David Hamalčík: Mým cílem je dál poctivě pracovat a sbírat další starty

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal David Hamalčík ze Slavičína! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V uplynulém kole jste přehráli Nové Sady 3:0. Jak si ceníte tohoto vítězství, zvlášť s čistým kontem?
Tohoto vítězství i čistého konta si vážíme hodně, jelikož jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého, což se i v úvodu utkání potvrdilo.
I když výsledek vypadá jednoznačně, pojišťovací gól jste vstřelili až v 72. minutě. Jak náročný byl zápas směrem do defenzivy, když jste drželi jednobrankový náskok?
Ano, druhý i třetí gól jsme vstřelili až v závěru utkání. Oba dva tyto góly nám dodaly potřebný klid. Do defenzivy to byl poměrně náročný zápas, jelikož soupeř z Nových Sadů útočil zejména po dlouhých nákopech, které byly i díky větru nepříjemné. Každopádně jsme se dokázali vyrovnat s nákopy i větrem a na úvod jara bereme důležité tři body.
Když se přesuneme k Vám, Vy jste celou svou kariéru strávil v mládežnických týmech Slavičínu. Nepřemýšlel jste někdy o odchodu do jiného klubu?
Upřímně chvilku jsem mel v hlavě přestup do mé rodné Rokytnice, který jsem si nakonec rozmyslel a zůstal tady ve Slavičíně. Momentálně jsem za toto rozhodnutí rád.
Lákalo by Vás zkusit si angažmá v jiném týmu? Máte ambice se v budoucnu přesunout do klubu z vyšší soutěže?
Tak asi jako každý fotbalista mám samozřejmě ty nejvyšší ambice, ale vím, že to byl teprve můj první zápas v Divizi, takže teď je mým cílem dál poctivě pracovat a sbírat další starty. Co bude dál, uvidíme.
Ve svých 19 letech patříte obvykle k nejmladším hráčům na hřišti. Vnímáte větší věkový rozdíl oproti Vašim protihráčům? Projevuje se to nějak při samotných zápasech?
Tento věkový rozdíl si nějak nepřipouštím, každopádně vím, že patřím mezi mladé hráče, i když v současné době už nastupuje opravdu hodně mladých hráčů, někdy ještě i mladších.
V minulé sezóně se Slavičín umístil na druhém místě divize E, navíc o pouhé dva body za Kozlovicemi. Je tak pro Vás prozatimní průběh sezóny spíše zklamáním?
Zklamáním není, ale určitě chceme hrát o co nejvyšší příčky. Nyní se nacházíme na 5. místě a je před námi vesměs celé jaro, takže je ve hře spousta bodů. Uvidíme na konci sezóny, co z toho nakonec bude.
Myslíte si, že se tým dokáže v dalším ročníku vrátit na přední příčky divize a zabojovat o postup do MSFL?
Myslím si, že se o to pokusíme ještě v tomto ročníku :) .
V dalším kole budete hostit HFK Olomouc. Co od tohoto zápasu očekáváte?
V tomto zápase očekáváme podobný styl hry, který předváděly minulý týden Nové Sady. Na toto utkání se poctivě připravujeme celý týden a samozřejmě ho budeme chtít zvládnout za tři body.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.