F. Laki 22.
1:2
(1:1)
28. P. John (p.)
46. K. Pros
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2023 17:00

23.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyrovnaný zápas v Lišanech rozhodla Jesenice rychlým gólem ve druhém poločase


Branky


22. F. Laki - 28. P. John (p.) , 46. K. Pros
15

V Lišanech se bylo rozhodně na co dívat! S těžkým terénem si poradili jak domácí, tak i hosté a na obou stranách bylo dosti příležitostí. Utkání by si zasloužilo více branek, nakonec byly k vidění tři a jelikož Jesenice vsítila o jednu více, byla po zápase šťastnější.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Uběhlo deset minut a jako první zahrozila Jesenice. Pros si dokázal vytvořit prostor pro centr, na který si nabíhal Jeníček. Vytáhlý útočník si skvěle našel místo, ale ve velmi dobré pozici mířil hlavou vedle. O chvilku později chtěl stejný hráč překvapit skoro z poloviny hřiště brankáře Řepku. Pokus to byl chytrý, ale nepřesný. Oba celky si dokázaly vytvořit střelecké pozice, chyběla ale přesnost. O něco lepší bylo zakončení ze střední vzdálenosti od Mutínského, které musel Řepka vyndavat na roh.

 

Skóre se poprvé měnilo ve 22. minutě. Haifler poslal dlouhý míč za obranu, kde ukázal perfektní příjem Laki. Ten si připravil mezi dvěma obránci prostor k zakončení, které se mu úplně nepovedlo. Jeho slabý střelecký pokus do středu branky ale Flajšingr podcenil a míč skončil za jeho zády - 1:0. Vedení mohl navýšit znovu Laki, který pálil z velmi dobré pozice, ale bohužel pro zelenobílé hodně nad. A přišel trest! Hildebrand ve vlastní šestnáctce trefil místo míče Horváta a kopala se penalta. K té se postavil kapitán John a překonal penaltového experta Řepku - 1:1.

 

Lišany si vytvořily pár závarů a nadějných šancí, defenziva Jesenice ale odolávala a při jednom ze střeleckých pokusů musel na zem i Flajšingr. Ten pak dlouhým míčem našel prostor, do kterého mířil Jeníček, ale ani druhý pokus o přelobování lišanského brankáře nebyl úspěšný. Nic dalšího první polovina nenabídla, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Rychlá branka Prose rozhodla

Druhý poločas nabídl rychlý gól. Fiala posunul míč u lajny nedaleko rohového praporku na P. Johna, který poslal do šestnáctky nebezpečný centr. Jeden ze zadáků v zelenobílém dresu odvrátil míč pouze na kopačku připraveného Prose, který za pomoci tyče překonal Řepku - 1:2. Lišany to zkoušely hlavně vzduchem, ale vysoké míče zvládala jesenická defenziva nebo si je dokázal sebrat Flajšingr. I když jesenický brankář v některých momentech nebyl úplně jistý, tak ho dokázali zastoupit spoluhráči třeba jako v případě Fialy, který na poslední chvíli zažehnal nebezpečí před dotírajícím Hrbkem.

 

Další branku mohl přidat Pros, ale z dobré pozice trefil pouze střed branky a připraveného Řepku. Před lišanským brankářem bylo hodně dusno po Prosově centru, kdy se v náběhu objevil Bešík. Těsně před gólmanem ale netrefil míč ideálně, od gólu ale nebyl vůbec daleko! A Jesenice měla další šanci ke vstřelení branky. Flajšingr stáhl rohový kop, rychle rozehrál na Fialu a jeho rychlý výpad skončil až u Mutínského, který si udělal výlet ze stopera a zjevil se sám před Řepkou. V momentě zakončení mu ale míč poskočil a střela skončila mimo branku.

 

Hra se přelévala ze strany na strany a další obrovskou šanci měli v 73. minutě domácí. V těžké situaci se po přímém kopu dostal k hlavičce Laki, který v souboji s obráncem a gólmanem orazítkoval břevno! O pár minut později připravil Hrbek hlavičkou ideální pozici pro Lakiho, lišanský útočník si ale nedokázal zpracovat míč a dost možná proto se i nadále skóre neměnilo. Šancí bylo opravdu mnoho. Nadějný jesenický brejk tři na jednoho nedopadl a za okamžik na druhé straně zahrál velmi dobře rohový kop Mutinský, hlavička Lakimu ale nesedla a ani tentokrát se vyrovnání domácí nedočkali.

 

V závěru vsadily Lišany vše na jednu kartu a posledního stopera si zahrál Řepka. Ten při jedné z rozehrávek váhal tak dlouho, dokud ho o míč neobral Bouda. Zisk míče ale byl jediným plusem jesenického hráče, který tento moment nabídl, protože z této šance se dalo vykřesat daleko více. To ale Jesenici nemuselo vůbec mrzet, protože to bylo to poslední, co utkání nabídlo a domácí museli přijmout porážku.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Tento zápas jsme měli vyhrát. Ač jsme do zápasu nastoupili bez třech hráčů plus Paseka, který se zraněním déle nevydržel a musel ještě v první polovině střídat, tak jsme si vytvořili dost šancí, abychom dokázali zápas vyhrát. Šance jsme hostům darovali. Jak Penalta, tak branka na 2:1 byla zbytečná. Ale i tak jsme druhý poločas byli více na míči a nějaké tři branky měli útočníci na hlavě, k tomu nastřelené břevno. Co se dá dělat, i takové zápasy jsou.

FC Jesenice
Petr John, kapitán: Vyrovnaný zápas, který byl pro diváka líbivý. Lišany to zkoušely hlavně dlouhými vysokými míči do vápna, se kterými si ale poradil Mutínský s Halámkem. My jsme byli vpředu o procento úspěšnější a ve vyrovnaném utkání jsme zvítězili.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Paseka [-] (41. J. Váňa [-] ) , J. Haifler [-] , R. Žalud [-] , J. Hildebrand [-] , F. Laki [-] , V. Mutinský [-] , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , T. Hrbek [-] , M. Sahaidak [-]

FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - P. John [-] (82. V. Bouda [-] ) , M. Kovář [-] , D. Halámek [-] , J. Kočička [-] , J. Mutínský [-] , D. Jeníček [-] (53. P. Kotek [-] ) , R. Bešík [-] , K. Pros [-] (82. D. Brda [-] ) , V. Fiala [-] , T. Horvát [-] (90. M. Pacourek [-] )

Počet diváků: 93. Rozhodčí: NOVÝ Martin - BLOKEŠ Ondřej, JASANSKÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Bětka Brabcová
Tip experta: výhra hostů

Kolo uzavírá další vyrovnaný duel, ve kterém by Lišany už potřebovaly plně bodovat, ovšem bojím se, že horko těžko budou dávat dohromady sestavu z důvodu mnoha zraněných.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích