R. Pokorný 10. (p.)
J. Vejvoda 45.
R. Grill 74.
J. Lebeda 86.
J. Vejvoda 90. (p.)
5:2
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.09.2022 16:00

8.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jesenice i v oslabení statečně bojovala v Lužné


Branky


10. R. Pokorný (p.) , 45. J. Vejvoda , 74. R. Grill , 86. J. Lebeda , 90. J. Vejvoda (p.) - 66. R. Bešík , 90. J. Mutínský
18

Lužná přivítala na svém hřišti soupeře z Jesenice. Pro hosty velmi těžký soupeř, kterého ale chtěli hosté obrat o body. Kdo ví, třeba by se jim to i povedlo. Neuběhlo ani půl hodiny a Jesenice šla do deseti. Ani v početní nevýhodě nic nezabalila a bojovala. Sparta ale domácí prostředí uhájila a došla si pro další vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zbytečný gól do šatny

Utkání začalo lépe pro Lužnou, která se po deseti minutách mohla ujmout vedení. Sudí Volf nařídil pokutový kop a Pokorný nezaváhal - 1:0. O chvíli později se síť rozvlnila i na druhé straně. Centr z levé strany našel mezi obránci Prose, který nasadil housle domácímu brankáři. Gólová radost ale netrvalo dlouho, praporek pomezního sudí vylétl nahoru a branka nebyla uznána. Sparta mohla své vedení navýšit po centru J. Vejvody. Přesným míčem našel neobsazeného Pokorného, jehož hlavičku skvěle vytáhl Flajšingr.

 

Klíčový moment utkání nastal ve 29. minutě. J. Vejvoda využil své rychlosti a pláchl Z. Fialovi. Ten luženského rychlíka zatáhl za dres, stáhl ho na zem a z rukou sudího Volfa uviděl rovnou červenou kartu! Po půl hodině hry se objevil na hranici vápna v dobré pozici Grill, ale mířil hodně mimo. Jesenice se i v početní nevýhodě dostala do obrovské šance k vyrovnání. Pros aktivně napadal bránícího hráče, který ztratil míč. Následovala klička brankáři, kterou se Pros vyhnal mimo zakončení. Míč se ale odrazil od vracejícího se obránce k Jeníčkovi, který prováhal svou šanci a druhým dotykem navíc mířil vedle.

 

Už se zdálo, že první poločas další branku nenabídne, ale opak byl pravdou. Tentokrát si vybral slabší chvilku jesenický zadák, který se nechal obrat o míč soupeřem. Na konci rychlého přechodu do útoku byl J. Vejvoda, který ve skluzu před bránícím hráčem dotlačil míč za brankovou čáru - 2:0. Jesenice se i v deseti lidech snažila a inkasovaná branka do kabiny pro ni byla velkou ranou.

 

     

 

V závěru to padalo

První vážnější šance přišla na domácí straně po hodině hry. J. Vejvoda u lajny vyškolil své protihráče, zařadil rychlost a přesným míčem našel ve vápně Pokorného. Luženský kapitán se ale prvním dotykem připravil o gól, míč mu odskočil a pro Flajšingra nebyl problém kulatý nesmysl ukořistit do své náruče. V 66. minutě tak udeřilo na druhé straně. Kovářova levačka našla z poloviny hřiště hlavičku Jeníčka, který přes penaltu prodloužil do strany na Bešíka. Čerstvý hráč na hřišti se nerozpakoval a krásnou trefou na zadní tyč z voleje rozvlnit síť - 2:1.

 

Utkání se přehouplo do poslední dvacetiminutovky a Jesenice i v početní nevýhodě cítila šanci na vyrovnání. Hostujícího brankáře vystrašil nepovedeným centrem D. Vejvoda, míč nakonec nabral výšku a snášel se pod břevno. Padající svíce nadělala Flajšingrovi práci a musel házet míč přes břevno. V 74. minutě přidali domácí uklidňující branku. Autové vhazování J. Vejvody našlo Grilla, který klasickým českým bodlem poslal míč k tyči - 3:1.

 

Jesenice to ani po třetí inkasované brance nevzdala a odměnou ji byl volný přímý kop z velmi nadějné pozice. K tomu se postavil kousek za hranicí šestnáctky Kapoun, ale svým pokusem trefil pouze prostor, kde stál Kopřiva. Gólmanovi míč ale vypadl a tak tak si ho stihl přivlastnit zpátky před dotírajícími hráči. Lužná v závěru přidala další úder. Aktivně hrající Gjorgjiev se dostal přes Halámka, narazil si s Pokorným a vysokým centrem na kratší vzdálenost našel prostor, kam si nabíhal čerstvý Lebeda. Ten i přes svůj nízký věk zachoval chladnou hlavu a podél brankáře uklidil míč za jeho záda - 4:1.

 

Ale ani to nebyla poslední branka utkání. Kopřiva se nedohodl s bránícím hráčem, míč přes ně propadl a těžil z toho Mutínský - 4:2. Lužná se za zbytečný gól omluvila divákům tím nejlepším možným způsobem. Grill poslal za obranu J. Vejvodu a ten byl ve vápně nedovoleně zastaven. Sám faulovaný si vzal míč a o tyč stanovil konečné skóre - 5:2.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr: V zápase jsme se zase doslova trápili neproměněnými šancemi a zbytečně jsme si to komplikovali. Naštěstí v závěru utkání jsme dali pojišťovací góly a ty nás uklidnily. Jinak jsme po celý zápas byli lepším týmem a naše výhra je zasloužená.

FC Jesenice
Michal Pacourek: Přes dvě penalty a jedno vyloučení jsme nesložili zbraně a přesto se snažili s výsledkem něco udělat. Když jsme snížili na 4:2, ještě jsme měli šanci s tím něco udělat, ale druhá penalta nám definitvně vzala vítr z plachet. Škoda nevyužitých šancí. Příště jě třeba je proměňovat.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - D. Vejvoda [-] (87. M. Pokorný [-] ) , A. Chrástek [-] , J. Staněk [-] - F. Hornof [-] (72. J. Lebeda [-] ) , K. Gjorgjiev [-] - R. Pokorný [-] (87. O. Pavlíček [-] ) , J. Vejvoda [-] - R. Grill [-] , J. Špička [-] (83. J. Pěchoček [-] ) , P. Mezei [-]

FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - J. Mutínský [-] , D. Jeníček [-] , K. Pros [-] , M. Pacourek [-] (46. D. Halámek [-] ) , T. Váňa [-] , T. Horvát [-] (54. R. Bešík [-] ) , J. John [-] (86. P. Pošta [-] ) , M. Kovář [-] , Z. Fiala [-] , D. Kapoun [-]

ŽK: 80. J. Staněk , 82. R. Pokorný - 80. J. Mutínský , 80. T. Váňa . ČK: 28. Z. Fiala .
Hráči zápasu: J. Vejvoda , K. Gjorgjiev .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Volf Michal - JASANSKÝ Petr, BOHATÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - SK Mšecké Žehrovice | Středočeský | Rakovník

Tip experta: výhra domácích

Lužná si s Jesenicí poradí v relativně svižném utkání - 3:1.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích