2:3
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2022 15:00

9.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ostravské derby ovládlo Krásné Pole


Branky


19

Za jednoznačně největší šlágr kola bylo považováno sobotní ostravské derby, ve kterém Stará Bělá přivítala lídra soutěže z Krásného Pole. Ačkoliv domácí tým vedl o dvě branky, nebylo mu to nic platné a ze zápasu nakonec odešel jako poražený. Krásné Pole udeřilo v nastavení a odvezlo si všechny tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Stará Bělá měla více ze hry a zaslouženě vedla

Ostravské derby nabídlo kvalitní fotbal, který měl plynulé tempo a rychlý spád. Hosté si nepohlídali úvod zápasu, ve kterém brzo inkasovali. Džiža tradičně rozehrál dlouhý aut do šestnáctky, kde se prodloužený centr dostal až na zadní tyč k nehlídanému Akritidisovi, který poslal balón hlavou do sítě - 1:0. Hosté byli blízko vyrovnání po akci Ševčíka, který se řítil sám na bránu, ale proti Preisnerovi neuspěl. Stará Bělá byla v průběhu první pětačtyřicetiminutovky o něco aktivní a mohla ze svého tlaku více vytěžit, jenže většina rodících se akcí končila na dobře organizované hře hostující obrany. Za zmínku stála snad jen střela Vidiševského, s kterou si brankář Tichý s přehledem poradil. 

Ševčík dvěma přesnými hlavičkami dokonal obrat

Krásné Pole se začalo více tlačit do útoku až po přestávce. Plány na brzké vyrovnání vzaly zkraje poločasu za své v podobě druhé inkasované branky. Starobělský krajní bek Kačer si udělal výlet do vápna soupeře, v pravý čas zúžitkoval přesný centr Džižy a bodlem skóroval - 2:0. Hosté však zoufat nemuseli. Zpátky do zápasu je dostala nešťastná vlastní branka domácího Strnada, který ve skluzu dopravil míč za záda Preisnera - 2:1.  I nadále se hrál pohledný fotbal nahorů dolů. Domácí tým byl více tvořivějtší, zatímco hosté spoléhali na smrtící brejky. A po jednom z nich se Krásné Pole deset minut před koncem dočkalo vyrovnání. Na centr Klimka si naběhl Ševčík a povedenou hlavičkou, kterou zas tak často neskóruje, srovnal účet utkání - 2:2. Když už to vypadalo, že by se soupeři mohli rozejít smírně, přišel pro domácí šok. Krásnopolský Plhák nakopl míč z dobrých padesáti metrů na bránu, čímž zaskočil Preisnera, který trochu zazmatkoval a vyrazil míč na roh. Ten rozehrával Tomáš Řeháček a přesným centrem našel opět hlavu Ševčíka, který i s notnou dávkou štěstí dokonal velkolepý obrat svého týmu - 2:3. Krásné Pole si tak připsalo cenné vítězství a zůstává i nadále v čele tabulky.



Ohlasy k zápasu


FK Stará Bělá
Marek Lišaník (trenér): "Zápas se mi hodnotí se smíšenými pocity. Byl to den blbec. Na jednu stranu chci kluky pochválit, protože odehráli zatím nejlepší utkání podzimu. Na druhou stranu jsem zklamaný, protože z dobrého výkonu nebereme ani bod. Prohrát jsme si určitě nezasloužili. Holt máme nyní trochu krizi, z které se musíme co nejdříve dostat."

TJ SOKOL Krásné Pole
Pavel Válek (trenér): "Z obou stran to byl velmi kvalitní zápas, hrálo se nahoru dolů, takže samotné utkání muselo diváky bavit. My jsme byli první poločas více zalezlí, protože jsme nechtěli udělat stejné chyby jako proti Štěpánkovicím. Ve druhé půli jsme se už více tlačili dopředu a nakonec to vedlo k vítězství. Před zápasem jsme si řekli, že bod bude pro nás dobrý, nakonec máme všechny tři."



Sestavy


FK Stará Bělá
T. Preisner [-] - J. Vidiševský [-] (82. P. Maršálek [-] ) , A. Akritidis [-] , P. Firášek [-] (76. O. Malík [-] ) , V. Strnad [-] , P. Doležal [-] , T. Miškařík [-] , J. Dziža [-] , K. Surovec [-] , M. Švábík [-] , J. Kačer [-] (61. D. Kožík [-] )

TJ SOKOL Krásné Pole
J. Tichý [-] - D. Řeháček [-] (75. P. Kotrla [-] ) , P. Ožvolda [-] (78. R. Jurášek [-] ) , J. Ševčík [-] , D. Ožvolda [-] , R. Křižák [-] (78. T. Řeháček [-] ) , D. Mašlanka [-] , A. Chobot [-] , P. Klimek [-] , Š. Plhák [-] , J. Kvak [-]

ŽK: 72. M. Švábík , 91. T. Miškařík - 66. A. Chobot , 67. J. Ševčík .
Počet diváků: 99. Rozhodčí: ŽÁČEK Marek - KYSELÝ Jiří, HRDINA Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Marcel Melecký
Tip experta: remíza

Těžké rozhodování, komu více věřit. Spíše se přikláním na remízu. Oba týmy jsou zkušené a mají svou kvalitu. Myslím, že ani jeden nebude v zápase dominovat, proto dávám plichtu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích