J. Tögel 30.
J. Smrček 43. (p.)
2:4
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2018 17:00

27.kolo, Divize E, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Poločasové zmrtvýchvstání přiblížilo záchranu


Branky


30. J. Tögel , 43. J. Smrček (p.) - 45. M. Hanus , 51. M. Halaška , 64. M. Hanus , 69. M. Halaška
12

Také druhý zápas o všechno Bospor zvládl úspěšně. Před koncem první půle sice na půdě sestupem vážně ohroženého Šternberka prohrával o dvě branky, Bohumíňáci však stihli snížit a jejich zmrtvýchvstání po obrátce, kdy třikrát překonali domácí defenzivu, znamená výrazné přiblížení k záchraně. Hvězdou utkání byl autor dvou gólů a dvou asistencí Milan Halaška.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez zraněného Jaroslava Baculáka a chybějícího Jakuba Padýcha začal Bospor nadějně, ráně Františka Hanuse scházel důraz. Po čtvrthodině pak centroval Jan Nowinski a Martin Hanus už jásal, radost mu ale překazil zdvižený praporek, signalizující ofsajd. To bohužel ze strany hostů bylo nadlouho vše a iniciativu přebrali domácí, kdy zlobili hlavně Zifčák a Tögel.

Přízemní ránu Lošťáka ještě v 17. minutě Jakub Švrčina bravurně vyrazil, ale po půlhodině si Tögel udělal ze čtyř protihráčů kužely a své sólo zakončil lehce – 1:0. Vzápětí otřesené hosty málem ztrestal Zifčák, minul však technicky horní roh branky. Ve 43. minutě rozehrál Šternberk parádní brejk, Švrčina ve vápně srazil Tögela a z penalty se Smrček nemýlil – 2:0.

Šok. Jinými slovy se nedalo rozpoložení Bohumíňáků popsat. Míč drželi na kopačkách, jenže lehkonohý soupeř byl nebezpečný. Naštěstí v poslední minutě první půle se Halaška vydal za skoro ztraceným nákopem, u lajny obral o míč otálejícího stopera a jeho ideální přihrávku jen těsně za malé vápno bez problémů proměnil v důležitý korekční gól Martin Hanus – 2:1!

 

 

Po obrátce si ještě Švrčina poradil s dělovkou Kuby, ovšem Bospor už začal utahovat šrouby a Hanáci se ocitali v potížích. V 51. minutě pak zahrál Richard Vaclík roh na první tyč, kde hlavou líznul centr Halaška, a míč nádherně zapadl ke vzdálenější tyči – 2:2! Radost hostů pak mohl hned zkazit Lošťák, jenže svůj souboj s výtečným Švrčinou prohrál. Krátce na to hrozil z hranice vápna František Hanus, jenže i jeho druhý nadějný pokus kryl Pobeška.

A pak to přišlo. V 64. minutě podnikli hosté rychlý výpad, ve vápně jej zakončil tečovanou střelou do břevna Halaška, ale Martin Hanus prokázal čich na góly a k dorážce byl připraven na správném místě – 2:3! O pět minut později vybojoval na půli balón Nowinski, František Hanus počkal s finální přihrávkou na Halašku, sprintujícího z druhé vlny, a někdejší ligový záložník Opavy si pak pohrál s obránci i gólmanem jako se žáčky – 2:4!

Domácí se tlačili dopředu a to skýtalo šance i pro Bospor. Dvakrát ze střední vzdálenosti zkoušel štěstí Vaclík, ale jeho trestný kop i následnou nebezpečnou ránu dokázal s potížemi Pobeška zlikvidovat. Trestný kop Františka Hanuse pak skončil těsně vedle a poslední dvě šance měli domácí, ale Švrčina vyřešil bravurně závar v malém vápně dvě minutě před koncem i nebezpečný pokus Tögela z trestného kopu v nastavení. A mohlo se slavit…

 

zdroj: http://www.fotbalbohumin.cz



Ohlasy k zápasu



FK Bospor Bohumín
Martin Špička (trenér): „První poločas jsme prospali, jako bychom čekali na góly soupeře. Druhá půle ale z naší strany měla vysoké parametry, i díky tomu, že jsme stačili snížit. Střídající Dominik Palej pak vyplnil střed, kdy už Tögel neměl prostor, brzy jsme srovnali a pak už jsme na hřišti vládli. Co jsme si navařili, to jsme si i snědli, a snad už tato výhra přinese kýžený klid. Přesto bych chtěl zažít zápas s čistým kontem,“



Sestavy


FK Šternberk
M. Pobeška [-] - D. Kuba [-] , J. Smrček [-] , J. Mikula [-] (83. P. Novosad [-] ) , J. Lukášek [-] - J. Tögel [-] , J. Toman [-] , P. Zifčák [-] (61. M. Tomanec [-] ) , M. Kuba [-] - D. Lošťák [-] , J. Jurečka [-] (69. P. Vytřísal [-] )

FK Bospor Bohumín
J. Švrčina [-] - A. Leibl [-] , J. Sittek [-] , P. Šiška [-] , R. Košťál [-] - R. Vaclík [-] , F. Hanus [-] , M. Halaška [-] - D. Jatagandzidis [-] (46. D. Palej [-] ) , M. Hanus [-] (88. L. Poštulka [-] ) - J. Nowinski [-] (85. J. Ferenc [-] )

ŽK: D. Kuba , 58. J. Jurečka , 79. M. Kuba - 36. P. Šiška , 42. J. Švrčina , 55. J. Sittek , 74. D. Palej .
Počet diváků: 236. Rozhodčí: KOVÁŘČÍK Dominik - KNEISL Leoš, PODHAJSKÝ Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Holata

Expert: Jakub Švrčina
Tip experta: výhra hostů

V nováčkovské sezoně jsme si se všemi soupeři ověřili, že můžeme hrát vyrovnanou partii. Na druhou stranu - není lehkých zápasů. Do Šternberku jedeme vyhrát.

Fanoušek, Administrátor klubu, Vedení klubu - TJ Kučerov | Jihomoravský | Vyškov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích