut zastavil ve vápně faulem. Kromě penalty sudí vytasil rovnou i červenou kartu. Nabídnutou penaltu proměnil s klidem Pavelek – 1:0. Jenže místo využití přesilovky k dalšímu útočení se domácí tým více zaměřil na bránění. Prakticky do poločasu se Štěpánkovice zmohly jen na náznaky šancí a téměř vůbec neohrozily bránu. Hosté byli naopak více na míči a po šancích Štefka či Mace nebyli daleko od vyrovnání. Scházela ovšem větší přesnost v koncovce.

 

 

Domácí tým opět skóroval z penalty

Po změně stran se hra domácích přeci jen trochu zlepšila. Zpoza vápna se opřel do míče Grigarčík, ale rozvlnil jen síť za bránou. Ani Pavelek posléze svůj průnik nepřetavil v pojistku skóre. Hosté zahrozili po výpadu Šece po pravé straně, kdy se krajní záložník dostal ke střele z úhlu, ale s tou si brankář Lukovics poradil. Píšti se nedařila rozehrávka, kupilo se mnoho chyb. Jednu z nich zachytil opět rychlonohý Stromský, který svým únikem a následně drzými kličkami donutil hostující obranu opět zatáhnout za záchranou brzdu. Byla z toho druhá penalta. Pavelek i napodruhé ukázal pevné nervy a pojistil vedení svého týmu – 2:0. Domácí tým se už následně zcela zaměřil na bránění výsledku, aby si poprvé v letošním ročníku dokráčel pro tříbodový zisk. Štěpánkovice tak oslavily premiérové vítězství v sezóně, naopak Píšť odešla potřetí v řadě z pole poražena.  

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Štěpánkovice
Vít Axmann (trenér): „Zápas to asi nikterak pohledný pro oko diváka nebyl, bojovnost vyhrála na úkor fotbalovosti. Ale na to se už historie ptát nebude. Nicméně pro nás je to velmi důležitá výhra. Potřebovali jsme se už konečně chytit a také nabrat ztracené sebevědomí po čtvrtečním prohraném zápase v Albrechticích. Jsem rád, že to dnes konečně vyšlo a snad nám výhra pomůže do dalších zápasů“

TJ Slavia Píšť
Robin Štefek (záložník): „Zápas jsme si prohráli sami. Bohužel jsme téměř celé utkání odehráli v oslabení. Přesto, že jsme byli v poli o jednoho méně, tak jsme si věřili, že na soupeře máme. Dokonce jsme byli i více na míči a herně lepší, hrozili po standardkách, ale nedařila se nám finální fáze. Ve druhém poločase se navíc kupilo mnoho chyb. Obě penalty byly oprávněné, ale červená karta byla dost přísná a notně poznamenala kvalitu dnešního zápasu“



Sestavy


TJ Sokol Štěpánkovice
M. Lukovics [-] - J. Machala [-] , J. Tomíček [-] , D. Kožušník [-] - M. Hrbáč [-] (60. M. Huber [-] ) , J. Dluhoš [-] , F. Stromský [-] - M. Josefus [-] , P. Pavelek [-] (81. J. Hanzlík [-] ) , M. Grigarčík [-] (81. L. Nevřela [-] ) - R. Krzisch [-] (33. M. Liška [-] )

TJ Slavia Píšť
T. Blahut [-] - J. Mac [-] , L. Malcharek [-] - R. Štefek [-] , L. Foitzik [-] , J. Kaluža [-] , P. Moric [-] , L. Jaroš [-] , M. Šec [-] (88. K. Moric [-] ) - J. Piskala [-] (78. F. Grabica [-] ) - M. Pawlenka [-] (70. L. Svoboda [-] )

ŽK: 23. M. Lukovics , 44. F. Stromský , 74. D. Kožušník , 87. M. Josefus - 68. L. Foitzik . ČK: 9. T. Blahut .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: TVRDÝ Zbyněk - TĚŽKÝ Michal, THIEMEL Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Zbyněk Melčák
Tip experta: výhra hostů

Štěpánkovice jsou zatím poslední, zatímco Píšť se pohybuje v horní polovině tabulky. Proti Píšti jsme už hráli a byla tam vidět kvalita. Proto vsadím na výhru hostů.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů