4:1
(2:1)
42. P. Ferenz (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2023 17:00

23.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kravaře ovládly duel se Starou Bělou


Branky


8. P. Glabazňa , 14. R. Baranek , 72. E. Peterek , 79. V. Těžký - 42. P. Ferenz (vl.)
14

Kravaře přivítaly ve šlágru kola Starou Bělou, která přijela na půdu lídra tabulky s odhodláním zastavit jeho vítěznou šňůru. Jenže její plány se začaly brzy bortit. Domácí šli záhy do dvoubrankového vedení. A byť hosté zápas zdramatizovali, museli se nakonec před lídrem soutěže sklonit a odcestovat domů s prázdnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí tým měl povedený start

Aktivní vstup domácích Kravař okořenil po Těžkého uličce přesnou střelou k tyči Glabazňa, čímž otevřel skóre zápasu - 1:0. Uběhlo pár minut a kravařské ochozy bouřily podruhé. Po pěkné kombinační hře a rozebrání soupeřovy obrany navýšil skóre střelou k tyči Baranek - 2:0. Jenže kdo čekal, že domácí budou i nadále bušit do soupeře, ten se mýlil. Kravaře trochu nepochopitelně přestaly hrát a přenechaly iniciativu na soupeři. Ten držel míč více na svých kopačkách, ale vyjma střely Vidiševského se do ohrožení Hudečkovy brány nedostal. Snížit se hostům podařilo až v závěru první půle po vlastním gólu Ferenze, který ve snaze odvrátit Miškaříkův centr nešťastně ztečoval do vlastní sítě - 2:1. 

Kravaře si výhru vzít nenechaly

I zkraje druhého poločasu nebyla hra Kravař bůhví jak oslnivá, dlouhé minuty se lídr soutěže nemohl dostat na dostřel soupeřovy brány. Hosté se i nadále prahli po vyrovnání, tlačili se do zakončení, ale chyběla jim větší kvalita ve finální fázi. Střelecké pokusy Vidiševského a Miškaříka postrádaly přesnost i razanci. Domácí špílmachr Baranek po hodině hry zahrával dvakrát přímý kop, ale ani v jednom z nich neuspěl. Uklidnění přinesly až následné brejkové situace. Ficek přihrával do běhu za obranu Ohřálovi, jenož centr do malého vápna uklízel dorážející Peterek - 3:1. Definitivní pojistku pak přinesl další rychlý kontr. Barankova ulička vyslala do úniku Těžkého a ten nekompromisně trestal střelou pod padajícím brankáře Pelikanudisem - 4:1. Hosté mohli alespoň snížit, jenže Cimmer z hranice malého vápna trestuhodně přestřelil bránu.    



Ohlasy k zápasu


Městský FK Kravaře
Karel Štěpán (trenér): "Potvrdilo se, že to bylo hodně těžké utkání. Začali jsme dobře, brzy vedli o dvě branky, ale pak přenechali hru na soupeři a ten nás i díky vlastní brance potrestal za laxní hru. Kdybychom hráli zodpovědně jako v úvodu, nemohli bychom soupeře dostat do hry. Zaplať pánbůh, že máme kvalitní střední záložníky, kteří ke konci zápasu zajistili dvě trefy a my se mohli uklidnit"

FK Stará Bělá
Marek Lišaník (trenér): "Zápas se hodnotí hodně těžko. Co z toho, že hrajeme pěkný fotbal, když se vlastními hrubkami porážíme. Zbytečně jsme inkasovali dva góly v úvodu a pak zápas těžko doháněli. Přesto musím kluky pochválit, že to nezabalili. Po snižující trefě bych řekl, že jsme byli herně i lepší. Klukům nemohu nic vytknout, dali do utkání vše. Holt fotbal občas bolí, soupeř byl prostě nad naše síly. Je to ale prohra se vztyčenou hlavou. Celkově si myslím, že to byl pěkný koukatelný fotbal, který se musel divákům líbit"



Sestavy


Městský FK Kravaře
L. Hudeček [-] - D. Malý [-] , R. Baranek [-] , V. Těžký [-] (85. T. Seibert [-] ) , L. Kupka [-] , P. Ferenz [-] , J. Heger [-] (60. J. Ohřál [-] ) , V. Kryštof [-] (86. J. Šnajder [-] ) , P. Hrdlička [-] , P. Glabazňa [-] (60. E. Peterek [-] ) , O. Ficek [-]

FK Stará Bělá
K. Pelikanudis [-] - P. Maršálek [-] (73. N. Sýkora [-] ) , V. Strnad [-] , M. Švábík [-] , T. Miškařík [-] , J. Dziža [-] (82. P. Firášek [-] ) , K. Surovec [-] , P. Doležal [-] , D. Kožík [-] (82. I. Cimmer [-] ) , J. Vidiševský [-] (70. M. Škuta [-] ) , A. Akritidis [-]

ŽK: 36. R. Baranek , 88. J. Ohřál - 29. A. Akritidis , 67. D. Kožík , 72. J. Dziža .
Počet diváků: 317. Rozhodčí: KYSELÝ Jiří - POBOŘIL Radek, SEIDLER David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jiří Lusar

Expert: Patrik Minarčík
Tip experta: výhra domácích

Za mě jasná volba pro Kravaře. Podle mě nemá Stará Bělá takovou kvalitu, aby mohla Kravaře na jejich hřišti porazit. Domácí tým má skvělou střední lajnu, která dokáže soupeře přehrát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích