3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2023 16:30

22.kolo, Jihomoravský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hroznová Lhota nezaváhala


Branky


3

Druhý květnový víkend zavítal na Zelničky tým Velkých Pavlovic, který na tomto stadionu zatím nezískal ani bod. Největším tahákem zápasu měl být souboj dvou nejlepších střelců soutěže, jenže hostující slovenský ostrostřelec Ján Vrablic v sestavě Slavoje pro natažený stehenní sval chyběl, a tak se na mokrém trávníku představil pouze nejlepší kanonýr 1.A třídy - domácí Ondřej Březina.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Většinu neděle padal z nebe jarní deštík, který v průběhu zápasu začal sílit, a tak se utkání hrálo na kluzkém a těžkém terénu, na němž byly navíc špatně vidět lajny. Navíc se špatné počasí podepsalo pod menší návštěvu, než na jakou jsou na Zelničkách zvyklí. Hostující Slavoj sužují zranění, jedinou pozitivní zprávou byl návrat kapitána na gólmanský post - Karla Němečka do sestavy. Trenér Stanislav Hříba však měl na střídání pouze dva náhradníky, z nichž mladý Dominik Rolíšek v předposledním zápase s Kohoutovicemi dokonce chytal! Utkání začalo ve velmi dobrém tempu a hosté rozhodně nepřijeli bránit, přestože měli za sebou dvě těžké domácí porážky. Jejich rychlí hráči využívali každou možnost k ohrožení domácí brány a z pevné obrany vyráželi k jedovatým protiútokům.

První příležitost však zapsali do statistik domácí, když po levé straně unikal Gazárek, jehož přízemní centr našel Březinu, jeho pokus však eliminoval Němeček. V 8. minutě domácí záloha ztratila míč a nastartovala bleskurychlý protiútok dvojice Slavík - Biksadský, ovšem výborný Dvořák střelu druhého jmenovaného nadvakrát zkrotil. Poté byl k vidění bojovný fotbal a marné pokusy domácích hráčů o steč hostujícího obranného valu. Ten však odolával až na jednu výjimku, když ve 24. minutě jeden z obránců nešťastně tečoval centrovaný míč přímo do vlastního, vybíhajícího brankáře. Krom této náhodné šance však domácí neměli nic, naopak jim několikrát zatrnulo. Poprvé ve 25. minutě, kdy se zničeho nic dostal k nebezpečné střele z šestnácti metrů Malhocký a Dvořák musel vytasit vynikající zákrok. Ještě víc se strážce domácí brány zapotil o dalších pět minut později, kdy se do míče opřel levou nohou z dobrých pětadvaceti metrů Bulíček, balon nabral na mokrém trávníku rychlost a v cestě do sítě stála této tvrdé střele Dvořákova levá ruka, která ji vychýlila na rohový kop. Z něho se však do protiútoku dostali domácí, Březinu však na levé straně rychlí obránci dohnali, a tak předal na druhou stranu Gazárkovi, ten byl však již příliš blízko gólmanovi a pálil pouze do něho. Byla to dost podobná akce té z druhé minuty, jen si oba domácí útočníci prohodili role nahrávače a zakončujícího.

Hráči Hroznové Lhoty se snažili držet míč na svých kopačkách, ale jejich přihrávky se často zastavovaly o borce v červeno-bílých dresech. Po jedné takové ztrátě se do samostatného úprku na bránu dostal rychlý Bulíček a i přesto, že byl dostižen Chrenčíkem vyslal na Dvořáka ostrou, nebezpečnou střelu, kterou strážce domácí brány nadvakrát zkrotil. V době, kdy už to málokdo čekal, přišel blesk z čistého nebe v podobě úvodního gólu utkání. Po chybě v rozehrávce Slavoje se zjevil za obrannou linií hostí Radmil, předal doleva Březinovi, který vyslal na bránu ostrou, přízemní střelu, Němeček udělal nešťastně úkrok opačným směrem, a tak už jen smutně sledoval, jak míč prosvištěl k jeho pravé tyči, 1-0

A za chvíli mohli domácí znovu využít momentu překvapení, kdy dostal přihrávku do velkého čtverce Březina a zjevil se tváří v tvář Němečkovi, ten byl ovšem hodně rychle z branky venku a jeho pokus vyrazil na roh.

Silný déšť poznamenal kvalitu utkání

Po klobáse a tombole začala druhá půle silnějším deštěm, který neblaze ovlivnil úroveň utkání. Byl to především boj a fotbalová krása se z mokrého trávníku vytratila. Za zmínku snad stojí pouze centr hostujícího Slavíka na neobsazeného Malůška, ten však špatně načasoval výskok a z dobré pozice mířil vysoko nad. Za další dvě minuty se na druhé straně poprvé uvedl střídající Falešník, jeho střelu slabší pravou ovšem Němeček nohama vyrazil na rohový kop. Poté bylo k vidění moře nepřesných přihrávek a centrů a útočných pokusů. V době, když už diváci na tribuně klábosili, přišel ovšem znenadání druhý domácí gól. Po centru zprava jeden z obránců tečoval střelu tak, že se vysoká svíce vznášela někam na malé vápno, Němeček šel do souboje s Březinou, který balon hlavou tečoval za něj, ten se odrazil od země a skočil do branky, hostující gólman ho z ní sice vyrazil, ale sudí na pomezí okamžitě ukázal praporkem do středového kruhu na znamení, že míč přešel přes brankovou čáru, 2-0

Tato nešťastná branka byla zásahem do psychiky vyčerpaných hostujících hráčů. Ti se ve zbytku utkání už do žádné šance nedostali, naopak několikrát hrozili hráči v bílo-zelených dresech. Poprvé vystihli v 79. minutě rozherávku Pavlovic, ovšem Falešníkovi střela z vápna nesedla a poslal míč asi metr vedle tyče. Za další dvě minuty vyslal Patrik Matyáš krásnou kolmicí Březinu, ten odmítl obránce, pohodil si míč kolem něj na pravou, ale jeho bombu k pravé tyči Němeček parádním zákrokem vyrazil, skvěle oba!! Další lahůdkovou kolmici vymyslel domácí levý bek v 88. minutě na Smetku, ten se dostal přes obránce do vápna a vypálil tvrdě pod břevno, z pod něj však míč znovu neskutečně vyrazil Němeček! Ani z následného závaru a Březinovy patičky se už neurodilo. A tak přišla pojistka domácího vedení až v poslední minutě. Falešník vyrazil za zdánlivě ztraceným míčem k rohovému praporku, dal do středu na Martina Matyáše, jeho další tvrdou střelu Němeček znovu neskutečně vyrazil, ovšem pouze ke Smetkovi, který si balon připravil a technickou střelou k bližší tyči hostujícího mága v bráně konečně pokořil, 3-0

Sudí Musil ihned po rozehrávce utkání ukončil. Domácí tým tak počtvrté v řadě vyhrál, naopak Pavlovice potřetí za sebou nezískaly ani bod. Hned příští víkend čeká fotbalisty Hroznovky další těžké domácí utkání, když na Zelničky přijedou rozjeté Vojkovice.

 

 

 

Autor: Pavel Solařík/web Hroznová Lhota



Sestavy


Sokol Hroznová Lhota
M. Dvořák [-] - A. Radmil [-] , Z. Smetka [-] , D. Mizerák [-] (57. M. Falešník [-] ) , M. Matyáš [-] , M. Chrenčík [-] , F. Gazárek [-] , O. Březina [-] (86. M. Domanský [-] ) , D. Škopík [-] (33. P. Matyáš [-] ) , O. Bíla [-] , P. Škopík [-]

TJ Slavoj Velké Pavlovice
K. Němeček [-] - D. Píša [-] (75. D. Rolíšek [-] ) , T. Pátek [-] , D. Malůšek [-] , J. Malhocký [-] , R. Biksadský [-] , P. Havlík [-] , M. Slavík [-] , R. Vejvančický [-] , J. Vintrlík [-] , P. Bulíček [-] (75. J. Herzán [-] )

ŽK: 88. D. Rolíšek .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Musil Lukáš - KULÍŠEK Přemysl, ROSA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Martin Lazar

Expert: Libor Nikl
Tip experta: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích