Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2022 17:00

24.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lišanská produktivita v Kněževsi rozhodla


10

Kněževes na svém hřišti přivítala Lišany, které chtěly dát zapomenout na domácí prohru s béčkem Tatranu a pokusit se urvat tři body. Stejný cíl měl domácí celek, který zvládl dotáhnout dvougólové manko a vrátit se do zápasu. V závěru zápasu ale hosté udeřili a rozhodli o svém vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lišany trestaly

O prvním poločase se dá říct, že domácí drželi míč, ale hosté trestali. Kněževes měla častěji míč na kopačkách, ale svými zbytečnými ztrátami nabídla lišanskému SK šance a i když jich bylo jen pár, hosté se jich ujali nejlépe, jak jen mohli. Poprvé se měnilo skóre v 10. minutě, kdy Feher našel v dobré pozici Haiflera. Ten mohl pálit, ale posunul míč ještě na Mutinského, který zvedl hlavu a poslal chytře míč přes vysoko postaveného Lennera - 0:1. Kněževes se snažila o vyrovnání, ale finální fáze nebyla vůbec dobrá a propadlé míče sbíral bez problému Z. Řepka.

 

Před půl hodinou hry se domácí znovu dopustili chyby a byli za to podruhé potrestáni. Propadlý míč mířící k rohovému praporku nedonutil Lennera k výběhu z branky a kulatého nesmyslu se tak zmocnil Kováčik. Ten nahrával pod sebe na Haiflera, který trefil místo mezi nohami přesouvajícího se brankáře - 0:2. Znovu dusno bylo před domácí brankou, když se objevil v úniku Feher. Bránící hráč ho ale obral o míč a i když šel lišanský útočník k zemi, sudí Kozák jako penaltový tento zákrok nevyhodnotil. Na domácí straně mohl snížit Vrábík, ale jeho střela se neujala.

Gól do šatny

Vstup do druhého poločasu nabídl jiný scénář. Kněževes převzala otěže zápasu do svých rukou a hnala se za vyrovnáním. Lišany upustily od své hry a jejich výkon byl poloviční oproti tomu z prvního dějství. A to lišanské fotbalisty začalo mrzet v 57. minutě, kdy dostal pěknou průnikovku mezi obránce Fiška a vrátil svůj tým do zápasu - 1:2. Možnost vyrovnání měla Kněževes z přímého kopu těsně za hranicí vápna. Gesto fair-play ale předvedl Vrábík, který byl faulovaný, ale vyhodnotil, že se o nedovolený zákrok nejednalo a míč ze standardky zakopl mimo. Další kolo rakovnického okresního přeboru a další takové gesto, klobouk dolů!

 

Dobrý skutek domácích byl po zásluze odměněn. Střelecké pokusy Plačka zpoza vápna se neujaly, ale to domácí nemuselo mrzet. V 75. minutě přišel na hřiště čerstvý Vondruška a o minutu později srovnal střelou uvnitř vápna podél lišanského brankáře - 2:2. Až tato druhá facka hostující celek probudila a Lišany začaly znovu hrát. O osudu zápasu rozhodla 89. minuta a rohový kop Žaluda, který propadl až ke Kříčkovi. Ten ještě míč do branky nedokázal protlačit, jeho spoluhráč Medřický byl ale úspěšnější a dorážkou vystřelil svému celku tři body - 2:3. Pro Kněževes velmi krutý trest v samém závěru zápasu, neboť lišanský roh v závěru byl ojedinělou šancí, kterou hosté dokázali využít.

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


FK Kněževes
Jan Plaček: Hosté měli v prvním poločase tři šance a z toho dvě využili. Do druhého poločasu jsme nastoupili lépe my a nepustili jsme Lišany za půlku. Dokázali jsme vyrovnat, ale hosté z jediného rohu v závěru rozhodli. Měli jsme více ze hry, ale bohužel jsme toho nevyužili.

SK Lišany
Zdeněk Řepka: Již před zápasem jsme věděli, že utkání bude vzhledem ke kvalitě soupeře a naší marodce velice těžké. První poločas nás zastihl ve skvělém rozpoložení a mně osobně se velmi líbil náš herní projev. Bohužel druhý poločas byl pravým opakem, až na posledních deset minut zápasu. Báli jsme se opět Csaplárovy pasti jako se Senomaty, naštěstí jsme dokázali ještě na konci zapnout. Zápasu by spíše slušela remíza, ale se ziskem tří bodů musíme být spokojeni.



Sestavy


FK Kněževes
L. Lenner [-] - T. Šíma [-] (76. J. Kříž [-] ) , J. Vrábík [-] , T. Kejla [-] , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] , J. Vršecký [-] , R. Čihař [-] (75. L. Vondruška [-] ) , V. Beneš [-] , J. Plaček [-] , P. Čihař [-] (66. R. Hertl [-] )

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , R. Žalud [-] , J. Hildebrand [-] , V. Hamouz [-] , V. Mutinský [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] (66. T. Kříček [-] ) , T. Hrbek [-] , J. Feher [-] (90. D. Baluch [-] ) , T. Kováčik [-] (74. P. Ledvinka [-] )

ŽK: 24. J. Plaček - 21. T. Kováčik , 71. M. Medřický .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - VODRÁŽKA Tomáš, ŽEMLIČKA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích