Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2017 17:00

28.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pro třetí prohru v řadě si Vyšehrad dojel do Záp, po dvou gólech vstřelili Liener s Matějkou


Branky


0

Šemíci po sestupu z druhé ligy pomýšleli na možný návrat, případně na boje o čelo tabulky, ale na jaře svým fanouškům příliš možností k radosti nenabízejí. Po prohře v Zápech dokonce okupují až čtrnáctou pozici tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez zkušených hráčů si Vyšehrad šance vytvořil

Do Záp přijel tým Vyšehradu už bez brankáře Wintera a stopera Dosoudila, kteří po vzájemné dohodě s vedením klubu ukončili svoji činnost u A-mužstva. Dobrou příležitost k vedení si hosté vypracovali ve dvanácté minutě, Ježdík zprava odcentroval na zadní tyč a nabíhající Smolák střelou bez přípravy minul bránu. Později Smolákovu střelu zblokovali domácí hráči na roh, ale ještě větší možnost měl ve 27. minutě Matysík, jenž tečoval trestný kop Volešáka, balon však šel těsně mimo.

A sedm minut před poločasem Volešákovu střelu k tyči zneškodnil brankář Straka. Šance měli i domácí hráči a jednu z nich proměnili, i když ze situace, která nebyla vyložená. Erik Liener prošel zleva podél hranice velkého vápna až do jeho pravého rohu a odsud vyslal překvapivou střelu po zemi přesně k tyči - 1:0.

Druhý poločas Zápy zvládly

Dvě minuty po změně stran byl odpískán Smolákovi faul na Lienera, trestný kop rozehrál kapitán Pavlík a Tomáš Matějka z místa penalty pohodlně a neatakován hlavičkoval do sítě -  2:0. Dlouho netrvalo a Tomáš Matějka přidal svůj druhý gól – 3:0. V 53. minutě si naběhl na centr zleva od Smoláka Matysík, z malého vápna však minul prostor mezi třemi tyčemi. V 67. minutě přišel na hřiště Tadeáš Madej a přesně po dvou minutách svého pobytu na trávníku se postaral o korekci stavu. Kostorek poslal zprava dlouhý centr na zadní tyč a Madej střelou bez přípravy poslal balon za Strakova záda – 3:1. Další šanci měl tým hostí deset minut před koncem, kdy se ještě dalo utkání zdramatizovat, ale domácí zadáci ji na poslední chvíli zpacifikovali. Naopak před koncem nerušeně prošel po levé straně Erik Liener a z úhlu prostřelil Procházku - 4:1.

 

Zdroj článku: oficiální web Vyšehradu (www.slavojvysehrad.cz)

Článek byl upraven redakcí



Ohlasy k zápasu


SK Zápy
Michal Mašek (trenér): „Zasloužené vítězství, pod dlouhé době jsme předvedli docela dobrý výkon, vytvořili jsme si hodně brankových příležitostí, které jsme dnes i proměňovali. Hrál se bezstarostný fotbal, oba mančafty jsou zachráněné a zároveň se jim na jaře úplně nedaří. Po třech utkáních bez výhry jsem moc rád, že jsme zápas zvládli. Byli jsme zkušenější, než mladý mančaft Vyšehradu. Jsme spokojení. Hráčem zápasu byl levý záložník Liener, dal dvě branky a na jednu nahrál, potvrdil potenciál, který v sobě má a takovéto výkony bychom si od něj představovali, tak doufám, že mu tento zápas pomůže.“

FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra) pro www.slavojvysehrad.cz: „Nemá smysl se za něco schovávat, tahle situace jde za námi trenéry i funkcionáři. Náš strmý pád začal už během zimní pauzy při ne úplně vydařené obměně mužstva. Vložili jsme víru i v několik mladých hráčů, na ČFL to je ale zatím málo. V Zápech jsme přitom odehráli úvodní půlhodinu v dobrém tempu i kvalitě, vypracovali jsme si v té době i tři gólové šance, pak ale naši hráči začali postupně odpadávat a hrubé individuální chyby, kterých jsme se dopouštěli, domácí trestali. Právě takové chyby, stejně jako naivita a nezkušenost, charakterizují naši současnou situaci. Šance, které si vypracujeme, většinou neproměníme, a naopak sami lacino inkasujeme.“



Sestavy


SK Zápy
R. Straka [-] - T. Matějka [-] , K. Hejný [-] (87. L. Hradecký [-] ) , V. Vorasický [-] , P. Putz [-] , P. Pavlík [-] , E. Liener [-] (89. E. Edmont [-] ) , M. Kovařík [-] , J. Petrů [-] , M. Pávek [-] (69. D. Veselý [-] ) , F. Hakl [-]

FC Slavoj Vyšehrad
J. Procházka [-] - D. Matějka [-] , P. Ježdík [-] (83. J. Doležal [-] ) , T. Nosek [-] , M. Písačka [-] (85. J. Šindelář [-] ) , J. Macej [-] (54. J. Heřman [-] ) - D. Smolák [-] , F. Drobílek [-] , L. Volešák [-] , O. Kostorek [-] - R. Matysík [-] (67. T. Madej [-] )

ŽK: 77. T. Matějka - 22. P. Ježdík , 56. D. Matějka .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Mudra Zdeněk - PASTYŘÍK Vladimír, CIHLÁŘ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.