Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.04.2023 16:00

16.kolo, Jihomoravský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hroznová Lhota doma nezaváhala


Branky


2

Favorit zápasu potvrdil svou roli, ale cesta ke třem bodům byla složitější, než domácí zřejmě čekali...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velmi chladné počasí se první dubnovou neděli podepsalo pod menší diváckou kulisu, než jaká bývá na Zelničkách obvyklá. Přitom přijel sedmý tým tabulky z Nikolčic, který bývá pro domácí pravidelně příjemným soupeřem. Ve všech třech dosavadních zápasech si totiž Družstevník z našeho pažitu odvezl čtyřgólovou porážku. A nakonec byla tradice dodržena i dnes, ačkoliv k ní vedla vcelku trnitá cesta.

 

Domácí tým, oslabený o dvojici Patrik Škopík, Filip Gazárek, totiž vstoupil do zápasu v duchu jarní tradice, tedy vlažně, bez jiskry a nápadu. Jediná disciplína, v níž zprvu svého soupeře převyšoval, byl počet ofsajdů. Zato Nikolčice předváděly sebevědomý, kombinační fotbal a hostující hráči v bleděmodrých dresech a lá Man City působili kompaktnějším dojmem. Ve svém středu měli dva dvojciferné střelce, ale ani Záblacký (13), ani Šabata (11) se tentokráte gólově neprosadili. Přesto se hosté dostali velmi záhy do vedení, které měl na svědomí jejich kapitán - Adam Čapka. K tomu se odrazil míč ve středu hřiště, který neobsazený štírek nakopl šajtlí tak, že si Dvořák na vysokou střelu sice sáhl, ta přesto skončila za jeho zády, 0-1.

 

Hráče Traubenu ani inkasovaná branka nenakopla k větší aktivitě, byli to naopak oni, kdo mohl znovu inkasovat. Ve 23. totiž jejich obrana sklepla centrovaný míč přímo před Záblackého, nejlepší střelec hostí však svoji tvrdou, přízemní střelu vyslal přesně do míst, kde stál gólman Dvořák. Ještěže tak! Hned za minutu došlo ke zlomovému momentu celého zápasu. Strážce hostující brány - Martin Vlach - špatně došlápl a musel střídat. Jeho místo zaujal náhradník do pole Ondřej Ambros. A než se stihl takzvaně rozkoukat, už lovil balon ze sítě. Rohový kop Aleše Radmila ještě vyhlavičkoval z brankové čáry Jilka, ovšem jen k nohám Martina Matyáše, který přízemní střelou prostřelil les těl a rozblikal tak jedničku i na domácí straně ukazatele skóre, 1-1.

Ta tam ovšem vydržela jen devět minut, neboť se dopředu vysunul obránce Chrenčík, svým důrazem vybojoval míč, posunul za beky na Smetku, který servíroval Březinovi před prázdnou bránu, 2-1.

 

A než se diváci stihli usadit zpátky do sedadel, už to bylo o dvě branky! Do rozhozené obrany Nikolčic poslal centr Falešník, Radmil se pověsil do vzduchu a parádním akrobatickým kopem vyslal lahůdkovou střelu, na kterou byl Ambros krátký, 3-1.

 

Aleš Radmil tak znovu ukázal, že je pro svůj tým nepostradatelný a jako správný kapitán nasměroval svoji Galeonu na vítězný kurz! A domácí měli najednou opravdu vítr v plachtách a bylo jich plné hřiště. Za další minutu promáchl hostující obránce dlouhý míč a Březina tak postupoval zcela sám na gólmana, ten vyběhl až mimo pokutové území, kde ve snaze zastavit domácího útočníka zasáhl míč rukou, za což přišel zákonitě trest v podobě červené karty z ruky sudího Rosy. Do brány tak musel již druhý náhradní gólman, tentokráte Tomáš Rabovský. Ten ale neměl při následném přímém kopu Falešníka žádnou práci, neboť domácí borec poslal míč nad břevno.

 

Sympatický hostující tým tak čekal celý druhý poločas boj v deseti hráčích. A zákonitě se začaly rodit domácí šance. Jenže domácí dopláceli na tragickou (či místy až tragikomickou) koncovku. Nejdřív vyrazil za dlouhým nákopem Smetka, od půlky hřiště postupoval zcela sám na Rabovského, jenže ho dostihl Stehlík, který ho chytrým postrčením vykolejil, a tak domácí rychlonožka ani nezakončil. V 56. napřáhl z hranice vápna Březina a Rabovský jeho bombu vyboxoval. Za další dvě minuty už méně zdařile zasáhl proti Falešníkově střele netradičně pravou, míč po jeho zákroku ještě skočil na břevno a pak už do bezpečí. Další obrovská šance domácích se zrodila v 64. minutě, kdy Smetka vyslal typickou českou uličkou Falešníka, jeho krásnou střelu k zadní tyči ovšem Rabovský skvěle vychýlil levou rukou ze správného směru na rohový kop. A to bylo ze strany domácích na dlouhou dobu vše. Na svoji žalostnou koncovku mohli doplatit v 66. minutě, kdy se za jejich obrannou linií náhle zjevil Petrásek, v obrovské šanci ovšem bránu trestuhodně přestřelil. Poté se toho na hřišti příliš nedělo, pouze udivovaly hostující útočné výpady, které byly velmi nebezpečné. Také hráči Nikolčic však neměli v zakončení svůj den. A tak diváky a hráče sužoval čím dál víc severní vítr, který byl opravdu krutý. Dalšího vzrušení se obecenstvo dočkalo až v 80. minutě, kdy Falešník dal do vápna Březinovi, jeho pokus ovšem nečekaně svkělý Rabovský sbalil. Své vychytané nuly se však nakonec nedočkal, neboť po dalším centru Radmila ho Březina přece jen prostřelil, a to i přes jeho zákrok, po němž míč vysokou svící nakonec zapadl do sítě, 4-1.

 

Vzhledem k průběhu zápasu se dá konstatovat, že domácí utrpěli vítězství, neboť to stále herně není ono. Tři body jsou ale doma a díky zaváhání Vnorov ve Vojkovicích se náš tým posunul na druhou příčku tabulky, kterou bude na bílou sobotu hájit na půdě sousedního Veselí nad Moravou.

 

 

 

 

Autor Pavel Solařík, web Hr. Lhota.



Sestavy


Sokol Hroznová Lhota
M. Dvořák [-] - A. Radmil [-] , Z. Smetka [-] , M. Matyáš [-] , L. Jegla [-] (87. D. Mizerák [-] ) , O. Březina [-] , M. Falešník [-] (87. J. Janás [-] ) , S. Jagoš [-] , D. Škopík [-] (87. M. Domanský [-] ) , O. Bíla [-] , M. Chrenčík [-]

Družstevník Nikolčice
M. Vlach [-] (25. O. Ambros [-] ) - M. Stehlík [-] (71. D. Všianský [-] ) , M. Axamit [-] (43. T. Rabovský [-] ) , M. Jilka [-] , J. Šabata [-] (71. P. Starý [-] ) , D. Ryšavý [-] , J. Jelínek [-] , M. Záblacký [-] , D. Petrásek [-] , A. Čapka [-] , P. Nasadil [-]

ČK: 43. O. Ambros .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Rosa Ondřej - MALÍK Petr, PAVLICA Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Martin Lazar

Expert: Karel Macháč
Tip experta: výhra domácích

Hroznová Lhota je doma silná. Co si pamatuju, tak se jim na vlastním hřišti daří.