Libodřičtí nestíhali odvracet nájezdy Velimských


Branky


80. M. Pánek - 10. A. Jehlička , 25. J. Zajíc , 50. J. Zajíc , 54. L. Hájek , 70. A. Srp
2

Těžký soupeř přijel do Libodřic. Velimští se prezentovali rychlou kombinační hrou a domácí borci nestíhali odvracet jejich útoky. Poločasový výsledek navýšili hosté krátce po pauze a o utkání bylo rozhodnuto.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velimští se prezentovali rychlou kombinační hrou a domácí borci nestíhali odvracet jejich útoky

Reportáž připravil Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu Velimi B

 

 

V sestavě udělal trenér Velimi Jirka Fogy Ptáček čtyři změny. Nejvíc se dotkly obrany. Mezi náhradníky si sedl M. Hrabal  a J. Kasal, do nominace se opět nedostal J. Svoboda a volno k pošetření zad dostal T. Milichovský. Na lavičku trenér posadil pět náhradníků. Osu mužstva tak tvořila zkušenost. Na stoperu R. Čepelák . ve středu pole J. Vlk  a v útoku L. Hájek . Okolo nich mělo běhat mládí, lépe řečeno hrát. V základu byli opět dva dorostenci, brankař D. Dejmek a záložník J. Ceral.

 

 

Už v týdnu před zápasem a pak přímo v Libodřicích jsem vyslechl několik rad a názorů směrem k soupeři. Také o hráčích, na které si máme dát pozor. To vše jsme samozřejmě věděli a hlavně to věděl náš Conte alias Ptáček. Pokud jsou tyto informace pravdivé, jak je možné, že jsou Libodřice poslední? Samozřejmě nic se nemá podcenit, ale máme tým, který si jede pro tři body.

 

 

Utkání začalo takovým oťukáváním kolem středového kruhu. Ani do soubojů se nijak nechodilo. To trvalo asi 5 minut. Pak Velim přidala, zrychlila kombinace a v 10.min. dostal Hájek na pravou stranu pas, přenesl míč na levou stranu Jehličkovi. Aleš pronikl zleva do pokutového území, vystřelil do brankaře, míč se k němu vrátil a Aleš Jehlička se podruhé nemýlil. Velim se ujala vedení 0:1.

 

 

Pak hosté zvolnili a domácí se osmělili směrem dopředu. Výsledkem jejich snahy byl jeden roh a jedna střela z dálky. Hosté najednou hráli jen na jednoho útočníka, protože Hájek si chodil zpátky pro balóny a na hrotu byl osamělý Nedbal. Domácí byli pomalejší a hosté toho začali využívat k rychlým protiútokům. V 17.min. unikl Jehlička, uvolnil Nedbala, ten vystřelil k tyči. Domácí brankař Miloš Kolář vytáhl ze své sbírky krásný zákrok a míč vyrazil. Ve 25.min. zahrál Nedbal rohový kop, proti prudkému centru naběhl rychlý (jak jinak) Jan Zajíc a bombou hlavou nekompromisně zvýšil na 0:2 pro Velim.

 

Hosté zvýraznili převahu, dobře a rychle kombinovali a předváděli výborný fotbal. Bohužel opět chyběla finální přihrávka a gólové zakončení. Skvělou hrou se prezentoval hlavně Jiří Nedbal. Na přestávkový pokec s trenérem se šlo za stavu 0:2 pro hosty.

Poločasový výsledek navýšili hosté krátce po pauze a o utkání bylo rozhodnuto

Do druhého poločasu nenastoupil velimský L. Vlk, kterého čekal nedělní pobyt na lavičce áčka. Nahradil ho dlouholetý velimský reprezentant A. Srp. Čekala se snaha domácích o otočení skóre. Ve 49.min. měli příležitost z trestného kopu, ale velimský Dejmek  míč vyrazil.

 

V 50.min. se vydal od půlky hřiště k sólu čerstvý A. Srp, unikl po levé straně, nacentroval a opět Jan Zajíc střílí, hlavou, další branku Velimi, stav je 0:3. V 54.min. pěkná kombinační akce velimských hráčů, míč se dostává k Jehličkovi, který nachází v pokutovém území domácích Hájka. První střela jde do brankaře, odražený míč pak Ladislav Hájek posílá bombou do sítě Libodřic. Velim vede 0:4.

 

V 65.min. hosté střídají dva hráče. J. Slavík  L. Hájka a J. Kasal A. Jehličku. V 70.min. přichází velimská nejkrásnější kombinační akce zápasu po ose Zajíc – Slavík - Antonín Srp. Posledně jmenovaný zvyšuje na 0:5 pro Velim. V 74.min. trenér Ptáček ještě střídá. Za Nedbala přichází O. Dvořák. V 85.min. udělal za zápasem tečku domácí Milan Pánek, který snižuje střelou po zemi na 1:5.



Ohlasy k zápasu


FK Libodřice
Vladimír Zelinka, trenér: Velim byla ve všech směrech lepší, my se nemůžeme v tomto ročníku stále chytit. Pokusíme se bodovat v Krakovanech, ale bude to těžké. Loni jsme tam těsně prohráli a doma jsme je porazili, takže vzdávat nic dopředu nebudeme. No a k tomuhle zápasu se toho víc říct nedá, snad jen pochvala pro rozhodčího - odřídil utkání suverénně a bez chyby.

FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí mužstva: Věděli jsme, že Libodřice jsou na tom špatně. Chtěli jsme 3 body a soupeře jsme nepodcenili. Oceňuji kluky, protože se sestava pořád mění. Co pomáhám u nového béčka (4 roky), snad se nestalo, abychom hráli dva zápasy po sobě ve stejné sestavě. V sobotu hráči, i na menším hřišti, předvedli výborný kombinační fotbal. Klidně řeknu, to u áčka nevidím. Samozřejmě je to nižší soutěž, ale zase jenom béčko. Na hřišti jsme neměli slabinu. Pochválit musím všechny hráče, ale jedno jméno zvednu na pomyslný trůn, Jiří Nedbal. V sobotu 23.9. přivítáme doma Jevany. Jde o nich zatím jen chvála. Ale pozor venku není doma! Třeba jim naše hřiště nebude sedět.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: PAŘEZ Radek - NĚMEC Ladislav (N), NEDBAL Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
23. 9. 2017 15:29
Jan Laluch
Jaroslave, rozestavení můžeme napsat. Přidejte ho prosím tedy k reportáži, kterou posíláte, díky! Hodnocení A. Jedličky už je, asi to systému jen chvilku trvalo. :)
21. 9. 2017 14:21
Mám připomínku. Vadí mi, že sestava neodpovídá.Vím, že je převzat zápis z utkání. Já mužu dodat sestavu i se střídáním. Nešlo by to otisknout? Teď jsem doplnil hodnocení hráče Jehličky. Ohodnotil jsem ho, ale asi se to neotisklo. Jaroslav Češpiva.