Jakub Vařejka: Dvě sezony po sobě jsem vyhrál Expert tip a zlatý hattrick mi překazila covid pauza.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v Dolní Rožínce, když mě bylo 8 let.Přivedl mě k němu můj táta, který i v nefotbalovém věku, stále prohání mladší borce v Třebíčské okresní soutěži.
Kolik Vám je let?
Už to přestává být sranda. Bude mi 30
Na jakém postu nastupujete?
Jelikož je na Rožínce obrovská konkurence, tak většinou zahřívám lavičku, ale když má trenér zrovna slabší chvilku nebo je nás málo,nastoupím do obrany.Nejenom ,že pořád ještě hraje ale hlavně podporuje farmaceutický průmysl, protože kolik kilometrů obinadel na sebe naváže, je neuvěřitelný.
Pamatujete si kdy jste vstřelil svoji první branku?
Svoji první branku jsem dal u nás na Baníku za mladší žáky. Po krásně kopnutém rohu Pavla Vondrušky jsem rozhodl zápas s Křižanovem.
Hrál jste za jiný klub než je Dolní Rožínka?
Od malička hraji jen za Baník DR. Na lukrativní nabídku z vyšších soutěží stále čekám.(smích)
Jak hodnotíte zápas v Radostíně?
Do Radostína jsme odjeli v oslabené sestavě, ale i tak v našich hlavách byla vidina třech bodů. Od úvodního hvizdu nám domácí dávali najevo, že jsou to právě oni, kdo chce vyhrát. Naštěstí se jim to nepovedlo a my jsme si odvezli dobrej bodík.
Byl jste zvolen hráčem 21.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Ze začátku se mi nehrálo moc dobře. Radostín na nás vlétl jak, kdyby chtěl vézt v 5. minutě 3:0. Naštěstí jim trochu srazil sebevědomí brankou Honza Čermák.V následujících minutách se tempo uklidnilo a já se mohl koncentrovat na svoji hru. Myslím si, že to byl ode mě poctivý a soustředěný výkon, za který jsem si vysloužil ocenění hráče kola.
Příští kolo vás čeká Křoví, co od zápasu očekáváte?
I když Křoví uzavírá tabulku naší soutěže, nebude to jednoduchý soupeř. O tom jsme se sami přesvědčili na podzim, když se nám podařilo urvat 3 body, až v úplném závěru. Každopádně to nemění nic na tom, že musíme vyhrát.
Tipujete v naší soutěži expert tip, který budete pro tento týden dokonce tipujícím expertem, jak si v něm vedete?
Jsem v ní docela úspěšný(smích).Dvě sezony po sobě jsem vyhrál Expert tip a zlatý hattrick mi překazila covid pauza.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Z důvodu mírného předzápasového stresu si roztáhnu dýchací ústrojí tabákovými výrobky z Kutné Hory.
Co říká fotbalu vaše rodina?
Přítelkyně mě podporovala do té doby, než se stala mojí ženou. Po svatbě jsem měl jasno i v rozpisech utkání. Domácí zápasy jseš doma a ven nemůžeš.(smích)
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
SK Slavia Praha
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Mým fotbalovým vzorem je bezesporu můj táta, po celém okrese známý jako HADŽA. Kdyby každý z hráčů měl takové nasazení do fotbalu jako on, a hrál i po padesátce, nemusely by kluby řešit nedostatek hráčů. A oblíbený hráč- Carles Puyol -Nekompromisní a nepříjemný obránce pro ostatní hráče. No, něco asi jako já.(smích)
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Rozhodně nepohrdnu srnčím masem na všechny způsoby a také si rád zavdám dobrý burger.
Bude vás ocenění hráče kola něco stát?
Pravděpodobně ano, protože bych chtěl obnovit upadající tradici. Dříve bylo pravidlem, že hráč kola něco do kabiny donesl(bábovku,štrúdl,uzené nebo pálené), tak nechápu přoč bychom v tom něměli pokračovat. Např. Vítěz minulého kola, vycházející hvězda místního klubu Tomáš Hille nedonesl ani gumový medvídky.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.