Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2023 17:00

16.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Štítary doma setnuly devíti góly Cerhenice! Skončí tahle pohádka udržením v Okrese? + FOTO


10

Sluncem zalité utkání přinesl souboj domácích Štítar s již zachráněnými Cerhenicemi. Prvních 15 minut bylo vyrovnaných, ale po zbytek zápasu již domácí jasně přehrávali svého soka, což potvrdili devíti nastřílenými brankami. Klání nám nabídlo spoustu zajímavých momentů a krásných branek. Jak se zápas vyvíjel?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pětkrát

Usedám na lavičku pomyslné tribuny ve Štítarském údolí a rozhodčí Volf zahajuje utkání, před kterým byly jasné dvě věci – Štítary již neskončí lepší než předposlední a Cerhenice nesestoupí.

 

 

Od první minutky vidím domácí mužstvo jako hladovější, běhavější mužstvo, které se žene za výhrou. Avšak prvotní náznaky šancí z kopaček Opolzera a později i Miškovského gólem neskončily.

 

 

Velmi blízko gólu byli v šesté minutě hosté. Miškovský fauloval před vápnem a hostující Gacka krásnou střelou trefil tyč Lepšího branky.

 

 

Skóre se měnilo o dvě minuty později. Benjamin Uman si zasekl míč na hranici velkého vápna a krásně šajtlí obstřelil bezmocného Kuna v hostující svatyni. 1:0

 

Za pár okamžiků mohl Uman skórovat znovu, ale jeho střela po přiťuknutí Lepšího zamířila o kousek vedle branky.

 

Poté následoval povedený fotbalový kousek z dílny štítarského modeláře Michala Lepšího. U levé lajny efektně i efektivně obehrál Hanuše a od půlky pelášil sám na brankáře, jeho střele na bližší tyč však chyběl metr, aby výrazněji ohrozila brankáře Kuna.

 

Divokou úvodní čtvrthodinu uzavřela pěkná akce domácích. Machurka narýsoval průnikovou přihrávku na Opolzera, jehož sklepnutí ihned Miškovský rozdal do strany na nabíhajícího Huleše, který centrem našel právě Miškovského, kterýžto jen orazítkoval břevno hostující svatyně.

 

 

Posléze byla k vidění nezáživná pasáž, jež utnul pohlednými houslemi na půli hřiště Machurka, ale žádná vážnější akce z toho nakonec nerezultovala.

 

Cerhenice se postupně nadechovaly a vypracovaly si závar před brankou Štítar, který však gólem neskončil. Domácí se ubránili a zbytek poločasu byl v jejich režii.

 

Ve 34. minutě našel dlouhým autem Kršňák Opolzera, ten prchnul Pukovi a předložil gólový zákusek před prázdnou bránu na Lepšího, jenž se nemýlil. 2:0

 

Štítary byly zkrátka na koni. Ve 37. minutě hostující obránce nešťastně skluzem nahrál do lajny Lepšímu, ten předložil míč Kršňákovi a dnešní oslavenec levou nohou neomylně zatloukl míč na zadní tyč hostující branky. 3:0

 

Následoval krásný křižný míč od Kršňáka na Opolzera, ten si však nedokázal poradit s hostujícím obránce, aby o chvilku později, po přihrávce Umana, obešel čtyři hráče včetně brankáře a zasunul do prázdné brány. 4:0

 

O minutku později vidělo několik desítek diváků šedesát ryzích vteřin výkonnostního fotbalu. Vlášek narýsoval do kolmici na Kršňáka, který, vědom si svého postavení v offsidu, vůbec za míčem neběžel, avšak to ani nikdo z Cerhenic. Z hloubi pole se však vynořil starší z bratrského dua Lepších a najednou byl před brankářem hostujícího týmu. Velkoryse nahrával před prázdnou branku, leč nepřesně, na oslavence Kršňáka. Míč, nikým neatakován, poskakoval směrem k pravému rohu vápna. Nutno dodat, že kromě hráčů Štítar a brankáře Cerhenic, nebyl okolo vápna nikdo. Zatoulaný míč se dokutálel k Miškovskému, který si za dohledu pomalu se vracejících obránců Cerhenic zasekávačkou poradil s hostujícím brankářem a zakončil do prázdné brány. 5:0

 

Do kabin se mohlo jít za stavu 6:0, to by ale nesměl Lepší po pobídce od Opolzera trestuhodně minout prázdnou branku. Ačkoliv stačilo tomuto ostřílenému číšníkovi tuhle skvěle načepovanou hladinku plzeňského typu jen doklepnout do branky, pomyslný šestý podtácek si musel na své umístění na výsledkovou tabuli ještě chvíli počkat.

Gólostroj

Do druhého dějství dvakrát vystřídal tým Cerhenic – Puka s Kuchařem nahradil Čerych a Novotný.

 

Úvod druhého dějství odstartoval Machurka pohlednou průnikovou přihrávkou na Opolzera, který v samostatném nájezdu trefil pouze tyč Kunovy branky. Pak ovšem převzali iniciativu hosté a následovala pasáž, ve které měli výrazně více ze hry.

 

Klucska zatáhl míč do lajny a našel přesným centrem Čerycha. Pětatřicetiletý kanonýr však z otočky trefil míč jen do míst, kde stál připravený Martin Lepší. O čtyři minuty později se sám před brankářem objevil po přihrávce Umana Opolzer, jehož povedený gólový tarif tentokráte skvěle zneškodnil hostující brankář Kun.

 

Mladík Opolzer poté zkoušel frknout Basarabovi, ale druhý jmenovaný dokázal nájezd domácího útočníka skvěle odvrátit na rohový kop. O minutu později trefil krásnou střelou z přímého kopu Uman spojnici břevna a tyče.

 

Poté následovala asi nejpovedenější pasáž hostujících hráčů. Klucska si narazil s Čerychem a krásně přehodil Lepšího v domácí bráně. 1:5

 

O dvě minutky mohlo být ještě veseleji z pohledu Cerhenic. Novotný utekl po lajně a předložil na penaltu míč Doubkovi, kterýžto razantní střelou pouze orazítkoval tyč domácí svatyně.

 

Pak už znovu trestali domácí. Miškovský využil nedorozumění v obraně Cerhenic a lobem přehodil brankáře. 6:1

 

V 68. minutě šel Lepší sám na brankáře, ale nevyzrál na něj.

 

Skóre se znovu měnilo až v 76. minutě. Náramný přímý kop Benjamina Umana zamířil přesně do šibenice Kunovy brány. 7:1

 

O dvě minuty později zkompletoval hattrick Miškovský, když krásnou přihrávku Opolzera umístil na zadní tyč. 8:1

 

Poslední brankou zápasu byl gól Lepšího, který symbolicky uzavřel skóre zápasu na 9:1 pro domácí Štítary.

 

 

Report zakončíme krátkým ohlasem domácího kapitána Filipa Hořeního:

 

Co v prvním poločase rozhodlo ve Váš prospěch?

Myslím si, že v prvním poločase rozhodlo naše nasazení a chuť k fotbalu. Soupeře jsme přehrávali, kombinovali, měli hezké herní pasáže. A myslím si, že po druhém gólu jsme je úplně zlomili.

 

Za stavu 1:0 měli hosté takový závar před vaší brankou, nebyl strach, že se vyrovná?

Strach byl, ale ustáli jsme to.

 

Byl tohle klíčový moment?

Řekl bych, že jo.

 

Ve druhém poločase se to vyvrbilo v kanonádu. Kuba Miškovský dal hattrick, co byste k němu řekl?

Řekl bych, že Kuba byl odměněn za jeho pracovitost a snahu v trénincích.

 

 

Kdo byl podle Vás hráčem zápasu?

Benjamin Uman.

 

Zbýva jeden zápas do konce, ale udržení v tabulce již není ve Vašich rukou. Jak to vidíte?

Myslím si, že Plaňany to zvládnou a příští rok budeme kopat Okres.

 



Ohlasy k zápasu


Štítarský SK
Trenér Jakub Stach: Jsem rád, že jsme napravili příšerný propadák z Libodřic. Kluci dneska hráli od začátku s chutí a výsledek vypovídá o všem. Soupeře jsme přehráli jak fotbalově, tak fyzicky. Gólů mohlo být daleko víc, ale i tak jsem s dnešním výkonem spokojený.




Sestavy


Štítarský SK
M. Lepší [-] - M. Kršňák [-] , T. Opolzer [-] , M. Lepší [-] , B. Uman [-] , J. Vlášek [-] , J. Miškovský [-] , S. Huleš [-] , P. Pýcha [-] , K. Machurka [-] (66. K. Šín [-] ) , F. Hoření [-] (50. O. Nejman [-] )

Olympia Cerhenice
P. Kun [-] - V. Hanuš [-] , J. Kuchař [-] (46. M. Novotný [-] ) , T. Koníček [-] , R. Link [-] , M. Doubek [-] , M. Kaše [-] , P. Klucska [-] , P. Gacka [-] , T. Basarab [-] , J. Puk [-] (46. J. Čerych [-] )

Počet diváků: 105. Rozhodčí: VOLF Zdeněk - SUDEK Vladimír (N), KUBRYCHT Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů