Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2023 10:00

25.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lišany si zkomplikovaly dobře rozjetý zápas, Kněževes svou stíhačku těsně nedotáhla


Branky


13

Pro oba týmy velmi důležité utkání. Před zápasem měly oba celky stejně bodů, a tak bylo o motivaci postaráno. Velmi vyrovnaný zápas nakonec dotáhli do vítězného konce hosté, i když si sami ve druhé půli zbývající část utkání značně zkomplikovali. Domácí zkušený tým ukázal morální sílu, nic nevzdal, ale na bodový zisk to nakonec nestačilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Řepka podržel

První poločas nabídl vyrovnaný průběh a zajímavé šance, které zejména domácí neproměňovali. A bylo to z velké míry kvůli výborným zákrokům brankáře Řepky, který držel zelenobílé nad vodou. Nebezpečnou střelou se blýskl nestárnoucí Hertl, ale lišanský brankář se vyznamenal. Stejně jako při hlavičce Vrábíka, kterou nepustila za svá záda.

 

Skóre utkání otevřel v 19. minutě po pohledné akci přesným zakončením Laki - 0:1. I Lišany měly šance na navýšení skóre, žádnou další branku ale ve vyrovnaném prvním dějství příchozí diváci neviděli. V dresu domácího celku nastoupili včetně gólmana Procházky hned čtyři hráči přes 46 let, což dodávalo Kněževsi obrovskou zkušenost, ve vedení byl ale daleko mladší celek z Lišan.

Kněževes ukázala vnitřní sílu

Druhý poločas odšpuntovala 50. minuta a autové vhazování Lakiho. Že může být aut silnou zbraní, to v české nejvyšší soutěži ukazuje pražská Sparta, která těží z dlouhých míčů Sadílka a následně dobré práci dalších hráčů v šestnáctce. Nyní to ukázaly Lišany, když dlouhý aut Lakiho skončil na hlavě Mutinského, který nepatří mezi nejvyšší hráče, i tak se ale dokázal prosadit mezi dvěma obránci a hlavou prodloužit míč do sítě - 0:2.

 

O osm minut později přidali zelenobílí pojistku. Kněževes se dopustila laciné ztráty míče u střídaček, rychlý protiútok táhl Laki, který své tažení zakončil přihrávkou na zlatém podnose pod sebe na Mutinského, který se jen zeptal Procházky, kam to chce uklidit - 0:3. Kdo by řekl, že to Kněževes položilo, ten je na omylu! Zkušený celek domácích hrající tentokrát v červených dresech nic nevzdal a započal svou stíhací jízdu.

 

Hned dvě minuty po třetí inkasované brance přilétla první vlaštovka. Lišany ztratily před vlastním vápnem míč, Hertl našel na druhé straně šestnáctky úplně volného Plačka, který si v zakončení počínal velmi zkušeně - 1:3. Kolik prostoru dostal kněževeský útočník, to se jen tak nevidí... A v 68. minutě bylo zaděláno na pěkné drama! Krásnou průnikovou přihrávku dostal za obranu R. Čihař a přesnou trefou mezi nohy vyběhnuvšího brankáře zařídil kontaktní branku - 2:3.

 

Kněževes vydala všechny síly, aby utkání srovnala a urvala alespoň bod. Hertl přispěchal s další střelou zpoza vápna, ale Řepka znovu podržel. Čas hrál proti domácím a hosté vyhlíželi závěrečný hvizd, který by ukončil čekání na důležité vítězství. Zkušená parta domácích nakonec vyšla v tomto utkání naprázdno, i když by si za svůj výkon alespoň bod zasloužila. Lišany si zápas zkomplikovaly, nakonec toho ale nemusely litovat a mohly si odvézt plný počet bodů.

 

Galerie od Štefana Ferencze.

 

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Po fotbalové stránce jsme odehráli asi nejlepší utkání jara. Bohužel jsme se nevyvarovali dvou individuálních chyb a dostali jsme se do pozice, že jsme prohrávali o tři branky. Tým prokázal morální sílu a dvěma góly jsme zápas zdramatizovali do poslední minuty. Bohužel máme smůlu na zranění, která nás provází celou sezónu a i v tomto zápase si vybrala svou daň. V základní sestavě já 52 let, Plaček 50 let a Růžička 49 let, to mluví za vše.

SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Byl to velmi důležitý zápas, přípravou jsme strávili hodně času. První poločas byl velmi vyrovnaný. Na větší šance vyhrála Kněževes, ale my jsme urvali vedení Fandou Lakim po hezké akci. Druhý poločas nás zastihl v dobrém rozpoložení a po dvou asistencích Lakiho a brankách Mutinského jsme si tak trošku mysleli, že je zápas u konce. Bohužel po našich zbytečných chybách jsme si zápas sami zdramatizovali, ale nakonec jsme dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce.



Sestavy


FK Kněževes
P. Procházka [-] - M. Miksa [-] , J. Vrábík [-] , T. Kejla [-] (24. R. Čihař [-] ) , L. Malafa [-] , R. Hertl [-] , J. Plaček [-] , J. Vršecký [-] (81. M. Johan [-] ) , T. Růžička [-] (77. L. Lenner [-] ) , J. Kříž [-] , P. Čihař [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , R. Žalud [-] , J. Hildebrand [-] , F. Laki [-] , V. Mutinský [-] (92. J. Váňa [-] ) , D. Beneš [-] (28. M. Sahaidak [-] ) , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , J. Feher [-]

Počet diváků: 60. Rozhodčí: Nejedlo Tomáš - CHLÁDEK Michal, PELEŠKA Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Redakce Rakovník

Expert: Daniel Štiller
Tip experta: výhra hostů

Věřím hostům. Kněževes má starší tým a mládí z Lišan by na ně mohlo platit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích