Ve šlágru 18-tého kola rozhodovaly o vítězi až pokutové kopy


Branky


10

Šlágr kola se odehrál mezi prvními Blovicemi a druhými Dobřany. Celkem pěkná divácka kulisa - 200 lidí, vidělo v zápase čtyři góly, dvě červené karty a posléze i penaltový rozstřel. Blovice záváhaly a neodskočily v tabulce Dobřanům na rozdíl devíti branek. Dva mistrovské body zůstaly dnes doma

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opatrný první poločas

Za krásného sluného dne se sehrál šlágr kola. Momentálně první Blovice vyzvaly druhé Dobřany. Že je tento zápas velmi důležitý si uvědomovala obě mužstva a od prvních minut k tomu i tak přistupovala. Prvních patnáct minut nebylo, kromě kombinační hry a sem tam nějaké střely z větší dálky, nic vidět. Střelecky potentní domácí z minulých zápasů se chtěli prosadit i v tomto zápase a být tím týmem, který vstřelí první branku. Skvěle organizovaná obrana hostů jim to však nedovolovala a dařilo se ji ji jakýkoliv náznak útočných aktivit soupeře již v zárodcích utlumit a přerušit. Hosté když viděli, že aktivita domácích není nikterak obrovská, tak postupně začali přebírat aktivitu na svojí stanu a začali podnikat výlety do domácí obrany a dostávat se do šancí. Nejvíce nebezpeční byli hlavně z křídelních prostorů. Jměnovitě mladé pušky Šabata Radek a Parouz, kteří skvěle větrali soupeřovu zálohu. V 16 minutě, po jedné takové křídelní akci otřel svoji střelu Merhaut o tyč domácí branky. Hned za dvě minuty si na pěkný centr naskočil Rous a brankář domácích měl co dělat, aby tento pokus zlikvidoval. Postupně se do útočení začali zapojovat i oba beci a skvěle posílali centry do vápna soupeře. Po jednom takovém centru zleva, který vymyslel Martin Houdek, zakončoval jeho bratr Vašek, ale domácí golman skvěle zareagoval a nenechal hosty jít do vedení. Jak se blížil konec poločasu, aktivita hostů byla stále o něco větší a vyústila tvrdou střelou Martina Houdy z velkého úhlu do horní části břevna. Hned na to se hostující Vašek prosmykl mezi stopery, překonal brankaře, ale jeho střela pouze lízla vnější stranu pravé tyče. Jak to tak bývá - nedáš dostaneš. Ve 44. minutě po nedorozumění hostujících hráčů v záloze poslal domácí hráč jednoduchý pas do strany, kde se objevil domácí Kydlíček a nezaváhal - pěkno ustřelou poslal domácí do vedení - 1:0! Nutno podotknout, že to byla velmi studená sprcha pro hosty. S tímto skóre se šlo v poločase i do kabin.

 

2 červené karty, tři branky

Durhý poločas začal stejně jako šestnáctá minuta v prvním poločase. Hosté chtěli vsítit branku a proto byla potřeba vetší aktivita, která se jim dařila. Hned ve 47. minutě si po faulu míč postavil před vápnem hostující Šeba a mohlo být vyrovnáno. Svůj pokus skvěle zatočil z pravé strany do branky a domácí brankař s vypětím všech sil kolenem míč odrazil do bezpečí. To byl asi impuls pro domácí, kteří se nechtěli enchat zahanbit a podnikli nebezpečný výlet do obrany hostů, ale jejich nebezpečné počínání nakonec nedokázali zužitkovat. Šance na odskočení o dva góly byla cítit ve vzduchu, ale domácí borci odmítli vstřelit branku. Nebyl do však dostatečný trest, v 55. minutě se nechal po druhé žluté kartě poslat do kabin předčasně domácí Schovánek, který jistě nepotěšil trenéra, protože první žlutou kartu dostal právě pět minut před druhou. Domácí oslabeni se lehce zatáhli, čehož využil soupeř. V 56. minutě se ocitl na malém vápně s míčem skvěle hrájící Houdek, ale domácí brankař opět skvělým zákrokem nenechal hosty vyrovnat. Trenér provedl střídání a na hriště poslal čerstvou krev. Do hry se dostal Tomáš Matoušek a nutno říci, že byl celkem hodně vidět hned od prvních vteřin. Hned v 64. minutě si obhodil domácího hráče, zatáhl míč po pravé straně a centrem našel přímo Vaška Houdka, který trefil tyč tak šikovně, že se míč od ní odrazil přímo do branky - 1:1! V 75. minutě vystřelil velmi tvrdě Matoušek, brankař střelu vyrazil pouze před sebe na nohy nabíhajícímu Martinu Houdkovi a ten tvrdou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě a hosté se tak ujali vedení 1:2! Domácí potřebovali nutně zabrat a hlavně to nevzdat. V 77. minutě se domácí hráč ocitl před Šabatou, ale ten stačil zaregovat a míč za svá záda nepustil. Hned na to se vyrovnaly síly na hřišti. Zdvořálek po druhé kartě musel za Schovánkem do sprch a tak se hrálo deset na deset. Už to mělo být pro hosty varováním. Běžela 87. minuta a na hostující obranu byl nakopnut dlouhý míč. Ten propadl mezi stopery a přímo na nohu nabíhajícího Tušeka, který nedal brankaři žádnou šanci, vyrovnáno - 2:2! V závěu se dostal ještě do velké příležitosti Radek Šabata, po akci Matouška a Houdka, ale výsledek již nezměnil.

 

Uspěšněnší domácí tým

Dobřany byly v penaltovém roztřelu úspěšnější. Jejich nervy byly pevnější a proměnily všechny penalty. Blovice jednou zaváhaly a tak si dnes odvážejí pouze 1 bod, který ale v konečném zúčtování může být klidně velmi důležitý.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát - trenér: Dnes byl, z mého pohledu, zcela rozdílný obraz hry oproti minulému zápasu. Hromadu věcí jsme si v týdnu s hráči vyříkali. Kluci se dnes rvali o výsledek, předvedená hra se musela nejen divákům líbit, avšak na krásu se nehraje, hraje se na góly. A těch jsme měli dát více, zasloužili jsme si to. Proto jsem trochu zklamán, ale budeme dále pracovat na tom, abychom konečně více šancí přetavili v branky. Soupeř nám udělil lekci z produktivity. Pochvalu si zaslouží dnes více hráčů, především ti, kteří měli největší podíl na vstřelených brankách a tlačili se do šancí. Ale hlavním činitelem se ukázal střídající hráč - Tomáš Matoušek, jenž připravil obě branky a byl pro soupeřovu obranu hodně nebezpečný.



Počet diváků: 200. Rozhodčí: Mudra Zdeněk - SOBOTA Jaroslav, MASEC Iosip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
21. 4. 2019 19:42
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tomáš Vodička

Expert: Martin Prokeš
Tip experta: remíza

Na tento zápas bych se rád jel podívat. Bude to velmi taktická hra, ve které neuvidíme moc branek a o vítězi rozhodnou až penalty.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích