Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2023 13:30

23.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Produktivní Městečko zvítězilo, Pustověty mrzely zahozené šance


Branky


15

V Ohnivec aréně bylo k vidění okresní derby, ve kterém přivítalo Městečko soupeře z vedlejší vesnice. Pustověty začaly dobře, rychle šly do vedení a vytvořily si další šance, které ale neproměnily a to se jim stalo osudným. Domácí celek dokázal v prvním poločase zápas otočit a ve druhé polovině přidal díky produktivitě další góly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začátek pro Pustověty

Zápas nabídl hned z první akce rychlý gól. Klymov zariskoval rozehrávkou do středu hřiště, kde se míče chopil Černý a posunul jej do pravé strany na Holečka. Ten našel přesným centrem na přední tyči O. Hulu, který přesnou hlavičkou otevřel skóre - 0:1. Domácí vůbec nechytli začátek a dlouho se hledali, což byla voda na pustovětský mlýn.

 

Hosté se dostávali do dalších šancí. K Černému se dostal odražený míč po rohovém kopu a jeho volej zpoza šestnáctky nebyl vůbec špatný, branku ale o kousek minul. O minutu později dostal krásnou průnikovku ze středu hřiště O. Hula, který udělal dokonce i kličku Abrahámovi, ale zakončení do prázdné branky z úhlu na poslední chvíli odvrátil bránící hráč.

 

Městečko přežilo další gólovku. Bičovský poslal do pravé strany nadýchaný centr na Holečka, ten našel ve vápně neobsazeného O. Hulu, který ale ve stoprocentní šanci nechal vyniknout Abraháma. Sokol neproměněných šancí po půl hodině litoval. Hadrava poslal do levé strany Rybu, který zatáhl míč a přes celé vápno našel na zadní tyči v náběhu Zelenku, jehož zakončení do odkryté branky Beneš vyškrábnout nedokázal - 1:1.

 

O čytři minuty později padla další branka a znovu do pustovětské sítě. Střílený centr nedaleko rohového praporku uklidil zkušeně za záda hostujícího brankáře Jůna - 2:1. Ještě před odchodem do kabin se rýsovala zajímavá šance pro Městečko. Ryba vracel míč do šestnáctky a k zakončení se dostal Klymov, ale v dobré pozici poslal míč vysoko nad.

Chládek rozhodl parádní trefou

Stejně jako během prvního poločasu, tak i v tom druhém byla k vidění velmi rychlá velká šance. Abrahám se vydal mimo pokutové území a chtěl před Petákem zakrýt míč mířící mimo hřiště. Čerstvý hostující hráč ale brankáře oběhl a z velkého úhlu poslal levačkou míč do malého vápna, kde ale netrefil jak odkrytou branku, tak ani nenašel žádného ze svých spoluhráčů. Akce ale pokračovala a přišel centr z pravé strany na Petáka, který hlavičkou netrefil zcela prázdnou branku!

 

Vyrovnat se hostujícímu celku nepodařilo ani z další akce. O. Hula vyslal do levé strany Petáka, jehož centr mířící na Holečka musel za pět dvanáct odvracet bránící hráč. Pustověty ale znovu velké šance neproměnily a znovu přišel trest. Zkušený Knap chyboval v rozehrávce, míč se dostal od Ryby k Chládkovi, který po pár minutách pobytu na hřišti z půlícího kruhu přeloboval Beneše a krásným gólem navýšil vedení - 3:1.

 

Městečko přidalo pojistku a mohlo hrát ve větším klidu. Naopak na Pustovětech bylo znát zklamání, protože na velké šance svého soupeře předčily. K čemu to je ale platné, když tyto šance neskončí gólem. Blízko k dalšímu byli domácí, ale Beneš vytáhl proti Rybovi důležitý zákrok, po kterém se hnal vpřed O. Hula. Ten si píchl míč mezi bránící hráče a Zelenka takticky přerušil nedovoleným zákrokem hru. Žlutá karta tak byla na místě. Nebýt přerušení, žene se pustovětský hráč dost možná úplně sám na branku.

 

Ohnivci kontrolovali vedení a další branku mohl přidat Urban. Ten si našel míč ve středu hřiště, prokličkoval se přes bránící hráče a zjevil se ve vápně. Sám před Benešem ale přestřelil a sám sobě ukradl gólovou radost. Městečko to ale nemuselo mrzet, protože o chvíli později už se svěřenci Stanislava Jansy mohli radovat. Centr z levé strany našel na hranici vápna Klymova, jehož střela se otřela o Matějovského, který ve snaze zabránit střele přizvedl míč a ten zapadl za Beneše - 4:1.

 

O deset minut později přišla málem další branka. Na malém hřišti Městečka se dá branka ohrozit takřka odkudkoliv, což byl přesně tento případ. Přímý kop kousek od středového kruhu zahrávali domácí, pumelici mířící na branku tečoval Urban a Beneš se blýskl skvělým reflexivním zákrokem! Utkání mířilo do svého konce a domácí udeřili ještě jednou. Nepříjemnou standardku od lajny u potoka vyrážel Beneš pouze do míst, kde stál Urban. Ten za pouhého přihlížení pustovětské defenzivy hlavou přiťukl Chládkovi a ten přidal svou druhou branku - 5:1. Více tento zajímavý zápas nenabídl a body tak zůstaly doma.



Ohlasy k zápasu


SK Ohnivec Městečko
Stanislav Jansa, trenér: Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře, soupeř dal rychlý gól a šel rychle do vedení. Celkově první poločas z naší strany nebyl vůbec dobrý, i tak jsme ale vedli 2:1. Po dlouhé době nastoupil Jirka Chládek, který dal po hodině hry třetí gól a ten byl, řekl bych, zlomový. Soupeř byl v obraně pomalejší, naopak vpředu byl velmi rychlý a nebezpečný. Přidali jsme ještě další góly a druhý poločas byl celkově v naší režii. Chyběl nám Petr Šnídl, ale i soupeř měl problém se sestavou, za Pustověty nastoupil netradičně Jaromír Knap nebo Dušan Šnobl. Celkově jsem se zápasem spokojený, byli jsme produktivní.

TJ Sokol Pustověty
Michal Beneš, brankář: Ještě dopoledne v den zápasu jsme nevědeli, jestli dáme dohromady jedenáct hráčů. Ačkoliv jsme nastoupili v improvizované sestavě, tak paradoxně začátek zápasu patřil nám. Kdyby byl výsledek po prvním poločase 3:0 pro nás, asi by se nikdo nedivil. Bohužel jsme svoje šance neproměnili a góly dával soupeř.



Sestavy


SK Ohnivec Městečko
J. Abrahám [-] - V. Prokop [-] , J. Kučera [-] , J. Ryba [-] , M. Klymov [-] , V. Zelenka [-] , T. Linhart [-] (52. J. Chládek [-] ) , J. Urban [-] , J. Hadrava [-] , J. Jůna [-] (67. V. Hlavatý [-] ) , T. Heger [-]

TJ Sokol Pustověty
M. Beneš [-] - J. Knap [-] , P. Hovorka [-] , T. Elznic [-] , P. Matějovský [-] , T. Černý [-] , V. Bičovský [-] , J. Hula [-] , O. Hula [-] , D. Šnobl [-] (46. M. Peták [-] ) , P. Holeček [-]

ŽK: 66. V. Zelenka .
Hráči zápasu: J. Chládek , J. Ryba , V. Zelenka - O. Hula .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Šefara Milan - FRANĚK Pavel, ŠAROCH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Bětka Brabcová
Tip experta: remíza

Derby v Městečku lehce favorizuje domácí. Pustověty, jenž mají za sebou několik dobrých výsledků, budou hrát vyrovnanou partii, která nakonec i skončí smírně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích