2:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2022 16:00

10.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Poslední minuty derby rozhodly o výhře Městečka


Branky


49. M. Hranai , 54. M. Peták - 6. J. Ryba , 84. M. Tvrz , 86. R. Otcovský
17

Derby. Specifický zápas, který nemá favorita a oba týmy chtějí vyhrát. V duelu sousedních vesnic měly blíže k vítězství Pustověty, které vstupovaly do poslední desetiminutovky jako vedoucí tým. Městečko ale zabralo a díky dvougólové otočce v závěru zápasu bylo po závěrečném hvizdu daleko šťastnější.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý gól Ryby

První poločas byl celkově na větší šance velmi skromný. Náznaky byly vidět na obou stranách, ale chyběla kvalitnější finální nebo předfinální fáze. To neplatilo o situaci ze 6. minuty. Tvrz se dostal podél lajny k přízemnímu centru, který Beneš vyrazil do míst, kde stál připravený Ryba a ten zařídil svému týmu rychlé vedení - 0:1. Mírná aktivita byla na straně Městečka, které další branku nepřidalo. Trenér Stanislav Jansa musel řešit před utkáním nepříjemnosti se sestavou, v brance nastoupil znovu Zelenka. A jelikož se gólově neozvaly ani Pustověty, šlo se do kabin za těsného vedení hostí.

Nadšení a pak smutek

Lepší vstup do druhého poločasu si Pustověty nemohly přát. Defenziva Ohnivce byla nedůrazná, čehož využil Hranai. Ten dostal za záda hostující defenzivy míč od Petáka a nekompromisním zakončením k tyči nedal Zelenkovi šanci - 1:1. V 51. minutě se odehrály jediné změny v sestavě, za domácí naskočil Holeček místo Hanuše, na straně druhé místo zraněného Linharta šel do hry Bestajovský. Na stopera se tak zatahoval kanonýr Šnídl, čímž byla ofenziva ohnivce oslabena.

 

Pár minut po vyrovnávací brance udeřili domácí znovu. Do dobré pozice se dostal Peták a také on poslal míč přesně k tyči - 2:1. Sokol byl odměněn za skvělý vstup do druhého dějství, ale stále zbývalo hodně času do konce. Vedení domácích mohlo být navýšeno, nebylo k tomu vůbec daleko! V jednom případě zachránila Městečko tyč, v daší příležitosti pálil tvrdě Elznic a Zelenka měl co dělat, aby jeho pokus vytáhl mimo tři tyče. Nabízí se, že neproměněné šance mohly mrzet. A také že se to potvrdilo. Utkání se dostalo do poslední desetiminutovky, kde přišla druhá otočka, tentokrát ze strany Městečka.

 

Běžela 84. minuta a skvělou orientaci ukázal Tvrz, který se nejlépe zorientoval po závaru a dvou zblokovaných střelách a pohotovým zakončením srovnal - 2:2. O dvě minuty později byl obrat dokonán! Znovu u toho byl Tvrz, který sklepl na nabíhajícího Otcovského. Ten si to namířil k brance z poloviny hřiště, nikdo z domácích ho nedokázal zastavit a svůj povedený únik zakončil chytrým a pohledným lobem přes Beneše - 2:3. Tento gól znamenal vítězství v derby, které se rozhodně počítá a týmu dodá velkou sebedůvěru.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Pustověty
Michal Beneš, brankář: Pro nás je to ztracený zápas v posledních deseti minutách. Tentokrát se šteští nepřiklonilo na naší stranu, když jsme svoje šance na zvýšení skóre neproměnili a soupeř nás v závěru potrestal.

SK Ohnivec Městečko
Stanislav Jansa, trenér: Před zápasem jsme měli velké problémy se sestavou. Při rozcvičce se nám zranil brankář, a tak ho musel zastoupit znovu Václav Zelenka. Šli jsme do rychlého vedení, ale soupeř dokázal začátkem druhého poločasu zápas otočit. Kluci bojovali, zápas odmakali a bylo na nich vidět, že chtějí utkání strhnout na svou stranu, což se nakonec v závěru podařilo. Vyhráli jsme počtvrté naším můžeme říct už tradičním výsledkem. Škoda laciných gólů, které jsme dostali. Klukům ale musím poděkovat za obětavost, s jejich výkonem jsem spokojen.



Sestavy


TJ Sokol Pustověty
M. Beneš [-] - M. Šimon [-] , P. Matějovský [-] , M. Peták [-] , T. Loder [-] , O. Hula [-] , J. Hula [-] , M. Hranai [-] , M. Hanuš [-] (51. P. Holeček [-] ) , T. Elznic [-] , V. Bičovský [-]

SK Ohnivec Městečko
V. Zelenka [-] - M. Tvrz [-] , P. Šnídl [-] , V. Hlavatý [-] , J. Ryba [-] , J. Urban [-] , J. Jůna [-] , T. Linhart [-] (51. P. Bestajovský [-] ) , R. Otcovský [-] , J. Hadrava [-] , T. Heger [-]

ŽK: 59. M. Peták , 90. M. Šimon - 35. R. Otcovský , 52. T. Heger , 87. J. Urban .
Hráči zápasu: M. Hranai - R. Otcovský .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: ZOUFALÝ David - BLOKEŠ Ondřej, JASANSKÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: František Kalaš
Tip experta: remíza

Bojovný zápas, který skončí remizou.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza