Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2022 13:30

2.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Souboj týmů z top trojky nabídl výstavní góly i opakovanou penaltu


Branky


12. M. Bradáč , 26. L. Roubík , 41. V. Zuska , 62. R. Konvalinka - 8. F. Hornof , 65. P. Mezei , 77. J. Vejvoda (p.)
16

Janov versus Lužná, souboj třetího s druhým. Obrovskou výhodou bylo pro Sokol domácí prostředí, ze kterého se body moc odvážet nebudou. Tento fakt chtěla vyvrátit luženská Sparta, která se rvala do poslední minuty, nakonec ji alespoň zisk jednoho bodu o gól utekl. V zápase byly k vidění krásné góly i opakovaná penalta!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Výstavní gól Lukáše Roubíka

Zajímavý zápas nabídl první gól hned v 8. minutě. Mezei poslal z přímého kopu míč do vápna, kde se nejlépe na zadní tyči zorientoval nepokrytý Hornof a poslal svůj tým do vedení - 0:1. To ale Spartě moc dlouho nevydrželo. Centr Konvalinky do šestnáctky se odrazil k M. Bradáčovi, který vlétl do vápna a nekompromisní ranou poslal míč pod břevno - 1:1.

 

Na další gól se nečekalo vůbec dlouho. Mezei zahrával další přímý kop ze stejného místa jako při první brance. Na jeho centr si naskočil J. Vejvoda a rozvlnil síť. Hostující radost ale překazil zdvižený praporek pomezního sudí z důvodu ofsajdového postavení. Ve 26. minutě už padla regulérní branka. L. Roubík práskl do míče mezi středovým kruhem a velkým vápnem. Míč sice janovskému hráči skákal, ale to nebyl žádný problém. Nádherná střela zapadla přímo pod břevno a Kopřiva se prolétl marně - 2:1. To byla opravdu fotbalová paráda!

 

Janov mohl vedení navýšit. Autové vhazování L. Roubíka se dostalo k Zuskovi, který z otočky obranný val nepropálil. Míč se ale odrazil k M. Bradáčovi, který dělovkou z dobré pozice rozvlnil pouze ochrannou síť za brankou. Do kabiny udeřili domácí ještě jednou. Kail poslal autové vhazování do šestnáctky a míč skončil u Zusky. Podobná situace jako při předešlém autu s tím rozdílem, že Zuska krásným zakončením poslal míč do středu branky pod břevno, odkud ho Kopřiva vytáhnout nedokázal - 3:1. První poločas plný krásných branek tak ovládl domácí Sokol.

Opakovaná penalta

Lužná vstupovala do druhého poločasu s dvougólovým mankem, které ale nezaručovalo domácím jasné vítězství. Janov pokud chtěl utkání dohrát v klidu, musel přidat pojistku a pohlídat si zejména začátek druhé poloviny, aby nedovolil soupeři vrátit se do hry. A to se domácím podařilo. Uběhla hodina hry a obrovskou šanci měl Kail, ale toho při samostatném nájezdu Kopřiva vychytal. Sokol to ovšem nemuselo mrzet.

 

Krátce poté prodloužil Zuska míč do náběhu na Konvalinku a také janovský fofrník se zapsal povedeným zakončením na listinu střelců - 4:1. Lužná ukázala, že je v jádru silným týmem a zápas ještě nevzdala! Rychlým gólem se vrátila do zápasu a stále zbývalo dost času. Mezei zahrával přímý kop za hranicí vápna a skrze zeď procedil míč do sítě - 4:2.

 

A Sparta se dočkala i kontaktní branky! V 77. minutě zahrávala pokutový kop. Ten vzal na sebe kapitán Pokorný, ale brankář Melč jeho pokus zneškodnil! Bohužel pro domácí se pokutový kop opakoval, neboť domácí brankář překročil brankovou čáru a to neuniklo zraku pomezního sudí. Druhý pokus na sebe vzal J. Vejvoda a i když si Melč na míč sáhl, z branky ho vytěsnit nedokázal - 4:3. Závěrečné minuty chtěla Lužná využít k vyrovnání, ale Janov si vedení pohlídal a souboj týmu z top trojky ovládl.

 

Galerie od Lukáše Ilberga.



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Jakub Kail, záložník: Byl to pro nás dost důležitý zápas, abychom se udrželi na třetím místě a taky dost náročný. Mám radost, že jsme se po podzimu umístili na třetím místě, zvlášť když to asi téměř nikdo nečekal.

TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, náhradní hráč: I když jsme se dostali v prvním poločase do vedení, tak se nám moc nepovedl. Domácí třikrát vystřelili na bránu a dali tři góly. Musím uznat, že to všechno byly výstavní trefy. Druhou půli jsme hráli lépe a začali honit výsledek. Bohužel se nám to nepovedlo dotáhnout do remízy, i když šance na to byly.



Sestavy


Sokol Janov
J. Melč [-] - R. Konvalinka [-] , J. Koukal [-] (62. M. Dohnal [-] ) , M. Bradáč [-] , L. Roubík [-] (83. R. Sattler [-] ) , F. Houda [-] (90. A. Alijevič [-] ) , J. Kail [-] , V. Zuska [-] , T. Roubík [-] , V. Kinter [-] , J. Melč [-]

TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - J. Vejvoda [-] , R. Pokorný [-] , R. Grill [-] , J. Špička [-] (85. M. Cibulka [-] ) , M. Koloc [-] (46. J. Lebeda [-] ) , F. Hornof [-] , L. Havlíček [-] , V. Pospíšil [-] , P. Mezei [-] , D. Vejvoda [-]

ŽK: 76. L. Roubík .
Hráči zápasu: T. Roubík , V. Zuska , L. Roubík , M. Bradáč - P. Mezei .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: ŽEMLIČKA Josef - DOHNAL Petr (N), BIČÍK Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     12. 11. 2022 12:45

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 11. 2022 10:02

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 11. 2022 06:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2022 18:24

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 20:46
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 15:42

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 11:02

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 06:34

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Julie Ketmanová
Tip experta: výhra domácích

Janov letos doma zatím neprohrál a dokázal potrápit i Žehrovice, takže věřím, že to uhájí i tentokrát. Lužná je sice silný soupeř, ale Janov to díky svému domácímu prostředí zvládne.

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů