3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.05.2022 10:00

20.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Béčko Zavidova zvládlo další důležitý zápas


Branky


11

Pro týmy ve spodní části tabulky je každý zápas důležitý. O to více, když hrají o body mezi sebou. To byl případ přesně tohoto vzájemného střetnutí, ve kterém si to rozdalo zavidovské béčko s Olešnou o šest bodů. Domácí mají za sebou anglický týden, který zvládli úspěšně a odlepili se z posledního místa, kam poslali právě Pásovku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kraus čaroval

Olešná musela počítat hned několik absencí před důležitým zápasem. Chyběl J. Procházka, Konopásek nebo Helebrant. Byli to právě hosté, kdo se dostal do rychlé a velké příležitosti. Na zavidovskou branku si to namířil M. Polášek, kterého nedovoleně zastavil Havel st. Zavidovský zkušený mazák mohl být hodně rád, když z ruky sudího P. Beneše vyletěl pouze "tmavě" žlutý kartónek. O minutu později si Pásovka připsala další velkou šanci. Rohový kop Itnera mířil na hlavu Černého, který donutil A. Krause k výbornému zákroku.

 

Hosté nepřestávali a další branku mohli přidat znovu po rohu z kopačky Itnera. Exrakovnický fotbalista posílal do vápna velmi nebezpečné centry, tenhle si našel pro změnu M. Polášek, ale i on vyhořel na skvělém zákroku zavidovského brankáře. A když dorážku neumístil mezi tři tyče R. Polášek. V další příležitosti to byl znovu M. Polášek, jeho střelecký pokus byl ale zablokován obráncem, jehož teč poslala míč pár centimetrů nad břevno.

 

Zavidovu to trvalo, přežil několik nebezpečných šancí soupeře, ale i on se dostal do slibné příležitosti. A to z přímého kopu, který na sebe vzal Havel st. Jeho pěknou střelu vytlačil Zemjanek očima alespoň na břevno. Hra se ale přesunula znovu na druhou stranu, kde A. Krause provětral velmi nebezpečnou střelou Itner. Zavidovský brankář ale svou svatyni již při rozcvičce zamkl a odmítl skvělým zákrokem vedení soupeře.

 

Postupem času se hra srovnala a domácí rezerva se začala dostávat více do hry. Kdyby při Olešné stálo trochu štěstí, minimálně o gól by mohla vést. To se ale nekonalo a nakonec svěřenci trenéra Vopata mohli svých neproměněných šancí litovat. Po půl hodině hry si ale připsal pohotový zákrok i Zemjanek, který vyrážel nepříjemnou střelu ze střední vzdálenosti. V poslední pětiminutovce získal domácí tým standardní situaci. Jančařík si narazil se Zudou a přesnou střelou k tyči poslal Zavidov do vedení - 1:0. Olešná tak mohla v kabině vymýšlet způsob, jak skvěle chytajícího A. Krause ve druhém poločase překonat a porvat se o body.

Olešná bez odpovědi

Začátek druhého dějství patřil Zemjankovi, který vychytal ve stoprocentní šanci Sekyru. Ten ale nemusel smutnit, protože se prosadil v 54. minutě do odkryté branky a s Pásovkou to nevypadalo dobře - 2:0. Stále ale bylo o co hrát a zbývalo přes půl hodiny hry. B-tým ale kontroloval zápas a neměl potřebu se přehnaně tlačit do svého soupeře. Po hodině hry vybídl Itner k zakončení R. Poláška, ale ani jeho razantní zakončení nepřineslo kontaktní gól.

 

V 66. minutě začala rychlá útočná akce od brankáře domácích, který na nic nečekal, ihned zavelel k ofenzivě, na jejímž konci byl s povedenou střelou sváteční střelec P. Šíma - 3:0. Třetí branka přidala zase o trochu více klidu na domácí kopačky. Olešná se pokoušela se zápasem něco udělat, ale lob z kopačky R. Poláška cíl nezasáhl. Zemjanek se blýskl ještě jedním pěkným zákrokem, který pouze mírnil gólový rozdíl. V závěru šli domácí po druhé žluté kartě pro Pšeničku do deseti, ale na výsledku to nic nezměnilo. Veledůležitý duel o šest bodů tak ovládl B-tým Zavidova.

 

Zdroj: facebookové stránky FC PO Olešná, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


FC 05 Zavidov B
Aleš Kraus, brankář: V každém zápase teď potřebujeme bodovat. Především pak s týmy, které jsou v tabulce pod námi. Důležitý zápas jsme dneska zvládli. Kluky musím pochválit. Nesmíme ale usnout na vavřínech a pokračovat v podobných výkonech.

FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Do Zavidova jsme jeli s tím, že nás čeká zřejmě nejtěžší soupeř v jarní části soutěže, bez ohledu na jejich průběžné postavení v tabulce. Ovšem kdybychom proměnili několik tutovek v úvodu utkání, mohlo to skončit úplně jinak, ale na šance se fotbal nehraje. První gól sice padl po otočeném faulu, přesto z místa, kde jsme brance mohli zabránit. Ve druhém poločase už výkon našich šel dolů, přesto to dnes za žádný velký fotbalový propadák nepovažuji, i když výsledek je jednoznačný. Stálo nás velké úsilí se dostat do "vlaku" se soupeři před námi, ale udržet se v něm bude možná ještě náročnější. Je potřeba se nachystat na další zápasy. Dokud šance na záchranu žije, musíme se o ni rvát a jít zápas od zápasu, i když jejich počet se zmenšuje a čekají nás těžcí soupeři. Pak uvidíme, na co to bude stačit.



Sestavy


FC 05 Zavidov B
A. Kraus [-] - P. Šíma [-] , M. Havel [-] , J. Jančařík [-] , M. Skoupý [-] , M. Dvořák [-] , A. Sekyra [-] , R. Vanický [-] , M. Krejčí [-] , E. Pšenička [-] , M. Zuda [-]


Hráči zápasu: A. Kraus , A. Sekyra , M. Havel - T. Itner .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: BENEŠ Petr - KOZÁK Lubomír, TÝČE Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Předseda klubu, Administrátor klubu - TJ Čistá | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Zdeněk Řepka
Tip experta: výhra hostů

Olešná na jaře ukazuje, že na posledním místě neskončí. Dobře posílila mužstvo mladými koni z SK Rakovník a zatím to vypadá, že si to sedlo. V Zavidově bude série zisku bodů pokračovat.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza