J. Feher 82.
1:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.05.2022 17:00

23.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Valcha táhl rezervu Tatranu za vítězstvím


Branky


82. J. Feher - 8. M. Valcha , 62. A. Beneš , 90. M. Valcha
15

Lišany se před zápasem s béčkem Tatranu musely smířit s absencí hned několika hráčů. Hostující rezerva naopak přijela pouze s jedním hráčem na střídání, což se projevilo zejména ve druhém poločase. Vítězství nakonec berou hosté, jednoznačná záležitosti to ale nebyla.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělý start

Vstup do zápasu patřil hostujícímu celku. Během dvou minut si Tatran vytvořil hned tři gólovky. Míč mezi obránce dostal Holý, ale mířil těsně vedle. Na hranici vápna si vytvořil dobrou střeleckou pozici A. Beneš, jeho střele k pravé tyči chyběly centrimetry. Do třetice to už vyšlo. Valcha si potáhl míč na levačku a zpoza vápna mířil přesně k levé tyči, po jeho střele se Z. Řepka natahoval marně - 0:1. Paradoxně to bylo ze strany hostí vše, co v první půli předvedli.

 

Lišany se na začátku zápasu dostaly ke střele zpoza vápna, který mířila do středu branky. Hrálo se převážně mezi vápny a oba celky měly problémy vytvořit si vhodnou pozici k zakončení. Hosté drželi častěji míč, ale měli problémy se suchým hřištěm s poměrně vysokou trávou. Lišanské snažení končilo většinou na velmi dobře hrajících stoperech tatranské rezervy. Bojovnost domácích pocítil především M. Kučera, který se dlouho zvedal po souboji s Pasekou. Konec poločasu završil přímý kop domácích, který poslal Haifler jen do středu branky.

Gesto fair-play

Druhý poločas nabídl trochu jiný scénář. Hosté drželi více míč na kopačkách, ale stále se nemohli dostat přes lišanskou obranu. V obranné činnosti vynikal Hrbek s Haiflerem, zejména prvně jmenovaný znepříjemňoval pobyt na hřišti Holému, který si s bývalým brankářem nevěděl rady. Uběhla sotva hodina hry a na tatranské rezervě bylo znát, že ji docházejí síly. Lišany převzaly kontrolu nad míčem a vymýšlely, jak se do svého soupeře dostat.

 

V pár případech bylo před Peškem dusno, ale závarů v pokutovém území domácí nevyužili. V 62. minutě se z ojedinělé příležitosti dostal přes dva bránící hráče do vápna A. Beneš, který propálil Z. Řepku a vsítil důležitý gól - 0:2. Po druhé inkasované brance se hra neměnila. Domácí drželi míč a hosté postupně fyzicky odcházeli. Lišany toho ale nedokázaly využít, a tak se skóre až do 82. minuty neměnilo.

 

V tomto momentě přišla dalších ze zbytečných chyb v mezihře hostí, kterou domácí potrestali. Feher dostal míč na polovině hřišti, utekl bránícím hráčům a samostatný nájezd podél Peška proměnil - 1:2. Kdo čekal drtivý tlak domácích, tak byl zklamán. Lišany čekaly až příliš dlouho s vysunutím Haiflera, který se na hrot podíval až na posledních pár chvilek. To už hrála hostující rezerva v deseti, neboť byl po druhé žluté po souboji s Mutinským vyloučen Mareš.

 

Závěrečné drama odmítl v posledních minutách Valcha, který se chytře dostal přes bránící hráče a přesnou ranou k tyči rozhodl o vítězi zápasu - 1:3. V závěru byl k vidění v šestnáctce Tatranu souboj Fehera s protihráčem, po kterém zůstal lišanský autor jediné branky na zemi. Sudí Kozák odpískal pokutový kop, ale Feher předvedl ukázkové gesto fair-play, kdy sudímu řekl, že se nejednalo o faul a penalta byla odvolána. Klobouk dolů, takových momentů se bohužel ve fotbalo moc nevidí.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Pro nás pro všechny to byl zápas cti. Většina z nás pochází z Tatranu nebo jim alespoň prošla, takže o motivaci nebylo nouze. Bohužel nám před zápasem vypadli někteří klíčoví hráči, kteří by zápas dokázali ovlivnit. I tak si myslím, že zápas byl dost koukatelný. Obě dvě mužstva chtěla hrát fotbal po zemi bez nějakého zbytečného nakopávání. Po většinu zápasu se hrálo od vápna k vápnu ve vysokém tempu, ale většinou bez nějakého velkého zakončení na obou stranách. Bohužel pro nás soupeř své šance proměnil většinou po předchozím šťastném průniku či odrazu a my až na pár střel či nedokončených akcí neměli extra velkou šanci, kromě hezkého úniku od půlky Feherem. Každopádně musím pochválit své mužstvo za předvedený výkon, na který se po fotbalové stránce dalo koukat. Soupeři gratuluji. Ještě bych rád zmínil gesto fair-play od Fehera po nařízené penaltě, když sám za rozhodčím přišel, že to faul nebyl, tohle chtělo koule.

TJ Tatran Rakovník B
Tomáš Pešek, brankář: Začátek zápasu se nám povedl. Během dvou minut jsme si vytvořili tři stoprocentní šance a jednu z nich proměnili. Během první půle jsme diktovali tempo hry my, Lišany nic neměly. Během druhé půle jsme postupem času odcházeli fyzicky a bohužel měli jen jednu možnost střídání. Kluci z Lišan toho naštěstí pro nás nedokázali využít. Od 60. minuty jsem se trochu bál, abychom vítězství udrželi. Poté jsme dali z ojedinělé šance druhou branku, ale stále zbývalo do konce zápasu hodně času. Soupeř z ojedinělé šance snížil a vypadalo to na dramatický závěr. K mému překvapení ale nevysunuli Jardu Haiflera na hrot, možná na posledních pár minut, což nám hrálo do karet. Dobře hrající Valcha v závěru dal svou druhou branku a bylo po zápase. Platonický tlak Lišan jsme ustáli, velmi dobře nám zahrálo duo Kučerů na stoperu. V posledních vteřinách hry byla odpískána na Kubu Fehera penalta, ale Kuba se přiznal, že se o faul nejednalo a já bych mu tímto chtel vyjádřit respekt a poděkování. Snad jeho gesto fair-play bude motivací i pro ostatní fotbalisty.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , L. Hanzl [-] , J. Hildebrand [-] , V. Mutinský [-] (90. M. Bagi [-] ) , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , P. Ledvinka [-] (62. T. Kříček [-] ) , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-] , J. Feher [-]

TJ Tatran Rakovník B
T. Pešek [-] - M. Alexij [-] (72. L. Fidler [-] ) , J. Mareš [-] , A. Beneš [-] , Z. Jonák [-] , M. Valcha [-] , M. Kučera [-] , O. Jelínek [-] , M. Těšínský [-] , J. Kučera [-] , J. Holý [-]

ŽK: 29. J. Paseka , 75. M. Medřický - 53. J. Mareš . ČK: 87. J. Mareš .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - BOHATÝ Petr, BLOKEŠ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Ondřej Bechynský
Tip experta: remíza

Myslím, že to bude vyrovnané utkání, které skončí remízou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Záleží jak se sejde reserva Tatranu, ale přesto favorizuji domácí.