Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2023 15:00

15.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Stará Bělá doma nezaváhala


Branky


16

Stará Bělá potvrdila papírové předpoklady a ovládla sobotní duel proti Štěpánkovicím. Klíčem k úspěchu byl raketový start do ukání, kdy už po čtvrthodince vedli Ostravané o dva góly. Štěpánkovice sice utkání zdramatizovaly, ale na vyrovnání jim už síly nestačily.   

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ostravané měli skvělý nástup

Ostravský celek měl parádní vstup do utkání. Od úvodních minut hrála Stará Bělá aktivně a vytvořila si záhy soustavný tlak. Ten byl přetaven v rychlou úvodní trefu. Po předchozím faulu na kolegu zahrával Vidiševský přímý kop, na který si u přední tyče naskočil Švábík a šikovnou tečí otevřel skóre – 1:0. Poté se dvakrát v úniku na bránu ocitl Dziža, ale v obou případech střelecky pohořel. Avšak dlouho ho to mrzet nemuselo. Uběhla právě čtvrthodina a Doležal potáhl míč po pravé straně, odcentroval do vápna, kde se ve skrumáži prosadil do třetice všeho dobrého právě Dziža – 2:0. Teprve až pak se hra začala vyrovnávat a ke slovu se přihlásili i hosté ze Štěpánkovic. Snížit mohl z úniku Michal Grigarčík, ale akci nedotáhl, poněvadž mu ve skórování zabránil připravený brankář Preisner. Štěpánkovice nejvíce hrozily po rohových kopech Petra Grygarčíka. Hlavička Kufky už letěla do brány, když na poslední chvíli stačil Preisner vytátnout důležitý zákrok. Ostravané se ve zbytku poločasu až moc přizpůsobili hře soupeře.   

 

Štěpánkovice po pauze snížily

Hostům se podařilo skórovat až po přestávce. Tentokrát rozehrával rohový kop Liška a přesným centrem našel ve vápně nekrytého Josefuse, který přesnou hlavičkou vykřesal gól naděje – 2:1. Ještě chvíli dokázali hosté vzdorovat, ale poté odešli fyzicky. Stará Bělá měla postupem času balón častěji na kopačkách, ale dlouho nedokázala obranný val soupeře prorazit. Uklidnila ji až pojistka v závěru utkání, kdy Dziža načechral přesný míč do vápna a prsa Maršálka dopravily balón do sítě – 3:1. O konečnou podobu skóre se postaralo duo Švábík s Kožíkem. První jmenovaný vymíchal u lajny tři protihráče a vybídl svého kolegu ke střele, která krásně zapadla na zadní tyč – 4:1. Stará Bělá tak potvrdila roli papírového favorita a naladila se na dobrou vlnu před nadcházejícím šlágrem v Ludgeřovicích. 



Ohlasy k zápasu


FK Stará Bělá
Marek Lišaník (trenér): "Měli jsme skvělou úvodní dvacetiminutovku, po které mohlo být skóre podstatně vyšší. Pak jsme ale nepochopitelně polevili a dostali soupeře na koně. Štěpánkovice zkraje druhé půle snížily a my se začali třepat o výsledek. Naštěstí pro nás nebyl soupeř tak fyzicky zdatný, aby dokázal konkurovat až do konce. My si to pak už ke konci hlídali a v závěru přidali další pojistky. Každopádně budeme muset hodně přidat, jestli chceme o víkendu pomýšlet na úspěch v Ludgeřovicích"

TJ Sokol Štěpánkovice
Tomáš Kurka (asistent trenéra): "Věděli jsme, že nás bude čekat hodně nepříjemný soupeř. Bohužel jsme si nepohlídali úvod utkání a brzo prohrávali. Pak jsme ale hru vyrovnali. Bohužel jsme z vytvořených šancí využili jen jednu a to nestačilo. Naopak soupeř dokázal své šance proměňovat a to rozhodlo. Každopádně navzdory porážce chci klukům poděkovat za poctivý výkon, na své možnosti to dobře odpracovali a my nemusíme před derby s Kravařemi věšet hlavy"



Sestavy


FK Stará Bělá
T. Preisner [-] - D. Šebesta [-] , M. Švábík [-] , T. Miškařík [-] , J. Dziža [-] (88. I. Cimmer [-] ) , K. Surovec [-] (66. J. Jurásek [-] ) , P. Doležal [-] , N. Sýkora [-] (66. P. Firášek [-] ) , D. Kožík [-] , J. Vidiševský [-] (82. P. Maršálek [-] ) , A. Akritidis [-]

TJ Sokol Štěpánkovice
M. Lukovics [-] - M. Liška [-] , P. Grygarčík [-] (41. T. Tomíček [-] ) , J. Machala [-] , R. Heider [-] - R. Krzisch [-] , F. Stromský [-] , M. Josefus [-] (82. M. Stuchlík [-] ) , J. Tomíček [-] - M. Grigarčík [-] , L. Kufka [-] (64. D. Kožušník [-] )

ŽK: 15. K. Surovec - 71. R. Heider .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: PHILIPP Marek - HUDEČEK Lukáš, PICMAUS Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: David Zbořil
Tip experta: výhra domácích

Sílu a kvalitu domácího celku dobře znám, takže si myslím, že Stará Bělá už nebude rozdávat tolik bodů jako na podzim. Proti Štěpánkovicím vstřelí minimálně tři branky.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích