Hráč kola Kypr: Hattrick? Minimálně dva góly by dal snad každý. Na vyšší úroveň musím přidat

S fotbalem začínal v Lomnici nad Popelkou, ovšem od deseti let se vrhnul na hokej. Zpět na zelené trávníky se vrátil teprve před dvěma lety, kdy obnovil fotbalovou kariéru v Železnici. Dnes je útočník Jan Kypr na jedenácti gólech v sezoně, přičemž v posledním kole hattrickem srazil Žacléř. Železnice se krůček po krůčku přibližuje prvenství v soutěži a mladý rodák z Jičína je jedním z důležitých hráčů mužstva Vladimíra Blažeje. „Soustředím se jen na postup do 1. A třídy,“ říká devatenáctiletý fotbalista.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, předně gratulace k hattricku. Jeden z tvých nejlepších zápasů v dospělém fotbale?
Díky. Paradoxně bych ho nezařadil mezi ty úplně nejlepší zápasy. Hattrick je vždycky super, ale je potřeba to brát s rezervou. Góly nejsou všechno a minimálně dva by v tomhle případě dal snad každý (směje se).
Jak bys své branky stručně popsal?
První dvě branky jsem vstřelil do prázdné branky po krásných přihrávkách Beránka a Odvárka a při třetí jsem se konečně trefil v samostatném úniku.
V sezoně jsi na jedenácti brankách. Panuje spokojenost?
Gólů mělo být určitě víc, dostávám se do spousty šancí, bohužel jsem trochu dřevák (směje se). Na druhou stranu si myslím, že 11 gólů je ale celkem slušné číslo.
Máš jako útočník gólovou metu, na kterou bys rád dosáhl?
Nemám stanovenou žádnou hranici. Chci dávat góly pravidelně a dát jich v sezoně co nejvíc.
Železnice jede za postupem. Je už prvenství v soutěži pouhou formalitou?
Náskok jedenácti bodů tak může zdánlivě vypadat, ale myslím, že všichni v týmu víme, že to rozhodně nebude tak jednoduché. Čeká nás ještě spousta těžkých zápasů. Máme soupeře z vrchu tabulky na venkovních hřištích, a to je vždycky obtížné.
Co čekáš od zbytku jarní části?
Od týmu čekám, že uděláme všechno pro postup do 1. A třídy a nenecháme si to utéct. Sám od sebe pak to, že k tomu svými góly pomůžu.
V Železnici je velmi dobrá atmosféra. Jak si ji užíváš a jak bys ji popsal?
Atmosféra je super, v Železnici chodí pravidelně velké množství fanoušků a jsme jim za to všichni moc vděční. Máme nejlepší fanoušky v lize.
Jaké máš s Železnicí plány a cíle do budoucna?
Hlavním cílem je určitě postup do 1. A třídy. Všechno další je zatím daleko a já se soustředím jen na tento jeden cíl.
Co tvoje fotbalové ambice?
Chtěl bych si se Železnicí zahrát ve vyšší soutěži, důležité teď je postoupit. Dál uvidíme, určitě mám ambice hrát i výš, ale na vyšší úroveň ještě musím přidat.
Má současná Železnice na to, aby hrála s tímto týmem 1. A třídu?
Řekl bych, že určitě. Tým je kvalitní, máme dost mladých hráčů, ale i ty zkušenější. V poháru a přípravných turnajích jsme si dokázali, že se můžeme měřit s týmy z vyšších soutěží.
Jak moc podle tebe týmu pomáhá trenér Blažej? V čem je jeho příprava na zápas či tréninky specifická?
Nemám to úplně s čím srovnat, je to můj první a jediný trenér. Myslím si ale, že z celé soutěže je nejzkušenější a má obrovský přehled o soupeřích. Před zápasem nám vždy řekne, na co si u soupeře dát pozor a připraví nás na něj. Jsem rád, že ho máme u týmu právě my.
JAN KYPR
Narozen: 3. července 2002 v Jičíně. Hráčská kariéra: Lomnice n. Pop., Železnice.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.