V. Švec 26.
1:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 16:30

16.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nepomuk "B" na jaře zatím bez výhry, Merklín si dvěma góly v druhém poločase připsal tři body do tabulky


Branky


26. V. Švec - 12. L. Bláha , 67. I. Yankov , 72. J. Liška
9

Nepomuk "B" funguje jako rezervní tým pro "Áčko" a dá se předpokládat, že může i někdo právě z "A" týmu vypomoci v zápasech rezervy. S tímto vědomím vždy přichází i soupeř k zápasu. Rezerva Nepomuku však nebývá v posledních zápasech doplňována borci z "A" týmu a možná ji občas právě chybí ten rozdílový hráč, který by přispěl k výhře týmu. Merklín v minulém zápase utrpěl porážku se Stodem a tak měl dnes o to větší odhodlání ukázat, že umí fotbal hrát také.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

O poločasu se šlo do kabin za nerozhodného stavu

Zápas začal zlehka, stejnou aktivitou na obou stranách, když postupně obě mužstva střelami z větší vzdálenosti vyzkoušela pozornost soupeřových golmanů. Oba si tak v zápase poprvé bezpečně šáhli na míč a určitě jim to vneslo klid do rukavic. V úvodu to tedy bylo se šancemi na obou stranách celkem vyrovnané. Běžěla 12. minuta a balón si zpracoval hostující Bláha a svým pokusem nedal domácímu Flanderovi šanci - 0:1! Následovalo pár střeleckých pokusů domácích, které byly zblokovány na rohový kop. Z rohového kopu přišel vždy ostrý centr do vápna hostů, ale obrana si s ním poradila a spolehlivě odkopla a ubráníla svojí branku. V 26. minutě se osmělil domácí Švec, který svým zakončením překonal hostujícího golmana a vyrovnal tak skóre zápasu - 1:1! Zbývajících dvacet minut se neslo v duchu prvních dvaceti minut, kdy hra byla celkem vyrovnaná a když nějaký tým zahrozil protiútokem, byl přerušen obranou. Je potřeba také říci, že ač se hosté obávali toho, že by domácí mohli nasadit nějaké borce z "A" týmu, nestalo se tak a naopak nastoupilo dohromady 5 dorostenců, když tomu nejmladšímu v bráně nebylo ještě ani šestnáct let. První poločas tedy skončil stavem 1:1 a byl to poločas, který byl celkem z obou stran vyrovnaný. 

Merklín v druhém poločase rozhodnul v rozmezí pěti minut

Do druhého poločasu hostující trenér přeskupil rozestavení týmu, což se posléze ukázalo jako velmi dobrý tah, protože si hosté za druhý poločas vytvořili hodně šancí, když nakonec dvě proměnili i v branky. Domácí za celý druhý poločas pouze jednou ohrozili hostujícího golmana a převaha byla tak znát na straně Merklínu, ale Ti do 67. minuty nedokázali svojí převahu přetavit v tolik chtěný gól. V 67. minutě zazmatkovala obrana domácích a po chybě se k balónu dostal Yankov a překonal s přehledem dorostence Flanderu - 1:2! Neuběhlo ani pět minut a skóre se měnilo znova. Po faulu domácího hráče před hranící velkého vápna se hosté ujali přímého kopu, který zužitkovali náramně a Liška se mohl běžet radovat - 1:3! Byla to však fáze hry, kdy byli po dvacet minut paradoxně lepšími domácí hráči, ale fotbal se hraje na branky a tu domácí nevsítili. Když už se pěknou kombinací dostali před velké vápno soupeře, ukopla jím balón hostující obrana nebo akce skončila nepřesnou střelou mimo branku hostujícího golmana. Domácí se po třetím gólu již nedokázali vrátit do zápasu a nějak ho zdramatizovat. Víc se toho v zápase už neudálo a tak rozhodčí ukončil zápas za stavu 1:3 pro Merklín!



Ohlasy k zápasu


FK Nepomuk B
Martin Baran: Hosté byli dnes lepší a proto si odvezli tři body. My jsme rádi, že se dnes zapojilo do hry pět dorostenců a žádný z nich nijak nezklamal, ba dokonce teprve patnáctiletý Flandera v brance podal solidní výkon, když zneškodnil pár slibných šancí hostujícího týmu.

TJ Sokol Merklín
Jaroslav Kubeš - trenér: Šli jsme do zápasu s tím, že soupeř možná posílí některými hráči z Áčka, ale tak se nakonec nestalo. První poločas byl celkem vyrovnaný na obou stranách a skončil zaslouženou remízou. V druhém poločase jsme začali být více aktivními, naše hra byla lepší a myslím si, že jsme dnes zaslouženě vyhráli a odvezli si tři mistrovské body. Snažili jsme se hrát technicky a předvedená hra byla dnes určitě daleko lepší než minulý týden. Nejradši bych dnes vyzvedl výkon celého mužstva, protože je to hlavně týmová hra a kluci dnes makali a bojovali všichni.



Sestavy


FK Nepomuk B
M. Flandera [-] - P. Panc [-] (66. J. Junek [-] ) , J. Vokurka [-] , A. Viktora [-] (75. P. Mach [-] ) , M. Dušek [-] (41. F. Mareš [-] ) , V. Švec [-] (78. J. Červený [-] ) , J. Martínek [-] , J. Polívka [-] (15. J. Viktora [-] ) , P. Váňa [-] , V. Janoch [-] , J. Ticháček [-]

TJ Sokol Merklín
J. Liška [-] - L. Bláha [-] , J. Liška [-] , T. Bešta [-] , O. Haník [-] , J. Klíma [-] , M. Voráček [-] , M. Balák [-] , D. Wild [-] , I. Yankov [-] (87. S. Žižka [-] ) , D. Marek [-]

ŽK: 45. J. Martínek , 51. P. Váňa , 57. J. Vokurka , 74. A. Viktora - 14. M. Voráček .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: Lažánek Karel - BARAN Martin (N), VOPIČKA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tomáš Vodička

Expert: Jakub Mareček
Tip experta: výhra domácích

Nepomuk nevstoupil do jara zrovna dobře, jedna prohra a dva body po remíze se Zdemyslicemi. Myslím si, že tentokrát nad Merklínem vyhrají, ale dost se u toho zapotí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích