V. Milec 28.
1:2p.
(1:0)
85. J. Knobloch (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2017 14:00

27.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benátky vezou důležité body z Písku, kde vyrovnaly v poslední desetiminutovce


Branky


28. V. Milec - 85. J. Knobloch (p.)
0

Velice cenné dva body vydolovali benátečtí fotbalisté v jihočeském Písku. Jednobrankové manko se jim podařilo smazat až v samém závěru, kdy Knobloch proměnil pokutový kop. V následných penaltách byli úspěšnější hosté, kteří všechny čtyři proměnili, kdežto domácí dvakrát ztroskotali na penaltovém specialistovi Michňovi, čímž rozhodli o tom, že se dva body přibalí na dvouhodinovou cestu do Benátek nad Jizerou. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Milec propálil houf těl

Po opatrném úvodu zápasu se jako první ke střele dostal v 11. minutě Milec, brankář Michňa byl ale u své levé tyčky včas. Následně Řehák vysunul Řezáče, který chvíli se střelou otálel, poté ale přece jenom prověřil Michňu, jenž si připsal další úspěšný zákrok. Hosté mohli zahrozit z několika rohových kopů, ty ale písecká obrana v čele s brankářem Rondzikem ustála. Ve 21. minutě musel kulhajícího útočníka Řezáče nahradit záložník Hlinka. Domácí však stále byli nebezpečnějším týmem. Mírného zaváhání hostujících obránců mohl využít naskakující Voráček, který ale orazítkoval pouze břevno. Ve 28. minutě už ale Jihočeši udeřili. Po rohovém kopu se Michňa jen těžko dostal k míči, který následně skončil u kopaček Václava Milce, jenž propálil houf těl a mohl se jít radovat – 1:0. Začali se osmělovat také hosté. Kocourek se v pokutovém území prosmýkl kolem Holuba, jeho přihrávku před branku ale písečtí obránci odkopli do bezpečí. Na první přímou benáteckou střelu, která by směřovala mezi tyče, se čekalo až do 45. minuty. Měl ji na svědomí Tvrzník, jehož pokus ale dokázal Rondzik nadvakrát zkrotit. Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí.

Holubův faul potrestal z penalty Knobloch

Také druhý poločas nabídl bojovný fotbal. Písečtí už ale trochu přepustili aktivitu hostům, kteří se čím dál tím častěji dostávali na dostřel Rondzikovi, který byl ale ve většině případů bez práce. V 58. minutě v pokutovém území přistrčil Řehák Kocourka a hlavní rozhodčí Martínek odpískal pokutový kop. Míč si vzal zkušený Ondřej Walter, který ale svoji střelu mezi tyče nenamířil a stav tak stále zůstal stejný. Zvýšit mohl Held, který už překonal brankáře Michňu, jehož na brankové čáře zastoupil Hošťálek a míč do brány nepustil. Napravil tak svoji chybu, která předcházela této akci. Hosté sice byli více na míči, do vyložené šance se jim ale, i přes velmi dobře pracující obránce Písku, dostat nepodařilo. V 84. minutě Sudek přesným nákopem hledal Borovičku, kterého v pokutovém území povalil Holub a domácí tak museli čelit druhému pokutovému kopu. Jan Knobloch poslal Rondzika na opačnou stranu a vyrovnal – 1:1. Ve zbývajících minutách již výraznější šance nepřišla, a tak se body dělily.

Michňa se předvedl v penaltách

O vítězi utkání tak musely rozhodnout kopy z penaltového puntíku. Jako první si vzal míč Martin Voráček a střelou na opačnou stranu, než kam skákal Michňa, proměnil. Také Jan Boček nezaváhal, míč pověsil přesně pod břevno. Směr střely Martina Helda Michňa sice vystihl, míč ale chytit nedokázal. Ondřej Šíma byl také přesný, když mířil na opačnou stranu, než kterou vybral Rondzik. Petr Řehák zaváhal a Michňa slavil úspěšný zákrok. Martin Borovička se trefil přesně k tyči a hosté poprvé v penaltovém rozstřelu vedli. Zkušený Aleš Kočí zachoval chladné nervy a dloubáčkem doprostřed branky opět vyrovnal. Benátečtí ale byli v rozstřelu stoprocentní. Potvrdil to také Jan Mižič, jemuž směr střely Rondzik nevystihl. To, že Lukáš Michňa penalty umí chytat, dokázal benátecký brankář i v páté sérii proti Václavu Milcovi, který musel proměnit. Ten však se střelou k levé tyči pohořel, čímž bylo rozhodnuto o tom, že si bonusový bod připíší Benátečtí.

 

Zdroj článku: oficiální web Benátek (www.kopanabenatky.cz)

Článek byl upraven redakcí

 



Ohlasy k zápasu



SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Utkání bych rozdělil na dvě fáze. V té první, která trvala úvodních 28 minut, jsme nehráli dobře. Propadávali jsme zejména v osobních soubojích a v dobírání míčů. Písek byl v první fázi určitě lepší, což korunoval úvodní brankou po rohovém kopu. Obdržená branka nás paradoxně nakopla. Přidali jsme ve všech činnostech a začali mít nad soupeřem převahu. O poločase jsem hráče důrazně upozornil, že nejsme v pozici, která by nám dovolovala určité fáze zápasu odehrát jinak, než na sto procent. Jsem rád, že to všichni pochopili a druhý poločas odehráli s velkým nasazením. Odměnou za naši aktivitu byla vyrovnávací branka v závěru utkání. Penaltový rozstřel je vždy loterií a my jsme v něm dnes byli šťastnějším týmem. Domnívám se, že nám vyšel tah rozložit hráčské síly v tomto náročném týdnu. Na soupeři totiž byla v závěru vidět větší únava než na nás.



Sestavy


FC Písek
J. Rondzik [-] - M. Held [-] , F. Řezáč [-] (21. Š. Hlinka [-] ) , M. Voráček [-] , V. Milec [-] - O. Sajtl [-] - A. Kočí [-] , L. Holub [-] , F. Vaněk [-] (72. F. Blažek [-] ) , P. Řehák [-] , M. Rendla [-]

SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Hošťálek [-] , J. Kocourek [-] (68. J. Kamlach [-] ) , B. Tvrzník [-] , J. Sudek [-] , O. Walter [-] (82. J. Kraus [-] ) , J. Synek [-] (80. J. Mižič [-] ) , J. Boček [-] , J. Knobloch [-] , V. Šimeček [-] (75. J. Jäger [-] ) , M. Borovička [-]

ŽK: 37. V. Milec , 61. M. Voráček , 84. P. Řehák , 84. Š. Hlinka .
Počet diváků: 160. Rozhodčí: Martínek Petr - ŠŤASTNÝ Vít, KOVÁŘOVÁ Veronika.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.