3:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2023 10:00

23.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pavlíkov ztratil dvougólové vedení v Zavidově a jeho vítězná série je u konce


Branky


58. M. Havel , 82. T. Urban , 86. R. Vanický - 16. O. Polcar , 67. L. Polcar , 79. L. Polcar
15

Osm zápasů v řadě dokázal Pavlíkov zvítězit. Další vítězství mohl přidat na hřišti zavidovské rezervy. K prodloužení šňůry nebylo vůbec daleko, ještě deset minut před koncem měli hosté náskok dvou branek. Domácím se zápas nepovedl, ale v poslední desetiminutovce začali jezdit a berou alespoň bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zranění brankáře Štillera

Na jedné straně domácí tým, který se chce pod taktovkou Martina Havla prezentovat líbivým kombinačním fotbalem a na straně druhé Pavlíkov, který se prezentuje velmi podobně, navíc má za sebou osmizápasovou vítěznou šňůru, kterou jel do Zavidova prodloužit. Začátek utkání nabídl nebezpečné situace po centrech do vápna, obě obrany ale závary přežily a při přímém kopu domácích měl brankář Pešek štěstí, že míč přeskočil nejen jeho, ale také jeho branku.

 

Uplynula necelá čtvrt hodina hry a po Vávrově nahrávce si navedl míč do dobré pozice L. Polcar. Pavlíkovský veterán svou povedenou ranou protáhl brankáře Štillera, který s jeho pumelicí měl co dělat. V 16. minutě se poprvé měnilo skóre. O. Polcar dostal perfektně načasovanou průnikovku mezi obránce od Bureše a kolem vyběhnuvšího Štillera lobnul míč do branky - 0:1. Zavidov byl blízko k vyrovnání, ale křížné zakončení jednoho z domácích borců těsně minulo zadní tyč a defenziva Pavlíkova přežila i velmi nebezpečný rohový kop svého soupeře.

 

Ve 27. minutě nastala pro domácí rezervu velká nepříjemnost v podobě zranění brankáře Štillera, který si natáhl sval a musel ze hry. Do branky tak šel Krejčí, který chyběl v poli, kam musel vlétnout ze střídačky Marek Havel. Zaskakujícího brankáře jako první vyzkoušel razantní křížnou střelou Vávra, ale branku nezasáhl. Oba celky chtěly přidat další branku, trefit zařízení ale byl hlavní problém, proč se tak do konce první půle nestalo.

 

Rohové kopy zahrávané mladíkem Havlem nadělaly v pavlíkovském vápně velký rozruch, žádný z centrovaných míčů ale hráči zavidovské rezervy nedokázali doklepnout do sítě. Zejména pozice Pšeničky po gólu volala, z těsné blízkosti ale stoper domácího celku na zadní tyči branku minul. Na druhé straně mohl přijít trest po nakrátko rozehraném přímáku Vávrou zpoza vápna, zakončení Bureše ale bylo tečované a jen těsně minulo zadní tyč. O něco spokojenější mohli být po první polovině rozhodně hosté, kteří odcházeli s těsným náskokem. Na hře domácích bylo rozhodně co zlepšovat.

Góly veterána na výhru nestačily

Na straně Zavidova bylo rozhodně co zlepšovat. V B-týmu se událo pár změn co se týče rozestavení a po pár minutách přišla první větší šance. Střelu ze střední vzdálenosti ale Pešek zalepil do svých rukavic. Vyrovnání se domácí tým dočkal v 58. minutě. D. Štiller poslal dlouhý míč, který Horvát prodloužil na Havla. Ten si nechal míč skočit a ze vzdálenosti dvaceti metrů do něj práskl nártem a jeho krásná pumelice skončila na zadní tyči - 1:1. Zavidov byl blízko vedoucí brance, svou nadějnou šanci ale nevyužil, a tak přišel trest.

 

Přízemní centr Vávry z pravé strany se odrazil na hranici vápna k L. Polcarovi a zkušený mazák ho uklidil přesně k tyči - 1:2. Zavidov si po inkasované brance dokázal vytvořit nadějné šance, ale neproměnil a znovu udeřilo na druhé straně. Souhra velezkušených fotbalistů zafungovala na výbronou, Čech vysunul za obranu L. Polcara, tomu nestačila domácí obrana a legenda pavlíkovské kopané přesným zakončením na přední tyč navýšila vedení - 1:3. Kdo čekal, že rezervní celek tato branka položí a naopak Pavlíkov dotáhne zápas do vítězného konce a prodlouží šňůru vyhraných zápasů na devět, tak se mýlil!

 

Zavidov do poslední desetiminutovky zařadil vyšší rychlostní stupeň a v 82. minutě si došel pro kontaktní branku. Čerstvý J. Kraus poslal ze středu hřiště centr za obranu, následoval centr z levé strany a na zadní tyči byl připravený též střídající Urban, který o břevno uklidil míč do sítě - 2:3. Ihned na druhé straně ale přišla po rozehrání rychlá a jednoduchá akce, L. Polcar dostal míč za obranu od Kalaše, který z důvodu zranění naskočil do utkání až v jeho průběhu, a místo zakončení hledal vedle sebe ještě v lepší pozici svého spoluhráče, před kterým zívala prázdná branka. Krejčí se ale stihl přesunout a lehkovážné zakončení pavlíkovského hráče bravurně zneškodnil!

 

A tímto zákrokem zadělal na vyrovnávací branku, která přišla čtyři minuty před koncem základní hrací doby. Na rohový kop si naskočil na zadní tyči Vanický a zařídil vyrovnávací branku - 3:3. V úplném závěru přišel ještě zavidovský protiútok, D. Štiller vyslal učebnicovou průnikovku na Horváta, před kterým byl ale s výběhem včas Pešek. Míč se ale odrazil na kopačku D. Štillera, který chtěl chytře uklízet míč přes vyběhnuvšího brankáře, branku ale minul. Tak i tak pavlíkovská osmizápasová vítězná šňůra skončila na hřišti Zavidova, který hrál až do konce a odměnou mu byla remíza.

 

 



Ohlasy k zápasu


FC 05 Zavidov B
Martin Havel, trenér: Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Pavlíkov osmkrát za sebou vyhrál a my jsme chtěli jeho vítěznou sérii utnout. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, Pavlíkov byl rychlejší a zaslouženě šel do vedení. Během prvního poločasu se nám navíc zranil brankář Maty Štiller, za kterého musel jít do branky Milan Krejčí a to se na naší hře projevilo. O poločas jsme si něco řekli, přeskupili jsme posty a podařilo se nám vyrovnat. Místo toho, aby nás to nakoplo, tak nás to uspokojilo a Pavlíkov znovu odskočil, tentokrát na rozdíl dvou branek. V poslední desetiminutovce jsme konečně začali hrát, do hry šli hráči, co to dokázali oživit a podařilo se nám vyrovnat. Navíc na konci jsme mohli dát vítězný gól, ale velkou šanci jsme neproměnili. Nakonec jsme rádi za bod, protože jsme v tomto zápase opravdu moc dobře nehráli. Pavlíkov hraje dobrý fotbal a není náhoda, že měl osmizápasovou vítěznou šňůru.

SK Pavlíkov
František Kalaš, záložník: Pro nás to byl jednoznačně nejtěžší zápas jara. Poprvé proti nám byl tým, který chtěl hrát fotbal a ve větší části zápasu nás přehrával. Nám se nepodařilo dvakrát udržet vedení, v 81. minutě jsme vedli 3:1 a nedokázali jsme to udržet. Pro nás zbytečná ztráta bodů a přední příčky nám zase trochu utekly.



Sestavy


FC 05 Zavidov B
M. Štiller [-] (27. M. Havel [-] ) - J. Jančařík [-] (57. T. Urban [-] ) , E. Pšenička [-] , M. Krejčí [-] , D. Štiller [-] , M. Horvát [-] , J. Klouček [-] (82. J. Kraus [-] ) , R. Vanický [-] , J. Hanych [-] (81. R. Samson [-] ) , M. Zuda [-] , J. Křivohlavý [-]

SK Pavlíkov
L. Pešek [-] - J. Koc [-] (46. L. Hekl [-] ) , O. Polcar [-] (60. F. Kalaš [-] ) , P. Chytrý [-] , L. Polcar [-] , M. Škrlant [-] , A. Bureš [-] (84. M. Benada [-] ) , O. Vávra [-] , P. Čech st. [-] , D. Řezáč [-] , J. Erben [-] (39. F. Podhorský [-] )

ŽK: 81. M. Havel - 8. J. Koc .
Hráči zápasu: M. Krejčí , M. Havel - O. Vávra , L. Polcar , O. Polcar .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - ŠEFARA Milan, BLOKEŠ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Bětka Brabcová
Tip experta: výhra hostů

Jelikož v neděli také hraje zavidovské áčko v Lubné, je pravděpodobné, že koně budou v ranním utkání odpočívat. To by mohlo nahrát Pavlíkovu, který je na vítězné vlně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů