2:1
(2:0)
46. R. Iliev
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.08.2019 17:00

4.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Z okresního derby nakonec všechny body přece jen bral domácí Tatran


Branky


5. J. Sova , 20. M. Fischer - 46. R. Iliev
22

Obě okresní derby v minulé mistrovské sezóně v I. A třídě ve sk. A skončila smírně (na podzim ve Lhenicích 1:1, na jaře v Prachaticích 2:2). Tentokrát v tom letošním, prvním na vítězství dosáhli domácí, Prachatičtí, i když Lheničtí povětšinou měli více ze hry, byli častěji v držení míče, ale chyběla jim u soupeřovy šestnáctky větší kreativita i přesnější střelecké zakončování, na což doplatili, na rozdíl od produktivnějších domácích, co dokázali, za pozorné defenzivy, z podstatně méně příležitostí k zakončení vstřelit dvě branky, jimiž rozhodli o zisku tří bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Hned v samém úvodu utkání (v 5.´) šli domácí přesnou Sovovou střelou zpoza šestnáctky do vedení (1:0) . Nedeprimovaný hostující tým obdrženou brankou odpověděl (v 8.´) gólovou šancí Balici, který, ač sám před gólmanem Forejtarem, ji neproměnil, stejně tak, jako i v 15.´, po Prenerově uličce, kdy zase pro změnu strážce domácí branky byl v jeho šanci u míče dříve, aby následně (v 16.´) Ryšánek z trestného kopu za faul orazítkoval břevno Forejtarovy branky a v 19.´, po Pořádkově nahrávce, pálil opět Balica mimo tyče. Gólově neefektivní hru hostí ztrestal (ve 20.´) druhou brankou Fischer (2:0), a to po předchozím vyhraném hlavičkovém souboji jeho týmu. Lheničtí i při dvougólové ztrátě na soupeře pokračovali ve snaze po ztečení jeho branky. Ve 37.´, po Balicově centru do vápna, hlavičkoval Pořádek nad břevno, když týž hráč o dvě minuty později, tentokrát po Prennerově nabídce, sice dopravil míč do sítě, ale gól pro ,,ofsajd“, uznán nebyl. Ve 40.´však přežili velkou gólovou šanci ,,Tatraňáků“, kdy jen díky skvělému zázraku gólmana Dvořáka neinkasovali třetí branku. Ještě do konce poločasu (ve 42.´) mohl lhenický tým snížit pro něj nepříznivý stav, ale Pořádek, po Bumbově nahrávce a následném uvolnění, nezamířil ve střelecké koncovce přesně, podobně jako i ve 45.´, po Ryšánkem nakrátko rozehraném trestném kopu, Beran.

 

 

Druhý poločas

Oč Lheničtí usilovali po celý průběh prvního poločasu, naplnil Iliev hned v počátku toho druhého, když ve 46.´s důrazem dotáhl Prennerovo vybídnutí k zakončení ke kýženému gólu (2:1) . Ve 49.´zase ohrozili, po centru zleva, lhenickou branku ,,Tatraňáci,,, ale jejich střela těsně minula cíl. 55.´přinesla vydařenou lhenickou akci na jeden dotek se zakončovatelem Málkem, do ,,černého“, ale nezamířil. V 68.´byli hosté blízko vyrovnání z Ryšánkova trestňáku, za faul na Pořádka, balón ani tentokrát v síti neskončil.

 

S blížícím se závěrem hostující tým zvyšoval útočnou snahu, leč srovnat na 2:2 se mu nedařilo přes pozornou domácí obranu pří menší nápaditosti u šestnáctky k jejímu překonání a nepřenému střeleckému zakončování. A tak zůstaly nevyužily možnosti ke srovnání brankového stavu, jako ta Ilievova (v 88.´) se zakončením na přední tyč, či v 90.´ Pilátova hlavou po rohovém kopu. Lheničtí v derby na body nedosáhli, i když k nim měli blízko.

 

AUTOR: J. BUMBA



Ohlasy k zápasu



SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): „Šli jsme do zápasu s určitým záměrem a dá se říci, že se nám celkem dařilo jej plnit celý první poločas. Podstatnou vadou bylo, že se hned na samém začátku trefil krásně z 20 m nejlepší hráč domácích Sova a poté po naší chybě i Fischer. My jsme své šance Balicou neproměnili a Ryšánek nastřelil pouze břevno. Když jsme snížili Ilievem, věřil jsem, že domácí přetlačíme, bohužel naše zjevná snaha končila většinou před vápnem, na útočné polovině nám opět chyběla větší kvalita. Domácí hrozili vlastně jen z brejků, ale byli efektivnější, náš tlak k vyrovnání nevedl, škoda, Pilát mohl v samém závěru z malého vápna srovnat. Nemohu hráčům upřít snahu a bojovnost, prohrát jsme si nezasloužili, ale něco tomu chybí, snad to zlomíme v následujícím domácím zápase, už by to bylo třeba.“



Sestavy


FK Tatran Prachatice
V. Forejtar [-] - J. Tesař [-] (63. R. Kunc [-] ) , J. Růžička [-] , R. Mráz [-] (55. F. Kolda [-] ) , M. Fischer [-] , J. Šandera [-] (57. J. Hrbek [-] ) , J. Fürbach [-] (92. T. Ryšánek [-] ) , M. Juroš [-] , J. Lukeš [-] , J. Sova [-] (88. M. Janošťák [-] ) , P. Škopek [-]

SK Lhenice
J. Dvořák [-] - P. Bumba [-] , F. Funda [-] , D. Kiš [-] (39. R. Iliev [-] ) , K. Ryšánek [-] - J. Málek [-] (61. M. Mahák [-] ) , T. Tůma [-] (74. D. Trojan [-] ) , J. Beran [-] - R. Pořádek [-] , P. Prenner [-] (68. V. Pilát [-] ) , T. Balica [-] (77. J. Prenner [-] )

ŽK: 60. M. Juroš , 64. J. Lukeš - 43. R. Pořádek , 43. F. Funda , 51. P. Prenner , 91. K. Ryšánek .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: DIMITROV Nikolaj - LEIŠ Filip, RYNEŠ Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Domácí potřebuji body...

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Viktor Kadlec
Tip experta: výhra domácích

Oba týmy mají po jednom bodu a tak oba budou chtít vyhrát. Prachatickému Fischerovi to letos zatím střílí a tak věřím, že Prachatice zápas doma zvládnou a vyhrají.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích