2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.11.2015 10:15

15.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tábor i díky rychlé brance Peterky porazil doma Benátky


Branky


0

Momentálně jsou v tabulce sousedy, ve vzájemném zápase si ale rozhodně nic nedarovali! Benátky přijely na půdu Táborska s touhou po třech bodech, už od úvodu zápasu se ale musely oklepávat z gólového šoku, který přišel dříve, než se stihli hráči pořádně zapotit. Rychlá branka nakonec Tábor nakopla dost na to, aby dotáhl k vítězství celý zápas a to i přesto, že Benátky odehrály jeden ze svých dosud nejlepších zápasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod znamenal pro hosty šok

Jak už bylo předznamenáno výše, skóre se na jihu Čech přepisoval takřka záhy po úvodním hvizdu. Jan Peterka si naběhl mezi dva hostující obránce a zkušeně zakončil kolem brankáře Michni – 1:0. V jedenácté minutě pak mohl vedení ještě navýšit Rabiňák, s jeho pokusem si už ale hostující brankáře dokázal poradit. Táborsko se zdálo rychlým vedením trochu ukolíbané a to byla voda na mlýn hostí. Ti se tak do svého soupeře zakousli a velké šance na sebe nenechaly dlouho čekat. V dobré příležitosti se ocitl Kubista, který ač v ideální pozici nedokázal zamířit dostatečně přesně.  Minutu na to mohl jeho zklamání napravit kapitán Benátek Škarecký, který se řítil sám na brankáře Bojčuka. Ani on nedokázal trefit branku. A když už se mu to o něco později podařilo, ztroskotal právě na připraveném strážci táborské svatyně. Tlak hostí však i přesto pokračoval dál a k zakončení se dostal i tradiční střelec Benátek Michal Sedláček. I s jeho pokusem si poradil Bojčuk. Domácí se jen bránili a po necelé hodině hry málem využili jeden ze svých protiútoků. Kočí se dostal v úniku do dobré pozice a vzdálenější tyč minul jen velmi těsně. Táborsko tak těsné vedení udrželo i do poločasové přestávky.

O bodech rozhodl svým gólem Nohava

Hned na úvod druhého poločasu pořádně prověřil Bojčukovu pozornost jeho spoluhráč Kotrba, který při malé domů málem rozvlnil síť ve vlastní brance. O vyrovnání se tak postaral až v padesáté druhé minutě Michal Sedláček, který zužitkoval přihrávku z pravé strany od Kubisty – 1:1. Pár minut na to mohl obrat dokonat Škarecký, jehož pokus ale nakonec skončil těsně vedle. Tou dobou už domácí pochopili, že slibně nastartovaný zápas nespěje ke šťastnému konci a začali znovu přidávat do kroku. Byl to opět Kočí, kdo jejich útočné snažení zosobnil, jeho pokus však letěl přímo doprostřed branky na připraveného Michňu. Slovo si tak znovu vzali hosté, konkrétně pak Kubista, který zakončil dobře, na dobře chytajícího Bojčuka to ale bylo stále málo. Ten se pak musel předvést i při úniku Synka z levé strany, proti kterému včas vyběhl. Ještě jednou se pak musel brankář domácích vytáhnout a to proti zdaleka ne první střele Michala Kubisty. Tentokrát ji Bojčuk za použití všech svých sil vyrazil nad břevno. Benátky tak z mnoha svých šancí dokázaly využít pouze jednu a už velmi brzy je za to měl stihnout trest. O ten se postaral těsně před koncem zápasu Nohava, který si naběhl k zadní tyči na centr Kotrby a nemýlil se – 2:1. Pro hosty byl takový vývoj zápasu samozřejmě zdrcující, nicméně fotbal se ještě pořád hraje na branky a ne na šance, tuto hořkou pilulku si tak Benátečtí musel chtě nechtě vychutnat. Domácí tak vytěžili v podstatě z minima maximum. A tím maximem rozumějme tři body.

Autor textu: František Jaroš



Ohlasy k zápasu


FC MAS Táborsko B
Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: Dnešní utkání mělo velmi dobrou fotbalovou úroveň. Nezachytili jsme první soupeřův nákop, kdy celou naší obranu přeletěl míč a domácí se ujali vedení. V prvním poločase jsme hráli velmi dobře, kombinovali jsme, vypracovali jsme si dvě vyložené brankové příležitosti a i další střely. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Paradoxně ve druhé půli již naše hra nebyla tak kvalitní. Vyrovnali jsme po soupeřově ztrátě. V tu chvíli jsme opět měli převahu. Měli jsme smůlu, kdy domácí gólman vyrazil naši střelu na spojnici břevna a tyče. Poté po banálním nákopu do pokutového území jsme šest minut před koncem inkasovali rozhodující gól. Domácí vyhráli šťastně, my jsme měli minimálně na remízu. Pokud nedáme dvě nebo tři stoprocentní šance, těžko můžeme pomýšlet na bodový zisk. Právě z toho jsem nejvíce zklamán.

SK Benátky nad Jizerou
Trenér Táborska "B" Josef PLETICHA: Na umělé trávě se hraje zcela jiný fotbal. Bohužel, nedá se s tím nic dělat. Podzimní období tomu napovídá, musíme se s tím srovnat. Povedlo se nám vstřelit rychlou branku, čímž jsme soupeře zaskočili. Poté Benátky převzaly iniciativu a tlačily nás. Z jejich tlaku jsme mohli inkasovat. Před druhou půlí jsme si v kabině něco řekli, bohužel nám to příliš nefungovalo. Nicméně se štěstím jsme přestáli několik soupeřových situací. I my jsme si ale vypracovali nějaké šance. Jak jsem již říkal, na tomto terénu může zápas dopadnout jakkoliv. Rozhoduje jedna branka a to se dnes potvrdilo. Jednoznačně jsme byli šťastnějším týmem.



Sestavy


FC MAS Táborsko B
D. Bojčuk [-] - M. Slepička [-] (86. J. Vavřina [-] ) , J. Peterka [-] (76. J. Stoszek [-] ) , V. Kotrba [-] , A. Kočí [-] (90. T. Kukučka [-] ) - T. Froněk [-] (90. M. Novák [-] ) , J. Chotovinský [-] , L. Turek [-] , J. Navrátil [-] - J. Rabiňák [-] (59. P. Nohava [-] ) , J. Smetana [-]

SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Sedláček [-] (89. M. Korec [-] ) , A. Křapka [-] , M. Borovička [-] , V. Kubista [-] - M. Škarecký [-] (76. J. Sudek [-] ) , M. Karásek [-] , M. Sedláček [-] , S. Smetana [-] - M. Horák [-] , P. Klain [-] (67. J. Synek [-] )

ŽK: 40. M. Škarecký , 72. V. Kubista , 84. M. Sedláček .
Místo: Kvapilova UMT. Počet diváků: 150. Rozhodčí: Košan Martin - Mudra Zdeněk, Szikszay Ladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.