FOTO: Borek znovu šestkrát inkasoval, tentokrát na vimperské půdě


33

Vimperk hostil Borek a po prohře ve Vodňanech si potřeboval spravit chuť. Jenže hosté se představili jako velmi silný tým, který zejména v prvním poločase hráče ze Šumavy trápil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

 Vimperští hráli opatrně a velmi nervózně, jako by stále měli v hlavách prohru z Vodňan. Hosté to rychle vycítili a z prvního rohového kopu byl míč přetažen přes celou branku až nakonec propadl za záda Jakuba Formánka, pro domácí šok a první půlhodinu se hledali.  Hosté byli nebezpeční a přišly i další šance, ale Formánek již byl nepropustný a obrana se rovněž srovnala.

 

Domácí konečně srovnávali hru a ve 27. minutě Rod dostává pěknou nahrávku a vyrovnává. Vimperští konečně dostali klid na kopačky a začali přebírat otěže utkání, hosté z konce jihočeské metropole se však nedali a jak mohli, vyráželi k nebezpečným kontrům, jenže v koncovce měli smůlu, anebo je vychytal J. Formánek. Zlom v utkání nastal ve 41. minutě, kdy vimperští Janem Formánkem jdou do vedení. Branka do šatny se ukázala jako rozhodující a v zápase byla vítěznou.

 

 

Druhý poločas

Druhý poločas začal velkým tlakem týmu z Borku. První pětiminutovka se odehrála před brankou domácích a Jakub Formánek se hodně otáčel. Obránci před ním kupili chyby a v této fázi je J. Formánek podržel, a když v závěru tohoto tlaku Borku vykopával míč za již překonaného Formánka z brankové čáry Žofka, bylo po něm. Domácí se z něho vymanili a první co bylo přišla rychlá kombinace, na jejím konci byl Koloušek, který prokázal své střelecké umění a poslal domácí do dvoubrankového vedení a to byl pro hráče hostí rozhodující úder.

 

Vimperští po této brance začali v pohodě kontrolovat míč a přidali Málkem a Kolouškem, který docílil hattricku další branky. Za hosty ještě upravili na konečnou podobu Kříženecký a Kocina, což svědčí o tom, že hosté dřeli až do konce. Vimperští nakonec prokázali zkušenost a rovněž napomohlo vyloučení hostujícího Endlichera v 77. minutě.

 

Zápas to byl celkově průměrný, ve kterém Vimperští prokázali sílu týmu i psychickou odolnost, což je velmi důležité pro další zápasy.

 

AUTOR: LADISLAV BERAN



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Lukáš Sýs (trenér): “Po minulém utkání, kdy nám to hrubě nevyšlo ve Vodňanech, jsme doma přivítali nováčka z Borku. Do utkání jsme nevstoupili úplně nejlépe, když jsme prohrávali po rohu 0:1. Síla našeho týmu se ukázala ještě v prvním poločase, když jsme utkání otočili a do kabin se šlo o poločasu za stavu 2:1. Ve druhém poločase jsme až na pár momentů měli hru pod kontrolou a přidali jsme ještě další čtyři branky. Soupeř dohrával po dvou žlutých kartách v deseti, ale i přesto nám dokázal vstřelit ještě dvě branky. Mrzí mě, že jsme v závěru utkání obdrželi dvě branky, nedokážeme udržet koncentraci, ale tentokrát nás to tolik mrzet nemusí. V utkání se blýskl hattrickem náš nejlepší střelec Tomáš Koloušek, pěkný výkon předvedl i Ondra Rod a Tomáš Žofka. Jsem rád, že jsme se po minulém týdnu dokázali zvednout a věřím, že přetrhneme příští týden šňůru venkovních porážek a budeme už konečně bodovat i venku.”

FK Borek
Radek Horejš (hráč): Dopředu nám to celkem jde a daří se nám střílet dost gólů. Horší už je to směrem dozadu, kde nejsme tak kompaktní a děláme spoustu chyb. Určitě nám hrozně chybí zkušený Martin Leština a teď také zraněný Jan Čermín. Za poslední dva zápasy jsme dali osm gólů a přesto jsme bez bodů. To musíme změnit



Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
J. Formánek [-] - R. Vojta [-] , A. Kliment [-] (78. P. Benda [-] ) , O. Rod [-] , J. Formánek [-] , J. Čech [-] , O. Málek [-] (86. P. Kubačka [-] ) , L. Vintr [-] (86. M. Novotný [-] ) , J. Uhlík [-] (75. V. Pankratz [-] ) , T. Koloušek [-] , T. Žofka [-] (86. P. Vondrášek [-] )

FK Borek
M. Michal [-] - J. Endlicher [-] - M. Kocina [-] , J. Houška [-] , O. Hanžl [-] (68. V. Baščevan [-] ) , D. Šťastný [-] - R. Horejš [-] - T. Křiváček [-] , M. Severa [-] , D. Hájek [-] , J. Frank [-] (46. D. Kříženecký [-] )

ŽK: 80. T. Koloušek - 40. M. Kocina , 51. J. Endlicher . ČK: 77. J. Endlicher .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Pravda Luboš - TRKOVSKÝ Tomáš, BRODSKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
23. 9. 2023 09:59
výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Vimperk je doma silný a borek nebude mít nárok 2:0

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Vimperk má mladý dravý tým. Doma neztratí a vyhraje větším rozdílem.

Tip: výhra domácích