Tornádo zvládlo souboj o šesté místo lépe


Branky


56. V. Krliš , 66. M. Furár (p.) - 20. P. Filmak
11

Hradiště hrálo třetí domácí zápas v řadě a opět postavil proti svému sousedu v tabulce. Sparta, čili UNION byl o jednu pozici a jeden bod před Tornádem. Zápas tak byl přímým bojem o šesté místo v tabulce, jelikož již brzy odpoledne zvítězil Rapid na hřišti Litic 2:1. V sestavě Hradiště tentokrát chyběli nepřítomní Martin Valeček s Janem Biharym a nemocný Filip Šperl.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté šli do vedení

Václav Krliš se už ve druhé minutě natlačil před beka hostí a byl faulován. Trestný kop Tomáše Beránka pak mířil na zadní tyč tak, aby jej případně mohl někdo tečovat. Nestalo se tak a golman Stuchl míč lapil. Hosté se dostali do prvního zakončení o dvě minuty později, ale i Petr Bejček byl pozorný. V 7. minutě přihrál Martin Beránek Tomášovi Beránkovi a jeho ránu vytáhl Stuchl nad. Po rohu pak střílel Ondra Pytlík, ale jeho rána byla obranou hostí zblokována. Pak ale Hradiště při autovém vhazování hostí špatně rozebralo hráče a přestože byli ve vápně v početní převaze, nebylo pro osamoceného Filmaka problémem otevřít skóre zápasu - 0:1.

 

Z následného tlaku Hradiště vytěžilo jen sérii rohových kopů, ze kterých ale bránu hostí příliš neohrozili. Hra pak byla v poli vyrovnaná a do půle stojí za zmínku snad jen Vávrova střela nad bránu hostí a Dendisův průnik, který ale zakončil nepřesnou přihrávkou na Vaška Krliše. Golman Bejček byl v zákrocích jistý a tak se již skóre nepohnulo. Patrně nejzajímavějším okamžikem zbytku první půle byl Stuchlův douhý výkop od brány po naší střele mimo. Při takovémhle rozehrání totiž není ofsajd ( stejně jako při autovém vhazování ) a hosté se tak málem dostali do nebezpečného brejku. Jelikož toto pravidlo není příliš v permanenci, spousta přítomných spílala sudím. Ale ti byli zcela přesní a situaci posoudili perfektně. Navíc hlavní rozhodčí vše okamžitě i vysvětlil a utnul tak případné emoce.

 

Domácí otočili

Do druhého poločasu vstoupilo Hradiště aktivně a zatlačili soupeře před bránu. Patrik Kočí a Martin Furár ještě ve svých šancích neuspěli. Na druhé straně se výborně vrátil Karel Dendis, který zmařil brejk soupeře. V 56. minutě se již Tornádo radovalo z vyrovnání a to po pěkné fotbalové akci. Patrik Kočí vybojoval ve středu hřiště balon, poslal jej kolmicí na Tomáše Beránka, který parádně podél brankové lajny předložil míč úplně volnému Václavu Krlišovi, který se zblízka do odkryté brány nemýlil - 1:1.

 

Aktivní Patrik Kočí pak opět neuspěl se střelou a tak musel jako správný kapitán zasáhnout Ondra Pytlík. Po autovém vhazování se dostal do vápna, kde byl hostujícím obráncem faulován a sudí ani na vteřinu nezaváhal - penalta a další příležitost pro jejich exekutora Martina Furára. Na jeho přesnou a tvrdou střelu k tyči neměl Stuchl nárok a Hradiště šlo do vedení - 2:1.

 

O to mohli přijít o pár minut později, když hostující Chmelík zkusil překvapit Bejčka od půlící čáry. Golman byl ale pozorný a balon nepříjemně kopnutý "do sluníčka" vytáhl nad břevno své brány. Na druhé straně mohl vedení Hradiště navýšit Patrik Kočí, ale v samostatném postupu na bránu soupeře se projevilo nerovné hřiště, když se mu balon rozeskákal tak, že nedokázal ani zakončit. V 73. minutě měli Hradišťští ještě větší šanci. Tomáš beránek "zapnul turbo", z obránce udělal statistu a šli do vápna v přečíslení 4 na 2.

 

Furárovu střelu ale obránce tečoval mimo branku. Vše se Hradišti mohlo vymstít v 82. minutě, když se po výborném Bejčkově zákroku míč dostal k osamocenému hráči hostí. Bejček se navíc srazil s Kubou Ženíškem a nemohl již zasáhnout. Útočník hostí již usměrňoval balon do odkryté brány, ale kapitán Ondra Pytlík opět potvrdil své kvality a na poslední chvíli míč směřující do brány zblokoval. To byl po vybojované penaltě jeho druhý zcela zásadní počin v zápase. Ke konci se hosté snažili o vyrovnání, ale zajímavé pozice k rozhodnutí měli po přihrávce Honzy Ruckého Tomáš Beránek a v nastavení i střídající Marek Drahoňovský. Obě příležitosti ale zůstaly nevyužity a kluci si střelný prach pošetřili do dalších zápasů.

 

Autor: Tomáš Květoň



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plzeň - Hradiště
Tomáš Květoň, asistent trenéra: Zápas jsme výsledkově zvládli na výbornou a po poločasovém vedení Sparty jsme zápas dokázali především díky bojovnosti otočit. Fotbal sice moc krásy nepobral, i když naše vyrovnávací branka padla po parádní akci. Takovéhle vítězství je nakonec i cennější, protože vyhrát, když se vše daří je jednoduché. Ale otočit herně vyrovnaný zápas v němž se příliš nedaří je důkazem o síle mančaftu. Z naší strany byla druhá půle lepší, než první poločas a rozdílovým hráčem byl tentokrát náš kapitán Ondra Pytlík.

TJ Union Plzeň
Petr Starý (vedoucí mužstva): Znovu se ukázalo, kdo má v naší soutěži asi největší výhodu domácího prostředí. První poločas byl vyrovnaný, šance byly na obou stranách, my jsme si jich vypracovali možná o něco víc. Dali jsme ale jen jeden gól a po přestávce na to doplatili. Hradiště to z kopce umí, ve druhém poločase bylo určitě lepší a bylo jen otázkou času, než otočí skóre. To se nakonec taky stalo a přestože jsme ještě měli jednu stoprocentní šanci na vyrovnání, je naše prohra asi zasloužená.



Sestavy


TJ Sokol Plzeň - Hradiště
P. Bejček [-] - P. Kočí [-] (78. M. Drahoňovský [-] ) , D. Vávra [-] (60. D. Červený [-] ) , V. Krliš [-] (87. J. Rucký [-] ) , M. Furár [-] , K. Dendis [-] , V. Pikhart [-] , O. Pytlík [-] , T. Beránek [-] , M. Beránek [-] , J. Ženíšek [-]

TJ Union Plzeň
V. Stuchl [-] - T. Rojík [-] , P. Šimana [-] , O. Jakoubek [-] , Z. Chmelík [-] (75. K. Knaf [-] ) - D. Filip [-] (68. M. Čopan [-] ) , P. Filmak [-] , J. Jindra [-] , M. Hořánek [-] , P. Šimana [-] - D. Kalaš [-] (46. K. Kučera [-] ) -

ŽK: 30. Z. Chmelík .
Hráči zápasu: M. Furár - P. Filmak .
Počet diváků: 88. Rozhodčí: Buša Milan - ŠNAJDR David, MYTISKA Leoš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj - TJ Union Plzeň | Plzeňský | Plzeň - Město
Hodnocení úrovně zápasu: 5
Rozhodčí - Buša Milan: 9
Hrací plocha: 3
Zázemí: 7
Výkon domácích - TJ Sokol Plzeň - Hradiště: 6
Výkon hostů - TJ Union Plzeň: 5
Hráč utkání - hosté: Petr Filmak
Hodnocení úrovně zápasu: 7
Rozhodčí - Buša Milan: 10
Občerstvení - nápoje: 8
Občerstvení - jídlo: 9
Hrací plocha: 5
Výkon domácích - TJ Sokol Plzeň - Hradiště: 7
Výkon hostů - TJ Union Plzeň: 6
Hráč utkání - domácí: Ondřej Pytlík

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Duel, který bude velmi vyrovnaný. Domácí budou namlsaní z přesvědčivé výhry z minulého kola a věřím, že se štěstí přikloní k domácím.

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Administrátor klubu - TJ Plzeň-Litice | Plzeňský | Plzeň - Město

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích