1:2
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2023 17:00

2.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bolatice nestačily na Starou Bělou


Branky


17

V atraktivním duelu a doslova šlágru kola nastoupily proti sobě dva týmy, s kterými se bude letos počítat jakožto favority soutěže. Bitvu proti sobě svedly Bolatice, které se po roční zkušenosti v krajském přeboru vrátily zpět do I.A třídy, a ambiciózní ostravský klub ze Staré Bělé, jenž bude chtít vylepšit dojem z ne moc povedené loňské sezóny.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Stará Bělá rychle vedla

Stará Bělá si nemohla přát lepší start do utkání. Uběhlo jen několik vteřin a přízemní centr Akritidise našel nekrytého Firáška, který vystřelil placírkou a s pomocí tyče otevřel skóre zápasu - 0:1. Domácí tým se rychle otřepal a dobýval soupeřovu svatyni. Blízko k vyrovnání měli postupně Oberherr a Skroch, ale oba ve svých příležitostech pohořeli. Ostravané hráli trpělivě a vyčkávali na své příležitosti. Navíc ukázali, jak vypadá lekce z produktivity. Po půlhodině hry potrestal Miškařík nedůraznou hru Bolatic ve středu hřiště, ujal se míče a pláchl po straně. Tam vybídl ke střele znovu Firáška, který tentokrát s pomocí nešťastné teče domácího stopera navýšil vedení hostů - 0:2. Bolatice mohly snížit po rohu Baránka, ovšem Gaida hlavičkoval pouze nad břevno. Domácí se dočkali až před odchodem do kabin. Skroch přehodil stopery a Baránek ránou z voleje snížil - 1:2. 

 

Ostravané uhájili vedení

Bolatičtí se s pomocí nákopů tlačili dopředu i po přestávce, ale naráželi na pozornou defenzívu hostů. A v něčem jim i chybělo potřebné štěstí. Po dalším rohu Baránka měl Gaida vyrovnání na hlavě, ale opět zamířil o pár centimetrů vedle, než by si přál, byť se balón lehce otřel o tyč. Ani Stará Bělá nezůstala herně pozadu, na míči byla fotbalovější. Ale když už se jí zrodila nějaká nadějná akce, zastavil ji zvednutý praporek pomezního. Za zmínku ovšem stála pěkná rána Juráska z voleje, která jen těsně minula bolatickou šibenici. Domácí Maršák se snažil ztrestat vyběhnuvšího gólmana Preisnera, ale jeho lob byl delší než by sám potřeboval. Neujal se ani přímý kop Šuly. Hosté se ve druhém poločase do zakončení moc často nedostávali. Dzižův brejk stačil domácí stoper na poslední chvíli zastavit. Bolatice měly nejblíže k vyrovnání po střele mladíka Mace, avšak jeho ránu zastavily konečky prstů gólmana Preisnera. I jeho zásluhou dokázala Stará Bělá vedení udržet a připsat si na úvod nové sezóny první vítězství.

 



Ohlasy k zápasu


FK Bolatice
Jiří Šula (asistent trenéra): "Byl to náš první zápas po návratu do I.A třídy, kluci byli na zápas hodně natěšeni. Bohužel jsme nezvládli první poločas. Soupeře jsme až tak moc do ničeho nepustili a přesto prohrávali 0:2. My sice do poločasu snížili, ale víc než jedna branka nám nebyla souzena. Kluky i tak musím pochválit, z naší strany to nebyl špatný výkon, bohužel nedáváme góly. Stará Bělá má určitě svou kvalitu, její mladí kluci jsou šikovní a fotbaloví, ale upřímně dnes mě moc nepřesvědčili. Na můj vkus docela často polehávali, hra se kvůli tomu dost kouskovala, což bylo ke škodě fotbalu"

FK Stará Bělá
Dominik Černý (trenér): "Hned v úvodu jsme zaskočili soupeře, pomohla nám rychlá branka. Řekl bych, že jsme v zápase byli fotbalovější, na míči dominovali. Bolatice až tak fotbalové nebyly, spíše jen nakopávaly míče. Naštěstí nás potrestaly jen jednou. Škoda, že jsme po přestávce nepřidali třetí trefu, mohli jsme být v hlavách o něco klidnější. Namísto toho jsme se až do poslední minuty strachovali o výsledek"



Sestavy


FK Bolatice
M. Tomíček [-] - J. Šula [-] , D. Skroch [-] , A. Baránek [-] , J. Oberherr [-] , D. Maršák [-] (81. D. Kotík [-] ) , J. Slivka [-] (62. M. Mac [-] ) , P. Langer [-] , D. Sikora [-] , J. Gaida [-] , Š. Ševčík [-] (46. M. Obrusník [-] )

FK Stará Bělá
T. Preisner [-] - J. Dziža [-] , P. Doležal [-] , A. Lyčka [-] (86. I. Cimmer [-] ) , P. Firášek [-] , V. Strnad [-] (64. D. Šebesta [-] ) , J. Jurásek [-] (91. M. Benko [-] ) , M. Švábík [-] , A. Akritidis [-] , J. Kouřil [-] , T. Miškařík [-]

ŽK: 60. D. Sikora - 1. P. Firášek , 50. A. Lyčka , 74. T. Miškařík .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: IVANSKÝ Lumír - SMETANA Patrik, HORÁKOVÁ Renáta.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Adam Korbel
Tip experta: remíza

Zde očekávám velmi zajímavý zápas. Oba týmy jsou kvalitními soupeři a určitě se bude na co dívat. Těžké určit vítěze, takže tipuju remízu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích