Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.04.2022 10:00

18.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Životní gól Paseky přinesl lišanské vítězství


9

Rezerva Zavidova přivítala na svém hřišti při nedělním dopoledni Lišany. Domácí celek musel naplno bodovat, aby se odlepil ze dna tabulky. V útoku nastoupil Žďánský, který dvěma góly táhl svůj tým. I to ale bylo málo, protože hosté v prvním poločase do kabiny srovnali a v samém závěru zápasu rozhodli nádherným gólem o svém vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žďánský řádil

Začátek zápasu doprovázel déšť, se kterým se oba celky musely seznámit. Podmáčený terén dělal oběma týmům problémy, ale postupem času se s anglickým počasím týmy vyrovnaly. Jako první udeřili domácí. Ve 13. minutě dostal pěkný pas za obranu Žďánský a zakončil jako správný kanonýr - 1:0. Lišany chtěly odpovědět, ale zakončení Haiflera, Paseky a Roušavého mířily pouze do středu branky, kde stál v pozoru kapitán M. Štiller.

 

Vyrovnaný zápas přinesl další gól po odehrané půl hodině. A znovu podobná akce. Míč za obranu a na konci akce Žďánský, který svou dělovkou nedal Z. Řepkovi šanci - 2:0. Lišany ale nesložily zbraně, naopak. Hosté se snažili o kontaktní branku, která přišla vcelku rychle. V chumlu několika hráčů se v zavidovské šestnáctce nejlépe zorientoval Mutinský a střelou o břevno nedal M. Štillerovi šanci - 2:1. Hosté si přichystali do kabiny ještě jedno nadělení. Odražený míč se dostal k Haiflerovi, který gólem do šatny srovnal skóre zápasu - 2:2.

Paseka hrdinou

Druhá polovina pokračovala tam, kde ta první skončila. Oba týmy prahly po další brance a vytvářely si brankové příležitosti. V dalším souboji lišanského brankáře se zavidovským kanonýrem už byl úspěšnější strážce svatyně, který zamezil hattricku. Lišany se poučily a na nebezpečného Žďánského si dávala hostující defenziva daleko větší pozor. Hosté těžili především z výborného a drzého výkonu Roušavého, který zavidovské defenzivě zatápěl.

 

Domácí rezerva dále hledala dlouhými míči dvougólového střelce nebo Havla, ale kýžená vedoucí branka nepřicházela. Zápas dospěl do poslední desetiminutovky, která měla svého hrdinu. Běžela 87. minuta, kdy Paseka obral o míč váhajícího Zudu. Lišanský bojovník se dostal od lajny ke středu hřiště, kde krásnou střelou ze střední vzdálenosti vymetl šibenici - 2:3. Zavidov vysunul na poslední momenty utkání na hrot stopera Pšeničku a hnal se za vyrovnáním.

 

Obrovské drama v závěru měl na starost nejprve Žďánský, který se uvolnil u lajny přes bránícího hráče, následovala klička vyběhnuvšímu Z. Řepkovi a zakončení. To ale za pět dvanáct odvrátila obrana. Míč se ale dostal na kopačku A. Krause, který svým střeleckým pokusem orazítkoval velmi dobře postavenou tyč lišanského brankáře. Hosté tak přežili v závěru zavidovský tlak a mohli se radovat z cenného vítězství. B-tým Zavidova naopak bude muset zabrat, aby se vyhnul pádu do nižší soutěže.



Ohlasy k zápasu


FC 05 Zavidov B
Miroslav Skoupý: Hrál se náročný zápas, kdy vlivem deště docházelo k mnoha nepřesnostem v rozehrávce obou týmů. Škoda, že se nám nedaří kvalitnější rozehrávka, protože se zbytečnými ztrátami připravujeme o důležité body. Bohužel se nám nepodařilo odstranit ani jeden problém, který nás trápil jak na podzim, tak i teď na jaře, a to právě rozehrávka a k tomu koncovka.

SK Lišany
Zdeněk Řepka: Začátek zápasu nebyl dle našich představ. Zavidov se ujal dvougólového vedení, ale ukázali jsme naši vůli a do konce poločasu jsme vyrovnali. Druhý poločas byl čekáním, kdo dá branku. Domácí hrozili pouze Žďánským, který měl několik šancí rozhodnout zápas, ale i na naši straně bylo hodně příležitostí k rozhodnutí. Věřil jsem, že nám to vyjde. Naštěstí Paseka životní trefou vystřelil vítězství. Zápas na skvělém hřišti za anglického počasí.



Sestavy


FC 05 Zavidov B
M. Štiller [-] - J. Kraus [-] (68. D. Štiller [-] ) , M. Havel [-] , T. Diepold [-] , J. Klouček [-] (24. R. Štiller [-] ) , R. Samson [-] , M. Skoupý [-] , D. Žďánský [-] , M. Petrů [-] , E. Pšenička [-] , M. Zuda [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] (87. P. Ledvinka [-] ) , L. Hanzl [-] , R. Žalud [-] , J. Hildebrand [-] , V. Mutinský [-] , D. Roušavý [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-] , L. Řepka [-] (64. P. Kindl [-] )

Hráči zápasu: D. Žďánský - D. Roušavý , J. Paseka .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Šefara Milan - VODRÁŽKA Tomáš, JASANSKÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jan Fujera
Tip experta: remíza

Na papíře má Zavidov vždy kvalitní tým, ale výsledky tomu neodpovídají. Body se budou dělit.

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů