Josef Klapkovský: "Náš fanklub je unikát."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Josef Klapkovský z týmu Spartak Police. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a tady máte slibovaný rozhovor. 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vraťme se k poslednímu ligovému zápasu. Porazili jste doma hradeckou Slavii brankou v nastaveném čase. Jak jsi zápas viděl ty? 
Zápas s hradeckou Slavii byl určitě jeden z nejkvalitnějších v jarní části, navíc se šťastným koncem pro náš Spartak, kdy jsme na konci zápasu mohli slyšet z tribun: "Tomáš Mucha gól, Tomáš Mucha gól, Tomáš Mucha to je šampión."
Vstřelil si dvě branky. Mohl bys je popsat? 
Můj první gól padnul po zpětné přihrávce Kuby Matějky, kde jsem už neměl moc těžkou pozici. Druhý gol z penalty, jak by řekla spousta polických: "ten dava goly jen z kolečka." Penalt jsem za Polici už kopal celkem dost, a snad i můžu konstatovat, že s celkem dobrou úspěšností.
Jsi nejlepší střelec Police, ale klasický útočník nejsi. Jakou máš tedy pozici na hřišti a je tvou hlavní úlohou střílet branky? 
Moje pozice je většinou levé křídlo a nebo ofenzivnější střed zálohy, úkoly tedy jsou většinou zaměstnávat obrany soupeře. Nějaký ten gól občas dám a nějaký gól i sem tam připravím.
V dalším kole jedete do Bydžova, který ještě v lize neprohrál. Co by na ně mohlo platit? 
Co se týč nedělního utkání, určitě se dá čekat velmi težký zápas. Nepamatuji se, že by nějaký tým procházel soutěží takto suverénně jako Bydžov. Platit by mohlo zachytávat jejich rychlý přechod, bránit poctivě v bloku. Určitě ale můžu slíbit, že do Bydžova bránit nepojedeme. Budeme chtít hrát fotbal a obrat soupeře konečně o body.
Police je známá i svými hlasitými fanoušky. Jak se před takovou kulisou doma hraje?
Náš fanklub je unikát, nic podobného jsem asi nezažil. Je to pro nás neskutečná výhoda při každém nejen domácím zápase. Chtěl bych tímto všem polickým fans poděkovat a říct jen dvě slova: "ČISTÁ RADOST."(smích)
V kádru máte i několik hráčů z ciziny. Jak spolu komunikujete a rozumí tito spoluhráči česky?
Máme multikulturní kádr, většina kluků rozumí česky, ale občas je potřeba vysvětlit i něco anglicky, někdy z toho vzniknou zajímavé konverzace, takže se nenudíme.
Od zimní přestávky máte nového trenéra, který vám i chytá. Jak tato spolupráce funguje? 
Ano, v zimě převzal tým Libor Vacho, který zároveň zastává pozici brankáře. Spolupráce funguje bezproblémově, angažovali jsme i mladého brankáře Jirku Kuneše, který chytal teď poprvé proti Slavii dost obstojně, tak uvidíme kolikrát ještě od trenéra uslyšíme: "Do branky jdu já! "
Máš nějaké fotbalové ambice?
Moje fotbalové ambice jsou už od roku 2010 stejné. Bavit fans a nosit polický dres.
Máš svého oblíbeného hráče nebo tým, který pravidelně sleduješ?
Baví mě sledovat zápasy evropských poháru, ale baví mě se chodit koukat i na nižší soutěže. Nedá se však říct asi nic moc konkréktniho.
Profil hráče: Josef Klapkovský
Kariéra: Spartak Police, FC Hradec Králové, FK Náchod
Věk: 30 let
Číslo dresu: 14
Post: záložník

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.