Fridrich: Moje cíle? Rád bych si s „A“ týmem jednou zahrál divizi

Dvě branky a dvě asistence si o minulém víkendu připsal do svých statistik Jan Fridrich, útočník Třebše, jenž se zároveň díky hlasům fanoušků stal nejlepším hráčem 17. kola 1. B třídy. Jak odchovanec místního fotbalu vidí letošní sezonu? Nejen o tom v rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, zápas se Smiřicemi musel být pro Třebeš tak trochu za odměnu (8:0), souhlasíš?
Ano, dá se to tak říct. Se vším respektem k soupeři to byla pouze otázka času, kdy je zlomíme.
Ty sám jsi zařídil dvě branky a na dvě přihrál. Panuje s výkonem spokojenost?
Osobně si myslím, že jsem mohl přidat ještě další dvě branky a pak bych byl možná spokojený.
Třebeš směřuje za postupem, je to hlavní cíl?
Také to tak vnímám. Šance na postup je v této sezoně veliká.
Co čekáš od zbytku jarní části?
Čekají nás ještě minimálně dva těžké zápasy s konkurenty na průběžném druhém a třetím místě. První hned v sobotu s hradeckou Slavií B a další proti Stěžerám. Věřím, že oba zápasy úspěšně zvládneme a postup už si pohlídáme.
Co ty a Třebeš. Jaké s ní máš plány?
Třebeš mám odmalička v srdci a rád bych si s A týmem jednoho dne zahrál divizi, kterou už někteří spoluhráči netrpělivě vyhlížejí (usměje se).
Co pro tebe fotbal znamená?
K fotbalu mě přivedl můj taťka, když mi bylo pět let. Fotbal byl vždycky můj nejoblíbenější sport, i když jsem současně hrál v jednu chvíli i volejbal a několik sezon juniorskou a dorosteneckou ligu futsalu (FK ERA-PACK Chrudim U19, Mados MT Hradec Králové U17).
Zvládl by podle tebe klub hrát obě nejvyšší krajské soutěže?
Myslím si, že určitě zvládl. Klub má dostatek kvalitních hráčů pro oba mužské týmy, které doplňují šikovní dorostenci z U19.
Co tvoje fotbalové ambice?
Osobně bych si jednou rád zahrál alespoň divizní soutěž, pokud by to šlo stíhat se studiem vysoké školy a se zaměstnáním.
V Třebši působíš již odmalička.
Ano, od pěti let, s výjimkou jednoho roku, který jsem odehrál za RMSK Cidlina Nový Bydžov (1. liga žáků U15). Jsem zde spokojený, protože v klubu je přátelská atmosféra a trenéři mi vycházejí vstříc vzhledem k mým studijním povinnostem.
Co je největší deviza klubu?
Dobrá parta přátel, podpora vedení klubu a fanoušků. Dále bych rád zmínil naši početnou mládež, kde trenéři odvádějí skvělou práci a jako odchovanec jim chci za to poděkovat.
JAN FRIDRICH
Narozen: 5. května 1999 v Hradci Králové. Hráčská kariéra: Třebeš, RMSK Cidlina Nový Bydžov (U15), Třebeš. Úspěchy: 2. místo v 1. juniorské futsalové lize U19 (FK ERA-PACK Chrudim), 2. a 3. místo v 1. dorostenecké futsalové lize U17 (Mados MT Hradec Králové).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.