Erik Týfa: "Přál bych si, aby mi drželo zdravíčko, fotbal mě bavil a mohl ho hrát co nejdéle."

Slibovaný rozhovor s hráčem 21. kola krajského přeboru je na světě. Záložník z Dobrušky vyhrál tuto anketu, když získal nejvíce hlasů za svůj výkon v utkání s Jaroměří. V zápase vsítil jednu branku, přidal dvě asistence a byl klíčovým hráčem při výhře 3:1. 

 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním zápase jste porazili favorizovanou Jaroměř. Jak bys zápas zhodnotil ? 
Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře, když jsme v 10. minutě po naší standardní situaci dostali z protiútoku gól na 0:1. Naštěstí jsme se do zápasu stihli brzo vrátit a do poločasu vyrovnat na 1:1. Ve druhém poločase jsme si dokázali vytvořit víc šancí než soupeř, které jsme proměnili a zaslouženě vyhráli. Od Jaroměře, při pohledu na tabulku, jsem čekal lepší výkon, ale naštěstí jsme na těžkém terénu byli šťastnější my a dokázali vyhrát.
V utkání jsi byl hodně vidět a vlastně jsi byl i u všech branek svého týmu. Byl si tedy se svým výkonem spokojený? 
S výkonem jako takovým jsem moc spokojen nebyl. Vždycky to může být lepší, ale pánbůh zaplať, že jsme zápas zvládli a připsali si tři důležité body.
Svým výkonem ses dostal do sestavy kola a nakonec vyhrál anketu hráč kola. Co na to říkáš a měl jsi na to i nějaké ohlasy z kabiny? 
Jak už jsem řekl, s výkonem jsem moc spokojen nebyl. Takže to, že jsem se dostal do sestavy kola, pro mě bylo překvapení a to, že bych vyhrál dokonce hráče kola, tak to už vůbec. Děkuju všem, co hlasovali.
Vraťme se ještě k jednomu utkání a to je zápas s Kostelcem nad Orlicí. Z 0:3 jste otočili na 4:3 v deseti lidech. Jak se vám něco takového povedlo? Co bylo klíčem k úspěchu a zažil jsi někdy něco podobného? 
Zápasy s Kostelcem bývají vždycky docela vyšperkované a nebylo tomu jinak ani teď. Vždycky se totiž pokopeme (smích). Do zápasu jsme opět nevstoupili moc dobře, kdy po dvacet pěti minutách, třech obdržených brankách a jedné zajímavé červené kartě, se nehrálo vůbec lehce a kdo se na zápas přišel podívat, určitě nevěřil tomu, že bychom byli schopni se zápasem ještě něco udělat. Do poločasu jsme, ale stihli dát dvě slepené branky a byli jsme, dá se říct, na koni. V poločase jsme si řekli, že tenhle zápas zvládneme otočit. Tak se i stalo a s nastávajícím tlakem jsme si vytvořili šance, které jsme dokázali proměnit a v tomto heroickém utkání dokázali zvítězit. Nevzpomínám si, že bych takový zápas někdy zažil, pro mě to byla rarita. 
V další kole hrajete s dalším těžkým soupeřem. Věříte si po takové výhře i venku na Třebeš? 
Hrát se dá s každým a když navážeme na kvalitní a bojovný výkon jako proti Jaroměři, tak jsem přesvědčen, že na Třebši uspějeme.
Má Dobruška pro tuto sezónu nějaký konkrétní cíl? 
Jelikož se ještě přesně neví, kolik týmu z krajského přeboru bude padat, tak nahrát co nejvíce bodů a v lepším případě hrát klidný střed tabulky.
Máš ty osobně nějaké fotbalové ambice nebo sny? 
Přál bych si jen, aby mi drželo zdravíčko, fotbal mě bavil a mohl ho hrát co nejdéle.
Jaký je tvůj nejlepší fotbalový zážitek? 
Fotbalových zážitků ze hřiště i mimo něj mám spoustu, ale asi není nějaký, který bych vyzdvihl. Třeba ještě přijde. 
Profil hráče: Erik Týfa
Kariéra: FC Hradec Králové, SK Slavia Praha, FC Hlučín, FK Čáslav, SK Převýšov, FK Letohrad, FK Náchod, SK Dobruška
Věk: 28
Post: Záložník
Číslo dresu: 6

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.