Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2022 16:00

9.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jesenice přihlížela fantastickému obratu Olešné


Branky


17

Zápas dvou rozdílných poločasů. Na svém kvalitním hřišti Jesenice přivítala Olešnou. Dal se očekávat vyrovnaný zápas, ze kterého budou chtít oba celky urvat maximum. První část utkání patřila domácím, kteří získali vedení. To ve druhém poločase navýšili, ale Pásovka předvedla neskutečný obrat, po kterém zaslouženě zvítězila.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dobrý vstup Jesenice

Opět v pozměněné sestavě nastoupila Olešná na velmi dobře připravené hrací ploše v Jesenici. Oba celky chtěly z utkání vytěžit maximum a podle toho také výkon v prvním poločase vypadal. Utkání začalo pěknými šancemi na obou stranách, skóre se ale neměnilo. V případě hostí zradilo Fialu zpracování, domácí zase netrefili z velmi nadějné pozice Fiedlerovu branku. Uběhlo dvacet minut a hostující brankář předvedl skvělý zákrok. Kotek poslal míč přes vápno na svého spoluhráče, který tváří v tvář ve stoprocentní šanci selhal a Fiedlera nepřekonal.

 

První branka padla ve 27. minutě. Kousek před vápnem se nedovoleného zákroku dopustil Zadnevulytsia. K trestnému kopu se postavil domácí kapitán John a technickou střelou přes zeď do levého horního rohu nedal gólmanovi šanci - 1:0. Vedení mohla Jesenice navýšit, střelu zpoza vápna Fiedler vyrážel nešikovně do míst, kde stál další domácí hráč. Z jeho následnou dorážkou si ale skvěle poradil. To nemuselo domácí mrzet. Po půl hodině hry přišla povedená akce z vlastní poloviny. Křížný míč za obranu, následovalo posunutí do vápna a následná nahrávka pod sebe, kde uvnitř malého vápna uklízel do kuchyně Kovář - 2:0.

 

Olešnou dvě inkasované branky nepoložily. Pásovka se vrátila do utkání rychlým kontaktním gólem. Zadnevulytsia našel přesným centrem hlavu M. Poláška, Flajšingr si rozmyslel výběh a při vrácení se do branky nestačil na přesné zakočení hostujícího hráče zareagovat - 2:1. Jesenický brankář svůj tým podržel těsně před odchodem do kabiny. J. Procházka vysunul za obranu M. Poláška, ale ten mířil pouze do těla domácího brankáře.

Skvělý obrat Olešné

Olešná od začátku druhého poločasu svým výkonem ukázala, že chce utkání otočit. Z přímého kopu posadil Křivánek míč na hlavu Černého, který mířil těsně vedle. Na druhé straně bylo blízko k brance Jesenice, ale špatnou rozehrávku zadních řad hasil Fiedler. Další momenty patřili gólmanu domácích. Nejprve Flajšingr zlikvidoval samostatný nájezd Černého. Po zahrání rukou ve vlastním vápně musel brankář Jesenice čelit pokutovému kopu. K tomu se postavil Černý, ale Flajšingr jeho pokus zlikvidoval!

 

Domácí si koledovali, ale byla to právě Jesenice, která po hodině hry navýšila vedení. Pacourek zahrával rohový kop, který hostující defenziva obrátila pouze zpět na jeho kopačku. Z té přišel centr do ohně, kde se po závaru orientoval nejlépe Kapoun a uklidil míč do branky - 3:1. Olešnou mohly neproměněné šance hodně mrzet. Ani toto dvougólové manko Pásovku nepoložilo, ba naopak. Bylo zaděláno na famózní obrat!

 

R. Polášek se vysunul na hrot, po jeho boku stál Černý. Prvně jmenovaný to zkusil hned po rozehrávce z vlastní poloviny a Flajšingr se musel mít na pozoru, když tak tak vytahoval míč alespoň na břevno. V 68. minutě se dostala Olešná opět na rozdíl jedné branky. R. Polášek načechral míč na hlavu svého bratra M. Poláška, který krásnou rybičkou rozvlnil síť - 3:2. Chuť na hostujících hráčích byla znát, paradoxně je ale mohla srazit vlastní branka. Jesenický centr ve snaze odvrátit míč poslal Hlavsa přesně k tyči. Tam se ale vyšponoval Fiedler a skvělým zákrokem zažehnal neštěstí.

 

Jesenice odolávala tlaku svého soupeře. Centr J. Procházky našel Černého, který hlavou rozezněl břevno. Vedení domácích držel Flajšingr, když zlikvidoval obrovskou šanci R. Poláška. Ten ale o minutu později své nepovedené zakončení napravil. Jesenice chybovala v rozehrávce, Černý posunul míč mezi obránce na R. Poláška a ten propálil ze strany Flajšingra - 3:3. Domácí tento gól hodně bolel a k jejich smůle přišel zanedlouho další. Znovu u toho byl Černý, který našel na úrovni penalty nikým nehlídaného Bučáka a sváteční střelec přesným zakončením o tyč dokonal obrat - 3:4.

 

A to stále nebylo vše. V závěru zápasu našel K. Köhler v tutovce R. Poláška, ten si ale vylámal zuby na Flajšingrovi. Domácí brankář držel svůj tým ve hře o body, ale bohužel na to byl sám. Povedený pokus J. Procházky ze střední vzdálenosti těsně minul domácí svatyni, ale další akce Pásovky skončila dalším gólem. Zlepšení Černého během zápasu bylo patrné a i on se dočkal branky. To po centru J. Procházky, který našel hlavu svého spoluhráče a ten přesným zakončením dokonal snový obrat Olešné - 3:5.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem

 



Ohlasy k zápasu



FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Opět jsme měli obrovské problémy se sestavou, ale podařilo se nám postavit zkušený tým, který dnes předvedl skvělý charakter, ale i kvalitu. Po vyrovnaném prvním poločase jsme ve druhém jasně dominovali. Dali jsme krásné góly a kromě dalších šancí i třikrát trefili břevno a neproměnili penaltu. Ještě dvacet minut před koncem to s námi výsledkově sice nevypadalo dobře, ale kluci to nevzdali a odměnou je výhra a v naší situaci důležité tři body.



Sestavy


FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - P. Kotek [-] , D. Jeníček [-] (46. K. Puška [-] ) , K. Pros [-] , M. Pacourek [-] , D. Kapoun [-] (65. P. Pošta [-] ) , J. Kočička [-] , J. John [-] , M. Kovář [-] , J. Mutínský [-] , P. John [-]

FC Olešná
V. Fiedler [-] - V. Zadnevulytsia [-] (65. K. Köhler [-] ) , A. Hlavsa [-] , L. Helebrant [-] - J. Černý [-] - S. Fiala [-] (33. P. Bučák [-] ) - J. Procházka [-] , M. Polášek [-] , R. Polášek [-] , M. Křivánek [-] , K. Ivančík [-]

ŽK: 62. K. Ivančík .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Kindl Adam - ŠVORC Jan, WULKAN Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Mělo by se jednat o jednoznačnou výhru domácího mužstva,

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Jesenice doma moc bodů nerozdává. Olešná celý podzim obtížně skládá sestavu, a tak to vidím na pohodovou výhru domácích.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích