3:4p.
(1:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2017 17:00

23.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lišany překvapivě vezou dva body z Městečka


Branky


0

Městečko - Do Ohnivec arény zavítaly Lišany, které nedají nic zadarmo. Domácí chtěli svou pevnost uhájit a nadále tak být součástí boje o ty nejvyšší pozice. Lišany od začátku utkání hrály velice aktivně a díky vyrovnávajícímu gólu v závěru utkání poslaly zápas do penaltového rozstřelu, který ovládly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Překvapivé vedení Lišan

Vlažný vstup do utkání se pro Lišany pomalu stává tradicí, neboť hned v 1' musel Z. Řepka čelit tutovce P. Šnídla, který se před ním zjevil sám. Městečko mělo i další šance, ale obětavá lišanská defenziva úspěšně odolávala. Domácím se ji sice často podařilo rozebrat pohybem a kombinací, ale místo včasného zakončení se řadu akcí snažili táhnout až „do kuchyně“. Lišanští se dopředu osmělovali jen pomalu, nicméně ve 23' vybojovali roh. Na ideálně nasměrovaný centr L. Řepky si naběhl Šutera, který hlavou poslal míč nechytatelně do šibenice a hosté šli do vedení - 0:1.

 

Lišanští zjistili, že i dopředu by to proti Městečku mohlo fungovat a předvedli několik slušných akcí, kterým chybělo zakončení. Míč častěji na kopačkách však měli stále domácí, ale rána z trestného kopu z hranice šestnáctky v podání Chládka skončila vysoko nad a neujaly se ani další příležitosti. Ve 32' musel pro zranění vystřídat hostující bek J. Hamouz, který do té doby hlídal při rozích prostor u přední tyče. Toho Ohnivci dokonale využili ještě v téže minutě, když si rozehráli roh nakrátko, P. Šnídl si posunul míč do lepšího úhlu a bombou na přední tyč, kterou v té chvíli nikdo z lišanských nehlídal, srovnal stav - 1:1.

 

Kdo si myslel, že Ohnivci v domácím prostředí nyní Lišany přejedou, byl na omylu. Abraháma v domácí brance totiž nejprve vystrašil střelou zpoza vápna Medřický a posléze ve 37' Lišanští znovu vybojovali roh. Ten rozehrál pro změnu z pravé strany Žalud stříleným polovysokým centrem na střed branky, kde znovu zaúřadoval Šutera a z voleje propálil Abraháma - 1:2. A protože sólo domácího Urbana přes tři hráče ztroskotalo na lišanském gólmanovi a Hajného střela rozvlnila pouze boční síť, šlo se do šaten za překvapivého poločasového vedení hostí z Lišan.

Jelínek poslal zápas do penalt

Druhé dějství začalo podle očekávání převahou Městečka, na druhé straně ovšem pozornost Abraháma prověřil střelou zpoza vápna Jelínek. V 56' upláchl mladému Hájkovi po pravé straně domácí Hajný, proti kterému vyběhl Z. Řepka. Domácí forward však nezištně posunul míč před branku na Urbana, který už měl snadnou práci - 2:2.

 

Hra pokračovala a hosté mohli jít překvapivě potřetí do vedení, když si Medřický uvnitř vápna špičkou ze vzduchu výborně zpracoval těžký balón od Jelínka, vzápětí však z vyložené pozice přestřeli branku. V 70' přišli hosté o Žaluda, který nedohrál kvůli křečím a právě v jeho prostoru se v 76' zrodila zdánlivě nenápadná akce Ohnivců, kterou Lišanští sice zastavili, ale nedokázali odehrát míč a znovu o něj přišli. Balón putoval do vápna na Urbana, který zblízka po druhé v zápase překonal Řepku - 3:2.

 

Zdálo se, že pro hosty je „vymalováno“, neboť ti po domácím obratu dlouho nebyli schopni nic vymyslet a pokusit se o závěrečný tlak. Naopak, po ztrátách míče a rychlých protiútocích to chvíli vypadalo, že Ohnivci záhy přidají pojistku, ale nestalo se tak. V 87' se vysunul na hrot lišanský stoper Krůta a hosté šli do rizika na tři beky.

 

Minutu před koncem naopak před lišanským vápnem ztratili domácí balón a Šutera poslal kolmici na Jelínka. Lišanský útočník, byť v pokročilém fotbalovém věku, v běžeckém souboji přesprintoval o osm let mladšího domácího stopera Chládka, kterému se jej nepodařilo zastavit ani přidržením rukama. Před vybíhajícím brankářem zpomalil, nechal se Chládkem doběhnout, oboum udělal kličku doprava a svým šestnáctým gólem v sezóně s přehledem poslal zápas do penaltového rozstřelu - 3:3.

Městečko dvakrát nedalo a bere pouze bod

Domácím se v penaltách vůbec nedaří. Z pěti penaltových rozstřelů dovedli do vítězného konce pouze jeden. Hosté mají 50% úspěšnost - dva rozstřely, jedna výhra. První série byla pro oba celky úspěšná, ale ve druhé vychytal Z. Řepka střídajícího J. Šnídla. Ve třetí sérii oba aktéři proměnili, ale ve čtvrté série Městečko nedalo a jelikož se Lišany prosadily, tak mohly slavit zisk cenných dvou bodů! V lišanském dresu se v rozstřelu prosadil L. Řepka, Jelínek, Medřický a Krůta.



Ohlasy k zápasu


SK Ohnivec Městečko
Jakub Abrahám: ,,Z branky to vypadalo jako všechny naše jarní zápasy. Na jaře nám to tam nepadá, nedáváme tutovky a soupeř ač nemá skoro žádné šance, tak mu to tam spadne, bohužel. Jinak musím říci, že Lišany spíše jen bránily. Nevím, jestli to mám nazývat šancemi, ale v první půli dva rohy a oba dva dokázali proměnit. Ve druhé půli stejný obraz hry jako v první. My jsme do nich bušili a nedávali tutovky. Pak se na nás přeci jen štěstěna usmála a zápas jsme otočili ve svůj prospěch, ale bohužel po hrubce vzadu a samostatném úniku Jelínka jsme inkasovali v samém závěru zápasu a šlo se na penalty. Ty potvrdily jen tu věc, o které jsem mluvil už na začátku a to je nemohoucnost, možná i smůla, která se na nás lepí opravdu celé jaro. 6. zápas na penalty v sezóně a 5. prohra."

SK Lišany
Václav Švelch - trenér: ,,Po nepovedeném vstupu do jarní části soutěže a neodpovídajících výkonech v její první polovině musím říci, že v posledních čtyřech – pěti utkáních jsme šli herně nahoru, ale k bodům to vedlo až dnes. Hráči až na malé vyjímky (viz. inkasovaný gól na 3:2) plnili pokyny, zejména o zjednodušení hry na vlastní polovině, předvedli bojovný a disciplinovaný výkon. Důležité bylo, že jsme neinkasovali jako první a na branky soupeře dokázali odpovědět vč. skvělé individuální akce Jirky Jelínka v 89. min. utkání, když už se zdálo, že zase těsně na body nedosáhneme."



Sestavy


SK Ohnivec Městečko
J. Abrahám [-] - J. Kučera [-] , Z. Fratina [-] (70. J. Šnídl [-] ) , O. Kučera [-] , T. Heger [-] , J. Loder [-] , J. Chládek [-] - V. Prokop [-] , J. Urban [-] - M. Hajný [-] , P. Šnídl [-] -

SK Lišany
Z. Řepka [-] - V. Hamouz [-] , M. Šutera [-] , L. Krůta [-] , J. Hamouz [-] (32. M. Hájek [-] ) - R. Žalud [-] (70. M. Chládek [-] ) , M. Bagi [-] , M. Medřický [-] , L. Řepka [-] - J. Jelínek [-] , P. Ledvinka [-] (60. J. Paseka [-] ) -

ŽK: 32. L. Krůta , 55. J. Paseka .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Kozák Lubomír - GEBHART Aleš (N), MARENČÁK Luděk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.