5:4
(2:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 17:00

3.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Divokou přestřelku rozsekla poslední minuta


Branky


6. L. Vondruška , 45. T. Šíma , 54. J. Vrábík , 85. R. Hertl (p.) , 90. L. Přibyl (vl.) - 4. J. Husák , 11. J. Fujera , 38. J. Fujera , 57. J. Sedlák
19

Řevničov se musel na start soutěže srovnat s velkou absencí, hned několik hráčů v čele s Kaprem nebo P. Bohatým k utkání s Kněževsí nebylo k dispozici. Domácí celek chtěl nepřítomnosti útočné hrozby soupeře využít a připsat si plný počet bodů. To se mu nakonec podařilo, vítězství se ale nerodilo vůbec lehce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Divoký začátek

Zápas odstartoval dobrou šancí domácích, avšak zakončení bylo velmi nepřesné. Kněževes si vytvořila počáteční tlak, ale udeřil soupeř. Hned ve 4. minutě se Řevničovu povedlo kombinační akce. Tóth vysunul přesnou nahrávkou Sedláka, který se rychlostně prosadil přes bránícího hráče, našel na malém vápně Husáka a ten otevřel skóre - 0:1. Domácí odpověd byla velmi rychlá. Po nákopu za obranu a následné akci se dostal míč na kopačku Vondrušky, který mířil přesně - 1:1.

 

Sparta si vzala své vedení zpět. V 11. minutě to byl opět Tóth, který tentokrát dlouhým přesným míčem našel Husáka. Ten zvedl hlavu, viděl dobře postaveného Fujeru a řevničovský štírek mířil přesně - 1:2. Kněževes mohla opět srovnat, ale po rychlé akci zakončoval jeden z domácích hráčů pouze do náruče připraveného Tomeše. Po půl hodině hry zastavil unikajícího Fujeru poslední hráč v poli Malafa a sudí Tvrz tasil nekompromisně červenou kartu. Brzké vyloučení a přímý kop, který Řevničov nevyužil.

 

Početní výhodu hosté zužitkovali ve 38. minutě. Vait našel centrem Husáka, který povedenou hlavičkou donutil k zákroku Lennera. Míč domácí brankář vyrazil do břevna, od kterého se kulatý nesmysl dostal do míst, kde byl připravený Fujera s gólovou dorážkou - 1:3. Už se zdálo, že si hosté luxusní náskok odnesou do kabiny. V nastaveném čase ale založil po míči rozhodčího Vrábík balonem za obranu rychlou akci, na jejímž konci byl Šíma, který procedil míč pod Tomešem - 2:3.

Drama až do konce

I přes početní nevýhodu to byla Kněževes, která vstoupila do druhého poločasu lépe a vytvořila si tlak. Jednu z dobře se rozvíjejících šancí zastavil nedovoleným zákrokem řevničovský kapitán Beneš, který byl odměněn žlutou kartou. Domácí se marně u sudího Tvrze dožadovali karty jiné barvy. O emoce na hřišti i mimo něj nebyla nouze, bohužel o slova, která na trávník nepatří, také ne. Jaký metr sudí Tvrz nastavil, v takovém utkání pokračovalo. Vyrovnání zařídil v 54. minutě přesnou trefou Vrábík a znovu bylo o co hrát - 3:3.

 

Utkání mělo dostatečný náboj a přítomní diváci se rozhodně nenudili. Hosté znovu odskočili svému soupeři na rozdíl jedné branky. Sedlák drzým průnikem postupoval po lajně, namířil si to do šestnáctky, ve které i za přispění fotbalového štěstíčka procedil míč přes Lennera - 3:4. Další zajímavou možnost měl Fujera, ale svůj nájezd ze strany neproměnil. K vidění byly až příliš tvrdé zákroky a fotbal šel bohužel stranou.

 

Utkání se přehouplo až do poslední desetiminutovky, kde se dělo vše podstatné. Zejména souboj Kočího s domácím hráčem v řevničovské šestnáctce, který následně sudí Tvrz vyhodnotil jako penaltový, hostující celek nepobíral. Následné protesty ohledně penalty nebyly co platné. Červenou kartu navíc uviděl z kapsičky hlavního arbitra brankář Tomeš, který byl jedním z aktérů, kteří se zapletli do obrovské a nepřehledné mely několika hráčů, která nastala. A rozhodně nemělo zůstat jen u této červené, sudí Tvrz ale žádný další prohřešek zřejmě neviděl.

 

Do branky tak nastoupil Peterka a hned se postavil Hertlovi. Technicky vybavený a velezkušený fotbalista byl v souboji jeden na jednoho úspěšnější, byť řevničovskému brankáři k chycení penalty nechybělo mnoho - 4:4. Minutu před koncem základní hrací doby uviděl za nedovolený zákrok druhou žlutou kartu Beneš a nyní to byli domácí, kteří se mohli těšit z početní výhody.

 

V samém závěru utkání rozhodl rohový kop. Hertl zatočil míč od praporku na přední tyč, kde clonil Plaček bránícímu Přibylovi. Svým tělem řevničovského hráče tak zmátl, že míč od něj nakonec zapadl za přední tyč a domácí emoce naplno odstartovaly - 5:4. Kněževes své vítězství do konečného hvizdu dosti nervózního zápasu udržela a bere všechny body, Řevničov odjíždí s prázdnou.

 

Galerie od Štefana Ferencze.

 

Zdroj: webové stránky Sparty Řevničov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Jan Plaček, obránce: Nepředvedli jsme moc dobrý výkon, i tak jsme v zápase měli hodně šancí, které jsme měli proměnit. Zápas jsme si zbytečně zkomplikovali, nechali se brzo vyloučit a vítězství se nerodilo vůbec snadno. Nakonec jsme v závěru tři body urvali.

SK Sparta Řevničov
Jan Fujera, útočník: Vyhecované utkání, které muselo být pro diváky super. Zápas mě moc bavil, jen na hřiště nepatří nabádání spoluhráčů, ať zraní soupeře. Za týden urveme doma tři body.



Sestavy


FK Kněževes
L. Lenner [-] (69. P. Procházka [-] ) - L. Vondruška [-] (40. T. Kejla [-] ) , T. Šíma [-] , M. Miksa [-] (51. J. Kříž [-] ) , J. Vrábík [-] , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] , J. Plaček [-] , J. Vršecký [-] , R. Čihař [-] , P. Čihař [-]

SK Sparta Řevničov
P. Tomeš [-] - M. Tóth [-] , T. Bohatý [-] , L. Přibyl [-] , M. Beneš [-] - J. Sedlák [-] , M. Kočí [-] , L. Vait [-] (85. J. Peterka [-] ) , J. Murčo [-] - J. Husák [-] , J. Fujera [-] -

ŽK: 49. J. Plaček , 75. J. Kříž - 51. M. Beneš , 62. L. Vait , 75. J. Fujera . ČK: 36. L. Malafa - 84. P. Tomeš , 89. M. Beneš .
Hráči zápasu: L. Vait .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: TVRZ Marek - ČERVENÝ Jan, SABO Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Adam Mašek
Tip experta: výhra domácích

Věřím spíše domácímu celku, který by to měl s Řevničovem zvládnout.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích