1:4
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2023 17:00

26.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Drama na Olešné! V zápase o záchranu padlo pět červených karet


Branky


12

Zápas Olešné proti Kněževsi nabídl úplně všechno. Padaly góly, žluté i červené karty, k vidění byly skvělé zákroky brankářů včetně chycené penalty zkušeným matadorem Petrem Procházkou a utkání bylo bohaté i na šance. Kdo zavítal na toto utkání, rozhodně nelitoval!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sporný gól do šatny

V případě vítězství by se Kněževes dotáhla na Olešnou na rozdíl jediného bodu, což by mohlo zamíchat s kartami v boji o záchranu. I proto byl tento zápas velmi důležitý. Kněževes se sešla po dlouhé době v plné palbě a Pásovku nečekalo nic lehkého, protože na těžké zápasy se zkušený kádr hostí umí velmi dobře připravit.

 

Zejména rychlostně vybavená dvojice útočníků v dresu Kněževsi budila v obráncích domácího celku obavu. A hned v první minutě bylo hodně rušno, když po sérii odrazů ve vápně Olešné skončil míč na břevně. A zajímavý moment byl k vidění zanedlouho také na straně druhé. Po centru Š. Procházky se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za zásah míče rukou, sudí Adam Beneš byl ale jiného názoru.

 

Olešná si vypracovala velmi dobrou příležitost, ale ani tentokrát se skóre neměnilo. Vedoucí branku měl na kopačce Kapoun, ale ve velmi dobré pozici před Lennerem mířil těsně vedle. Uběhla čtvrt hodina hry a před šestnáctkou Kněževsi bylo rušno. Únik Černého byl na poslední chvíli zastaven a hosté mohli být rádi, že to bylo jen za žlutou kartu. Přímý kop na sebe vzal Vodrážka, jehož pumelici těsně za vápnem vytahoval ze šibenice skvělým zákrokem Lenner!

 

Poté nastala na šance doba temna. Důležitost zápasu vzala za své a k vidění byl boj o každý metr na hřišti. Hráči obou celků si nedali nic zadarmo, na což doplácela fotbalová kvalita. Po půl hodině hry přišla pro Kněževes nepříjemnost v podobě nezaviněného zranění brankáře Lennera, kterého nahradil velezkušený Procházka. Už se zdálo, že první poločas branku nenabídne, ale opak byl pravdou. V nastavení se po souboji s J. Procházkou zmocnil míče Fiška a upaloval na Fiedlera, kterého dokázal překonat - 0:1.

 

Souboj dvou jmenovaných hráčů se nelíbil vedoucímu domácího družstva Františku Itnerovi, který za komentář "vždyť jsi to měl v puse, jdi do prdele" na hlavního sudí uviděl červenou kartu.

Olešná nechytla začátek

Do druhého poločasu oba týmy vlétly a na první šanci se nečekalo vůbec dlouho. Proti střele J. Procházky se zaskvěl kněževeský brankář Procházka, který pokus domácího hráče uvnitř šestnáctky vyrazil do bezpečí. Na druhé straně skončila první šance hned brankou! Šíma poslal na Fiedlera nechytatelnou pumelici a vedení Kněževsi bylo navýšeno - 0:2. S Olešnou to nevypadalo vůbec dobře, protože v 55. minutě uviděl Fiedler po souboji se Šímou mimo vápno červenou kartu a musel opustit hřiště. Ani tento výrok se Pásovce příliš nezdál, ale rozhodnutí hlavního sudí to opět nezměnilo.

 

Mezi tři tyče se tak postavil Vodrážka, který ale chyběl v poli, tedy další citelné oslabení. I tak ale byla Olešná blízko kontaktní brance, proti Jiránkovi ale skvěle zakročil Procházka. Stejně dobrý zákrok si připsal ihned na druhé straně Vodrážka proti rychlému Fiškovi. Uběhla hodina hry a Kněževes se dočkala další branky. Klid na hostující kopačky přinesl přesným zakončením R. Čihař a zdálo se, že je hotovo - 0:3. Zpět do hry mohl svůj tým vrátit krátce poté Kapoun, jeho hlavičce chybělo opravdu málo!

 

A znovu šance na druhé straně. Tentokrát se k zakončení dostal Růžička, jehož nebezpečnou hlavičku musel Vodrážka vytahovat konečky prstů. Po nepěkné pasáži v prvním poločase přišla velmi pohledná v tom druhém! Šance střídala šanci a oba brankáři se zapotili. Nejblíže ke gólu byla Olešná po nedovoleném zákroku na M. Poláška, který vybojoval pokutový kop. Ten na sebe vzal takřka neomylný exekutor Vodrážka, ale Procházka ho vychytal! Stejně tak podržel svůj tým při tlaku Olešné, když vytahoval hlavičku jednoho z domácích hráčů s vypětím všech sil na tyč.

 

Pásovka se i v početní nevýhodě hnala za gólem, který po zásluze přišel v 77. minutě. Po závaru ve vápně se prosadil Kapoun, který stále živil byť sebemenší naději na bodový zisk - 1:3. Inkasovaná branka se nelíbila hostující straně, ale pomezní sudí situaci jako ofsajdovou nevyhodnotil a branka byla uznána. Jen o dvě minuty později ukončil domácí naděje Kříž, který se dokázal ze všech nejlépe zorientovat uvnitř šestnáctky a přidal pojistku - 1:4.

 

Stejný hráč ale viděl za dvě minuty druhou žlutou za nedovolený zákrok a počet hráčů se tak srovnal. Toho mohl hned využít M. Polášek, ale z bezprostřední blízkosti mu byla branka malá. Čas plynul a utkání se blížilo svému konci. A karetní mariáš pokračoval... Po vzájemném incidentu, který bychom ve fotbale nechtěli vídat, uviděl Š. Procházka i Šíma žlutou kartu a jelikož to pro oba dva hráče byla druhá karta takové barvy, následovalo vyloučení a na obou stranách se dohrávalo v devíti lidech...

 

Utkání o záchranu tak nabídlo opravdu hodně. Důležité tři body nakonec putují do Kněževsi, která se na svého soupeře z Olešné dotáhla na rozdíl jediného bodu a zbývající tři kola budou zajímavá jak v boji o zisk trofeje, tak o záchranu.

 

Galerie od Štefana Ferencze.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Hodně "veselé" utkání v mnoha aspektech... Pravdou však je, že hosté přijeli na toto utkání mnohem více koncentrovaní a nabuzení. A tak se má o záchranu hrát.

FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Zápas byl vzhledem k postavení obou mužstev v tabulce velice důležitý a diváci viděli úplně všechno - krásný góly, červené karty, penaltu a výtečné zákroky gólmanů. Mně se kromě zraněného Tomáše Kejly sešel poprvé na jaře tým v plné palbě i s Tomášem Šimou a hned to bylo na naší hře diametrálně znát. Kluci hráli bezchybně v obraně a byli velice nebezpeční dvojicí hroťáků Fiška - Šíma. Když k tomu přidám výborný výkon obou našich gólmanů, tak mohu říct, že jsme vyhráli zcela zaslouženě. Zápas svoji důležitosti byl velice nervózní, ale rozhodčí Beneš se svými asistenty ho měl celých devadesát minut pevně pod kontrolou.



Sestavy



FK Kněževes
L. Lenner [-] (41. P. Procházka [-] ) - J. Kříž [-] , M. Miksa [-] , J. Vrábík [-] , P. Čihař [-] , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] , T. Růžička [-] (85. J. Plaček [-] ) , J. Vršecký [-] , R. Čihař [-] , T. Šíma [-]

Počet diváků: 100. Rozhodčí: BENEŠ Adam - BLOKEŠ Ondřej, SVOBODA Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Martin Pokorný
Tip experta: remíza

Tento zápas bude vyrovnaný a tipuji plichtu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích