D. Jun 9. (vl.)
D. Roušavý 10.
2:5
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.04.2022 16:30

15.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Městečko bylo v zápase s divokým začátkem úspěšnější


Branky


9. D. Jun (vl.) , 10. D. Roušavý - 3. J. Urban , 7. F. Drapák , 48. J. Jůna , 65. T. Loder (p.) , 90. T. Heger
8

Úvodní jarní kolo zvládly oba celky vítězně, na což chtěly navázat. Vstup do zápasu ale patřil Městečku, které po sedmi minutách vedlo o dvě branky. Kdo přišel na utkání pozdě, tak litoval. O tři minuty později zvládli domácí borci vyrovnat! To ale bylo ze strany zelenobílých vše a dále pálili už jen hosté. Body po divokém začátku putovaly do Ohnivec arény.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Raketový start

Nedělní odpoledne nenabídlo příjemné počasí, což pocítili nejen hráči, ale také fanoušci, kteří si našli cestu do Lišan na velmi zajímavý souboj s Městečkem. Kdo na utkání přišel pozdě, ten mohl velmi litovat! Hosté na nic nečekali a hned ve 3. minutě si centrovaný míč našel Urban a nadvakrát otevřel skóre zápasu - 0:1. O pár minut později dostal míč do ulice mladý, ale rychlý Drapák, který svůj nájezd na lišanského brankáře proměnil - 0:2. Snový začátek Městečka ale nabral rychlého konce.

 

Vstup lišanských fotbalistů netřeba komentovat, ale vnitřní sílu týmu, který se dokáže bleskurychle vzchopit a během tři minut vyrovnat? To už stojí za řeč! Lišany šly ihned za vyrovnáním a brzo se dočkaly kontaktní branky. Centrovaný míč si velmi smolně srazil do vlastní branky rybičkou Juna - 1:2. Tento vlastenec domácí nakopl a v 10. minutě bylo srovnáno. Po pár soubojích se dostal k míči nedaleko rohového praporku Roušavý, navedl si jej k vápnu a na protější tyč zahřál zejména domácí fanoušky - 2:2.

 

Takový začátek jsme snad na okrese ještě neviděli. Poté se hra přelévala od vápna k vápnu. Do další výraznější šance Hamouz vysunul Roušavého, toho ale vychytal Abrahám. Po souboji u lajny, který hosté brali jako nedovolený, ale sudí Vodrážka byl jiného názoru, si to do vápna namířil Haifler. V dobré pozice mu zakončení ale nesedlo a hostující svatyni neohrozil. Na druhé straně připravil palebnou pozici Urban pro Lodera, který zpoza vápna donutil vytáhnout Z. Řepku míč letící pod břevno. A když Hildebrand nevyužil slibný únik, poločas se dohrál mezi vápny a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Lišany bez odpovědi

Bylo jen otázkou, zda druhý poločas nabídne stejně divoký vstup jako první dějství. Ve 47. minutě to tak vypadalo. Jůna si našel odražený míč a volejem jej poslal mimo. Stejný hráč se ale nenechal odradit neúspěchem a o minutu později ze své dílny vyslal krásnou střelu ze střední vzdálenosti, kterou nachytal Z. Řepku a vymetl protější roh domácí svatyně - 2:3. Pokud by se hlasovalo v anketě o gól sezóny, měli bychom horkého kandidáta.

 

Po pár minutách mělo Městečko další slibnou šanci. Přímý kop ze středni vzdálenosti vzal na sebe T. Loder a jeho pokus přes zeď musel na poslední chvíli vytahovat lišanský brankář na roh. Po hodině hry se probíjel do vápna Drapák. Mladičký fotbalista ustál dva souboje ve vápně, prošel přes svě strážce a svým zakončením orazítkoval tyč. Pár šancí soupeře Lišany přežily, ale Ohnivci bušili do svého soka i nadále. A dočkali se.

 

V domácí šestnáctce byl k vidění souboj Zelenky s jedním z domácích hráčů, po kterém zazněla píšťalka hlavního sudí a jeho pravice mířila na značku pokutového kopu. K tomu se postavil T. Loder a zkušeně proměnil - 2:4. Druhý poločas se nevyvíjel pro domácí hráče vůbec dobře. Po špatném začátku přišly dvě inkasované branky a až po nich se zelenobílí vzchopili a chtěli se zápasem něco udělat.

 

Obrovskou příležitost k tomu měl v 71. minutě po chytrém dloubáku Mutinského za obranu Roušavý, ale jeho střelecký pokus zastavila tyč. Domácí se nadále chtěli dostat do svého soupeře, ale defenziva Městečka působila kompaktně a další ohrožení branky nepřipustila. V závěru přidali hosté pojistku. Lišany smířeny se svým osudem nechaly na zadní tyči volného Hegera, který předběhl svého strážce a centrovaný míč ze standardky poslal za Z. Řepku - 2:5. Na okresní poměry velmi dobré utkání tak skončilo vítězstvím Městečka, které je na jaře stoprocentní. Lišany si na další výhru budou muset počkat.

 



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Doufali jsme v lepší výsledek zápasu. Ale po pár minutách prohrávat o dvě branky, to moc pozitivního nepřinášelo. Naštěstí v 10. minutě bylo srovnáno. Škoda, že jsme nevyužili další šance v prvním poločase a zápas mohl být rozhodnutý. O poločas jsme nabádali, at nezačneme stejně vlažně, ale opak byl pravdou. Nedostoupili jsme Jůnu a ten se krásně trefil. My jsme mohli korigovat Roušavým, ale trefil pouze tyč a k nějakému většímu tlaku jsme se druhý poločas skoro ani nedostali. Hosté vyhráli zaslouženě a gratuluji jim k bodům.

SK Ohnivec Městečko
Stanislav Jansa, trenér: Po divokém začátku jsme měli soupeře na lopatkách. Běžela 10. minuta a domácí dokázali naše dva góly dotáhnout a vyrovnat. Během prvního poločasu nás podržel brankář a další góly už nepadly. Ve druhé půli jsme šli rychle do vedení, které jsme následně pečetili z penalty a v závěru přidali poslední pojistku.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , L. Hanzl [-] (73. P. Ledvinka [-] ) , J. Hildebrand [-] , V. Hamouz [-] , V. Mutinský [-] (80. J. Trešl [-] ) , D. Roušavý [-] , M. Medřický [-] , T. Hrbek [-] , L. Řepka [-] , J. Feher [-]

SK Ohnivec Městečko
J. Abrahám [-] - V. Prokop [-] , J. Urban [-] , J. Hadrava [-] , D. Jun [-] , T. Heger [-] , T. Loder [-] , J. Vician [-] , V. Zelenka [-] , J. Jůna [-] , F. Drapák [-]

ŽK: 19. V. Mutinský , 57. D. Roušavý - 53. J. Vician , 53. F. Drapák .
Hráči zápasu: J. Abrahám , J. Vician , J. Urban .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - SABO Jiří, JASANSKÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Adam Mašek
Tip experta: výhra domácích

Pro mě šlágr kola skončí vítězstvím domácích.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Předseda klubu, Administrátor klubu - TJ Čistá | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích