Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.04.2022 17:00

17.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby ovládly Lišany, potřetí vyrovnat Lužná nedokázala


Branky


10

Na okresní derby si našlo cestu slušné množství fotbalových příznivců. Poslední zápas sedmnáctého kola rakovnického okresního přeboru nabídl slušnou podívanou a také pět gólů. Šťastnější byly Lišany, které potřetí už své vedení nepustily a Lužná tak odjížděla s prázdnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lužná se držela

Domácí se museli obejít v derby bez Žaluda, Fehera nebo Kindla, hosté zase bez Pokorného a Cibulky. Od úvodního hvizdu byly aktivní Lišany, které se snažily vytvářet si své typické akce. Kopřivu ale v úvodní desetiminutovce příliš neohrozily. To změnila 12. minuta, kdy zahrával rohový kop L. Řepka. Centrovaný míč se dostal k Pasekovi, který se snažil propálit vše, co mu stálo v cestě. To se ale lišanskému bojovníkovi nepovedlo, ale domácí nemuseli smutnit, míč dostal do sítě Haifler - 1:0.

 

Lišany jakoby se spokojily s vedením a stáhly se. Sparta si vytvořila několik standardek, ale branku z nich neohrozila. To se podařilo až po centru J. Špičky, kdy se nedomluvila lišanská defenziva a míč tak na vzdálenější tyč uklízel Pavlíček - 1:1. Inkasovaná branka nakopla zase domácí, kteří polevili a byli za to po zásluze potrestáni. Vedení si ale vzali zpátky. Hamouz vysunul Roušavého, ten se prosadil přes dva hráče a naservíroval míč před odkrytou branku Mutinskému - 2:1. Lužná i na tento gól našla odpověď. Grill se prosadil přes své strážce, míč měl stále na kopačce a jeho následná přízemní střela skočila Z. Řepkovi přes ruku - 2:2. První poločas tak neměl vítěze, o kterém se rozhodovalo ve zbytku zápasu.

Lišany zabraly

I druhý poločas byl stejně jako ten předešlý soubojový. Za nerozhodného stavu se týmy snažily chybovat jen minimálně a bylo jen otázkou, kdo vstřelí velmi důležitý vedoucí gól. Domácí měli o něco více ze hry a znovu tomu předcházela standardka. Centrovaný míč L. Řepky vrátil na přední tyč Haifler přesně do míst, kde byl připravený Hanzl a protlačil míč do sítě - 3:2. Lišany mohly vedení navýšit, ale buď ve velmi zajímavých příležitostech ztroskotaly na luženské defenzivě nebo je zradila finální fáze.

 

K další brance se mohl nachomýtnout Paseka, ale jeho hlavička mířila nad Kopřivovu branku. V další příležitosti to byl znovu Paseka. Zpracoval si míč na prsa a práskl do něj z voleje. Kulatý nesmysl pouze prosvištěl kolem tyče. Další gólovku připravil Haifler pro Roušavého. Jeho obstřel ale zablokoval na poslední chvíli jeden z bránících hráčů. Lužná si vytvořila další standardky, ale v tomto zápase ji nebylo přáno. Závěr zápasu přeci jen přinesl šanci na luženské vyrovnání, ale zakončení dokázal zablokovat Haifler. Derby tak ovládl lišanský celek.

 



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka: Derby jak se patří. Souboje, branky a slušná divácká kulisa, kde bylo více diváků než je zapsáno v zápise. Obě mužstva nebyla v plné sestavě, ale na to se historie neptá. Dle mého názoru jsme si vytvořili více brankových příležitosti než soupeř a naše vítězství je zasloužené, o to více v takovém zápase. Musím pochválit rozhodčího, který zápas odpískal s velkým přehledem.

TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr: Zápas jsme si prohráli sami a nepředvedli jsme takový ýkon jako minulý týden. Lišany byly hodně hratelný soupeř a my toho nedokázali využít. Zápas rozhodly dvě nepohlídané standardní situace soupeře, po kterých jsme dostali dva góly.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , L. Hanzl [-] , J. Hildebrand [-] , V. Hamouz [-] , V. Mutinský [-] , D. Roušavý [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-] , L. Řepka [-]

TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - J. Špička [-] , P. Mezei [-] , V. Pospíšil [-] - M. Koloc [-] , R. Grill [-] - K. Gjorgjiev [-] , J. Vejvoda [-] - J. Kolínský [-] , F. Hornof [-] , O. Pavlíček [-]

ŽK: 60. J. Paseka - 40. P. Kopřiva , 75. R. Grill .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: TÝČE Vladimír - KOZÁK Lubomír, TICHÝ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Předseda klubu, Administrátor klubu - TJ Čistá | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: remíza