2:3p.
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.04.2022 17:00

21.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Drama vyvrcholilo penaltami


Branky


14. T. Sixta , 31. D. Chvojka - 64. R. Biško , 81. M. Hrstka
15

Šlágr kola se odehrál na hřišti v Krakovanech, kam zavítal ratbořský Slavoj. Do tohoto zápasu nepoznal ani jeden tým hořkost jarní porážky a tento stav trvá i nadále.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí jdou do dvoubrankového náskoku

Ratboř od úvodu drží míč a je více aktivní, domácí se nemohou dostat do hry. Kombinuje se před brankou Špinky, ale hosté nedokáží vytvořit příležitost, která by je poslala do vedení.

 

Krakovany po několika minutách zvedají hlavu a po první jejich kombinaci na hostující polovině otevírají skóre Tomášem Sixtou – 1:0.

 

Ratboř však pokračuje v náporu, který nastavila od začátku utkání, ale bohužel po další čtvrthodině si centr domácího Davida Chvojky Jeřábek nešťastně sráží za brankovou čáru – 2:0.

 

I přes tenhle šok se hosté snaží držet více míč na kopačkách, bohužel se jim nedaří úspěšně zakončit.

 

 

 

 

Devět minut před koncem vyrovnává Hrstka

Druhá půle je opět ze strany Ratboře aktivnější, domácí se snaží ohrozit Jeřábka z brejků, ale pozorná obrana v čele s dirigentem Biškem nedává domácím šanci. Ratboř je více na míči, na řadu přichází rohové kopy či standardní situace.

 

Po jednom z rohových kopů se Ratboř dočkává, kdy po skrumáži před Špinkou propálí vše Radek Biško – 2:1. Hosté začínají přidávat na tempu a stále více se hraje na domácí polovině, tlak se zvyšuje.

 

V jedenaosmdesáté minutě se hosté dočkali vyrovnání. Marek Hrstka si naběhl na centr Kopeckého – 2:2.

 

 

Poslední minuty jsou v emocích na obou stranách. V úplném konci utkání přichází fatální chyba domácího arbitra na lajně, který posílá domácí z několikametrového postavení mimo hru do samostatného úniku, hostující obrana tento incident řeší za pomoci faulu ve velkém čtverci Jeřábkovy branky, sudí ukazuje na bílý puntík. Po této nešťastné události se klubko hostujících hráčů sbíhá k arbitrovi na lajnu. Hlavní sudí má plné ruce práce. Penalta. Míč si staví Špinka proti Jeřábkovi a míří hodně vysoko nad. Pokud to tak exekutor zamýšlel, tak mu patří cena Fair Play.

 

Jan Špinka: „Mířil jsem po zemi k tyči, ale …  Po zápase za mnou přišli z ragbyového klubu, jestli jim nechci kopat trestňáky na háčko.“ Tolik exekutor.

Jeřábek rozhoduje o druhém bodu pro Ratboř

Utkání tak směřuje do penaltového rozstřelu. Jeřábek jednu penaltu chytá sám a jednu povedenou trefu přidává. Domácí se v dalším pokusu netrefují a Ratboř po skvělé předvedené hře veze dva body domů.

 

Autor reportáže: Tomáš Kratochvíl (RAT)

 



Ohlasy k zápasu


TJ SK Krakovany
Jan Špinka, hráč: V zápase se nám moc nedařilo, bylo to asi kvalitou Ratboře. My jsme naštěstí vytěžili z jedné střely dva góly. Ratboř také nic neměla. Hráli pěkný fotbal, ale jen po vápno. Druhý poločas se nám zranil Kozel a to je pro nás rozdílový hráč. Ratboř nás zatlačila, ale stále bez šancí. O to mrzí víc, že nám dali takové dva ušmudlané góly. Remíza asi spravedlivá. A penalty proti Keleti Pupovi Jeřábkovi jsme byli bez šance.

TJ Slavoj Ratboř
Tomáš Kratochvíl, asistent trenéra: Očekával jsem, že utkání v Krakovanech nebude jednoduché, což se potvrdilo. Od začátku a v podstatě po celou dobu jsme byli sice více aktivnější, drželi míč, ale přesto se podařilo domácím otevřít skóre zápasu. Další branka do naší sítě padla za pomoci Jeřábka. Do druhé poloviny utkání jsme vlétli s tím, že nemáme co ztratit a že se dá s naší předvedenou hrou uspět. Jak se říká, sklapla „Csaplárova past“ a odvezli jsme domů dva body po vyhraném penaltovém rozstřelu. Utkání bylo kvalitní pro oko diváka až na poslední minuty, kdy domácí arbitr na lajně asi zapomněl, že má v ruce praporek. V tu chvíli to nepomohlo nikomu, sudímu, který vše odřídil perfektně ani hráčům či divákům. Vlna emocí tak akorát pokazila poslední minuty utkání, což si kluci obou týmů na hřišti za předvedenou hru vůbec nezasloužili. Z naší strany to byla z posledních zápasů nejlepší předvedená hra a klukům za to moc děkuji.



Sestavy


TJ SK Krakovany
J. Špinka [-] - P. Kozel [-] (67. Z. Vodvářka [-] ) , P. Myška [-] , M. Kutil [-] , O. Černý [-] - P. Strejcius [-] , D. Chvojka [-] , J. Olexa [-] (70. V. Novotný [-] ) - T. Sixta [-] - L. Neruda [-] , M. Věříš [-]

TJ Slavoj Ratboř
D. Jeřábek [-] - A. Brant [-] (40. M. Hrstka [-] ) , J. Adámek [-] (81. M. Uher [-] ) , M. Kopecký [-] , J. Mbemba [-] , M. Kesner [-] , M. Teslík [-] (59. M. Adámek [-] ) , J. Kovařík [-] , R. Biško [-] , D. Kemza [-] , T. Beran [-]

ŽK: 24. M. Věříš , 60. T. Sixta - J. Kovařík , R. Biško , 27. J. Mbemba , 59. M. Hrstka . ČK: 81. J. Mbemba .
Hráči zápasu: M. Kesner , D. Jeřábek .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: VOLF Zdeněk - KUBIČEK Luboš (N), HRON Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

V tomhle utkání se představí nejlepší brankář okresu Denis „Keleti pu“ Jeřábek proti panu Špinkovi / rodinný souboj /. Zápas se snad odehraje tentokrát bez jeho excesu a věřím, že si Ratboř odveze body domů. Možná, že si kluci zase mezi sebou vsadí a hodí do loterie soudek zlatavého moku, který na podzim putoval do ratbořské kabiny.

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: remíza