0:1
(0:1)
38. J. Melč (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2023 10:00

18.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kněževes v Janově prodala zkušenosti a nečekaně zvítězila


Branky


38. J. Melč (vl.)
9

Jako první se na apríl představili fotbalisté Janova, kteří přivítali Kněževes. Domácí Sokol měl výhodu svého specifického prostředí, kde se nikomu nehraje vůbec dobře. Hosté však vsadili na jednoduchou hru a to jim přineslo velmi sladké a chutné ovoce v podobě nejtěsnějšího vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Geniální průnikovka Miksy

Janov vstupoval do zápasu v roli favorita, kterou chtěl potvrdit. Proti stála ale zkušená Kněževes, která nepřijela zápas pouze odehrát. Hosté nabuzeni skvělým obratem z minulého víkendu s Městečkem chtěli znovu překvapit a to se jim dařilo. Místy to nebyla vůbec pěkná fotbalová podívaná, bezbranková remíza příchozí fanoušky také moc netěšila.

 

Vše změnila 38. minuta. Janov propadl ve středu hřiště, odkud vykouzlil velmi chytrou a přesnou průnikovou přihrávku Miksa. Na jeho fotbalovou parádu si naběhl Kříž, obránce se s ním nechytl a celou situaci chtěl zakřižováním vyřešit kapitán Melč. Kříž na něj ale vyvinul tlak a stoper domácích ve snaze upálit míč do bezpečí poslal nešťastným vlastním gólem soupeře do vedení – 0:1.

 

Před domácími tak stál do druhého poločasu velmi těžký úkol. Otočit zápas proti zkušenému soupeři, který rozhodně nikam spěchat nebude.

Nedáš gól, nemůžeš vyhrát

Druhý poločas nabídl daleko více šancí než ten první. A měli je zejména domácí, ovšem koncovka nepatřila pro tento zápas k silné stránce. Hned v 50. minutě doslova vlétl do vápna agilní Houda a za Lennerem zvonila tyč! V téže minutě postupoval z pravé strany sám na kněževeského brankáře Zuska, ale ve stoprocentní šanci poslal míč těsně vedle. Po hodině hry přišel centr z levé strany, J. Vršecký nechal za sebou zcela volného Kaila a ten v další gólovce přestřelil i ochrannou síť za brankou.

 

O minutu později na pravé straně hřiště z hlediska domácích procedil Kail mezi obránce míč na Zusku. Ten si ho navedl do vápna, posunul ho krásně po zemi na M. Bradáče, jehož dělovku z prvního dotyku musel skvělým zákrokem likvidovat Lenner. K ojedinělé šanci, ba doslova tutovce, se osmělila také Kněževes. Vrábíkova levačka poslala nadýchaný centr do vápna k zadní tyči. Tam se nejlépe zorientoval jeden z hostujících hráčů, který přes celé vápno připravil gólovku Miksovi. Ten ke své geniální gólové průnikovce mohl přidat i gól, ale z pozice skromného hráče branku přestřelil.

 

To mohlo hosty mrzet. V poslední desetiminutovce přišla další gólovka Janova, která mohla přinést alespoň vyrovnávací gól. Zuska dostal z rohu velkého vápna výborně načasovanou přihrávku do běhu, prvním dotykem se dobře uvolnil mezi obránci a už mu zbývalo překonat pouze brankáře. Lenner ale znovu svůj tým podržel a skvělým zákrokem, který přinesl tři body, udržel také čisté konto, které si rozhodně zasloužil.

 

Janov promarnil několik gólovek a to ho stálo zápas. Kněževes vsadila na vítěznou kartu, hrála na specifickém hřišti jednoduchý fotbal a připisuje si další vítězství! Jaro pro hostující celek nemohlo začít lépe, domácí naopak mají co napravovat, protože se o vítězství připravili sami.

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Jakub Kail, záložník: Měl to být náš zápas. Věděli jsme, že budeme v zápase dominovat, ale když nedáme spoustu tutovek a k tomu si dáme vlastní gól, tak je to těžké.

FK Kněževes
Rostislav Hertl, hrající trenér: Zápasy na hřišti Janova jsou specifické vzhledem k rozměrům tohoto hřiště. Proto jsem po klucích chtěl absolutně jednoduchý fotbal. Říkal jsem jim, že každý balón nakopnutý z jakéhokoliv místa soupeřovi poloviny může být gólovka. To se také potvrdilo. Hrál se fotbal bez kombinace, jen nakopávané míče a válka na obou stranách u velkého vápna. Šance byly na obou stranách. Zápas rozhodla situace, kdy Miksa dal krásnou průnikovou přihrávku, Kříž vyvinul tlak na stopera soupeře a ten si dal vlastní gól. Kluky musím velice pochválit, protože každý z nich podal velmi obětavý a zodpovědný výkon.



Sestavy


Sokol Janov
J. Melč [-] - R. Konvalinka [-] , V. Zuska [-] , M. Bradáč [-] , F. Houda [-] , A. Alijevič [-] , L. Roubík [-] , M. Amler [-] , J. Koukal [-] (46. J. Kloub [-] ) , T. Kačírek [-] (55. J. Kail [-] ) , J. Melč [-]

FK Kněževes
L. Lenner [-] - M. Miksa [-] (87. J. Jankovič [-] ) , J. Vrábík [-] , T. Kejla [-] , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] , J. Plaček [-] , J. Vršecký [-] , R. Čihař [-] , J. Kříž [-] (81. V. Kyncl [-] ) , P. Čihař [-]

ŽK: 43. R. Konvalinka , 76. J. Melč .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - SVOBODA Dominik, STROUHAL Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip experta: výhra domácích

Na svém hřišti většinou vyhráváme, tady si myslím, že to nebude jinak.

Tip: výhra domácích