Výhru Zlatky vystřelil Šebelka


Branky


31

Borek doma čekalo další těžké utkání, kdy přivítal dalšího nováčka tým SK Zlatá Koruna. Hosté přijeli s početnou diváckou kulisou, což jim může každé mužstvo závidět. Ze zápasu máme hned dvě reportáže!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

DO KABIN ZA NEROZHODNÉHO STAVU

Domácím chybělo hned sedm hráčů ze soupisky a tak se museli doplnit o vlastní dorostence, pro které to byl křest ohněm. Hrálo se vyrovnané utkání, kde se hosté prezentovali kombinační hrou, ale domácí vyrukovali se zlepšenou defenzivní hrou a dařilo se jim akce hostů přerušovat. Hned v úvodu byl nepříjemně dohrán domácí gólman Filip Moudrý, což ho poznamenalo na celý zbytek utkání. Ve 28.min. se k centru dostal domácí T.Křiváček a jeho střelu hlavou zastavila tyč. Na druhé straně zase nebezpečnou hlavičku hostů zneškodnil F.Moudrý a poradil si i s dorážkou. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

TRESTNÝ KOP ROZHODL

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako první - hosté se snažili o vstřelení vedoucí branky, ale domácí mužstvo drželo nerozhodný stav až do 71.min. To se postavil k trestnému kopu na hranici vápna Jan Šebelka a střelou k tyči nedal domácímu gólmanovi šanci 0-1. I když se domácí nechtěli s tímto výsledkem spokojit, do vážnějších šancí se nedostávali a za zmínku stojí pouze střela M.Bukovinského, kterou hostující gólman s námahou vytáhl na roh. Pro hosty se v útoku otvírala okénka k brejkům, ale druhý gól už se jim vstřelit nepodařilo. Přesto si odváží domů tři body.

 

Autor: Radek Horejš

REPORTÁŽ OD PAVLA ĎURIŠE

I. poločas

V souboji nováčků I.A třídy přijeli zlatokorunští na Borek s odhodláním odčinit zbytečnou bodovou ztrátu z minulého domácího utkání. A hned se tlačili do útoku. Ze začátku to spíš byli jen takové náznaky šancí, ale první velká přišla v 6. minutě. Beránkova nahrávka na levou stranu našla rozběhnutého Persána, který střelou z úhlu trefil tyč. Krásný pas za obranu ve 12. minutě propadl na rychlonohého Slámu, který zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Kroupu. Jeho střela však skončila vysoko nad. Minutu poté se dostali ke slovu i domácí po přečíslení hostující obrany přišel centr zprava před bránu, po kterém hlavičkoval jeden z domách hráčů do tyče. Ve 20. minutě další break domácích zachraňoval Trnka pádem pod nohy jednoho z domácích hráčů a odražený balón odkopla obrana hostů do bezpečí. Dobrou desetiminutovku domácích zakončil Kříženecký střelou z dobré pozice podél celé brány mimo do autu. Poté se opět připomněli hosté. Pěknou kombinační akci po ose Persán, Sláma, Beránek zakončoval posledně jmenovaný slabou střelou vedle. Do vedení mohli jít hosté ve 42. minutě, kdy po rozehraném rohovém kopu hlavičkoval stoper Wagner z dobré pozice pouze do brankáře a neujala se ani následná dorážka Voráčka.

 

II. poločas

Po přestávce tlak hostů pokračoval, domácí se do útoku dostávali jen sporadicky. Jako v 53. minutě, když nakopnutý míč přes obranu našel Kříženeckého, který ve snaze přehodit brankáře Trnku překopl i bránu. Zasloužená odměna za dobrý výkon pro hosty přišla v 71. minutě v podobě vedoucí a jak se později ukázalo i rozhodující branky zápasu. Nahrávku na levou stranu si zpracoval Konečný, pěkně se uvolnil, našel na vápně volného Voráčka, toho však domácí obrana faulovala a z následujícího trestného kopu nejlepší hostující střelec Šebelka technickou střelou přes zeď zavěsil do levé šibenice na 0:1. Hosté si poté výsledek zkušeně pohlídali, ale domácí přece jen mohli v závěru urvat alespoň bod, když nepovedený centr Bukovinského se nakonec ukázal jako docela nebezpečná střela, kterou Trnka s vypětím všech sil vyrazil na roh.

 

Autor: Pavel Ďuriš


Ohlasy k zápasu


FK Borek
Radek Horejš (hráč): I přesto, že jsme dnes prohráli, myslím si, že to byl výkon, od kterého bychom se měli odrážet v příštím zápase. Směrem dozadu jsme zaznamenali značné zlepšení a dneska jsme sahali po bodu. Bohužel...

SK Zlatá Koruna
Václav Beránek (hráč): Jsme rádi za venkovní 3 body ,které se nerodily vůbec lehce. Zahazování šancí pokračovalo jako na běžícím pásu. Aspoň, že tam padne Šebovi jedna z pěti střel (smích). Jsme spokojení a teď potvrdit venkovní výhru doma s Blatnou.Děkujeme našim fanouškům, kteří nás prijeli povzbudit v hojném počtu.



Sestavy


FK Borek
F. Moudrý [-] - M. Michal [-] , C. Legdan [-] (72. M. Bukovinský [-] ) , M. Severa [-] , J. Endlicher [-] - D. Kříženecký [-] (86. D. Kolár [-] ) , T. Křiváček [-] , M. Kocina [-] , J. Frank [-] - D. Hájek [-] , R. Horejš [-]

SK Zlatá Koruna
M. Trnka [-] - J. Wagner [-] , M. Kroupa [-] , V. Beránek [-] (62. L. Konečný [-] ) , J. Zajíc [-] - F. Persán [-] (90. B. Miletić [-] ) , L. Voráček [-] (85. M. Štěpánek [-] ) , M. Kroneisl [-] , J. Sláma [-] (77. M. Král [-] ) , M. Kollár [-] - J. Šebelka [-]

ŽK: 32. C. Legdan - 7. M. Kollár .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: Tauber Lukáš - JELÍNEK Ladislav, HAKR Vítek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Zlatka vyhraje 4:2 a naváže na začátek soutěže

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Domácí ve Vimperku moc ftbalu nepředvedli a v tomto utkání zaberou a pozlobí favorita, zím, že mu vezmou bod.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů